10/8/12

Paella

No sé per quina raó però a l'estiu sempre em ve més de gust menjar una paella. Serà perquè a les terrasses i als xiringuitos de la platja l'anuncien tant? :)
Doncs bé, nosaltres hem decidit fer-ne avui. Gràcies a diferents productes que han tingut el plaer d'enviar-nos Aneto, Calvo i Montsià hem fet una deliciosa paella, anem a veure com:

Ingredients per a dues persones:

- 500 ml de caldo per a paella Aneto
- 100 ml d'aigua
- mitja llauna de musclos naturals Calvo
- 200 g. d'arrós extra Monstià
- un grapat de pèsols
- oli d'oliva verge extra
- 1 pebrot italià mitjà

Elaboració:

Rentem i tallem el pebrot a daus petits. El posem a la paella per fregir am,b un xic d'oli d'oliva verge extra.


Quan estigui poc fet, hi afegim l'arrós. Ho anem coent tot i hi evoquem el caldo Aneto.


Quan bulli abaixem el foc i anem deixant que el caldo es vagi absorbint. Hi tirem els pèsols i un vaset d'aigua


Deixem uns cinc minutets més aproximadament, hi afegim els musclos en llauna Calvo i el seu suc.


Esperem dos minuts que l'arrós  reabsorbeixi el brou i apaguem el foc.


Deixem reposar un minut més i ja es pot servir!


 

8/8/12

Dinar mexicà

Ahir vam preparar-nos un xic més de menjar mexicà.
Uns nachos amb guacamole i unes tortillas amb provolone, xampinyons i xoriç.

Ingredients per als nachos amb guacamole:

- nachos, vam fer-nos mig paquet
- 2 alvocats madurs
- 2 cebes tendres petites
- 1 tomàquet del pebrot mitjà
- sal
- pebre
- Salsa Valentina
    

Ingredients per a las tortillas:

- 4 tortillas
- uns 100g. de xampinyons
- unes rodelles de xoriç
- 2 rodelles de formatge Provolone amb espècies
- sal
- oli d'oliva verge extra
- Salsa Valentina

Elaboració:

- Per al guacamole, pelem els alvocats, els traiem el pinyol i els aixafem en un plat. Hi afegim el tomàquet pelat tallat molt petit, les dues cebes tendres també tallades el més petit que puguem, sal, pebre i un xic de salsa Valentina, que ens hi donarà un toc picant. Es barreja tot bé i ja el tindríem!

- I per fer el farcit de les tortillas, agafem els xampinyons, els rentem ben nets i els laminem. Els posem en una paella amb un xic d'oli ben calent i els fregim.

Per altra banda, agafem el xoriç, en tallem unes quantes rodelles i l'afegim al la paella on tenim els xampinyons per a fregir-lo també.


Quan tot està fregit, posem la rodella de Provolone al cim i l'escalfem un minut al microones que se'ns desfaci el formatge.


 Barregem tot bé, amb els xampinyons i el xoriç i ja podem muntar les tortillas!


Un altre sorteig, al blog "My F & B Corner"

El  blog de moda i bellesa "My F & B Corner" està de sorteig!

Si voleu aconseguir una paleta The Balm, només us hi heu d'apuntar :)

El guanyador podrà triar entre unes d'aquestes paletes que veieu a la imatge, teniu temps fins el 15 de setembre!

Sorteig al blog: "Cocina para solteros"

Avui us anuncio que el blog "Cocina para solteros" està de sorteig! I què sorteja? Doncs una cosa perfecte per ara a l'estiu, una màquina per fer gelats :)
Si us hi voleu apuntar, passeu pel seu blog i de pas mireu les receptes que té, fan una pinta...


Sopar ràpid

Si voleu un sopar ràpid i bo, per no recórrer sempre al tan bo pa amb tomàquet, proveu el paté de tonyina amb tomàquet Calvo. Fa uns dies vaig rebre un magnífic lot dels seus productes, així que anirem provant-los al llarg d'aquests dies.


És bo, fàcil d'untar i sa. Recordem que la tonyina és un peix ric en àcids grassos bons per al nostre organisme i a més aquest paté no aporta masses calories, així que untat amb pa, és un sopar perfecte, un aperitiu o un berenar. Per als nens és una bona forma que mengin peix, tot i que, als grans també ens agrada!





