18/2/12

Les llegums

Amb aquestes freds que estem tinguen, el nostre cos ens demana aliments energètics. Aliments que ens fassin entrar en calor i que millor que un bon plat de llegums, i més si sabem tots els beneficis que aquestes ens aporten.

Les llegums són molt sanes. Fa uns anys es consideraven aliments de rics i avui dia, tot el contrari. No obstant