7/8/12

Més pizzes de La Tagliatella

El divendres passat, per Santa Lídia, els meus pares ens van convidar a sopar fora, concretament, a un dels nostres restaurants preferits, la Tagliatella. Si és que ens encanta la pizza.

Érem quatre i tots vam demanar diferent. Jo, per no variar, em vaig demanar la de set formatges, que és deliciosa.

La meva parella va provar la Melanzana, que porta tomàquet, mozzarella, esbergínia caramelitzada, parmesà, mel i aceto balsàmic.

Era molt bona, me'n va donar un trosset :)


El meu pare va optar per una Pancetta, que conté tomàquet, mozzarella, formatge Tomino i cansalada toscana. Feia bona pinta també.


I la meva mare va menjar una Caprina, amb tomàquet, mozzarella, rulo de cabra, pernil d'ànec i alfàbrega.


Va ser un sopar bo i agradable, tot explicant les aventures de Madrid.

Els postres no els vam fer al restaurant, sinó que vam anar tot passejant cap a una gelateria pròxima a fer dues boles de diferents sabors.
  
Un dia excel.lent!

6/8/12

Madrid, el 2on dinar

Al mateix carrer Toledo va ser on vam fer el nostre segon dinar. Gairebé davant d'on havíem dinat el dia abans. De fet ja vam veure que tenien un bon menú el 1er dia, així que vam anar-hi exprés a llegir el menú del dia de la pissarra a veure que oferien aquell dia.
I ens va agradar molt. No era un local per turistes, era per gent de la zona, un bar dels de tota la vida.
Sense aire condicionat, amb una cambrera decidida i molt eficient. De seguida ja ens va demanar la nota i ens portar una gerra d'aigua freda amb glaçons, una cervesa per petició de la meva parella i una panera amb un pa, que feia una bona pinta. Llàstima que no vaig demanar cap plat amb salsa per poder-lo catar.


El menú que oferien estava bé, quatre plats de primer i quatre més de segon per triar, postres, aigua o vi i pa per només 9 euros. Relació qualitat preu era bona i sobretot les racions eren abundants.

De primer, per passar un xic la calor, vam optar pel gaspatxo amb tropezones. Et servien el plat fondo ple de gasptaxo amb tres vols de ceràmica amb cogombre tallat a cuadrets, ous dur picat i ceba trossejada. Correcte tot.


De segon jo em vaig demanar uns seitons fregits amb amanida. L'amanida no era massa bona, enciam iceberg, tomàquet dura i carrota ratllada i l'oli pèssim, però els seitons eren deliciosos. Sense espina, oberts i amb un arrebossat perfecte. Gens oliosos i ben cruixents. Un plat abundant.


La meva parella també va provar l'abundància amb una cuixa de xai lletó amb patates panadera i ceba. Molt ben cuita la carn, un plat ben formós, i l'acompanyament molt bo també.



Com a postres, no tenien massa per triar, era tipus casolà. Vam provar unes natilles artesanes amb coca. Eren uns postres bons però densos, amb tota la coca tallada a trossets empapada de les natilles.


De tapes per Madrid

Per sopar vam decidir fer un tapeo, no podia ser menys, a Madrid s'ha d'anar de tapes. Tot caminant pel carrer Mayor, vam trobar el "Tapas Bar Mayor", així que vam decidir a entrar.
Ens vam entaular en un que t'oferien sis tapes per 10 euros, no és barat, però tampoc és car.
Et donaven una llista on podies triar entre varies tapes que feien, des de les típiques d'embotit, algunes calentes i altres més elaborades i originals.


I aquest como de sis tapes que vam triar eren:

- 1 de truita de patates amb gules i pebrot verd
- 1 de pepito de vedella ibèric amb ceba fregida
- 1 de formatge de cabra amb mel i pinyons
- 1 de pernil salat i formatge manxec
- 1 de ventresca de tonyina amb pebrot verd
- 1 d'anxoves

Totes anaven acompanyades de patates fregides (congelades). La presentació estava bé i la guarnició de les tapes també molt bona, excepte el pa que era més tipus suro, torrat això sí.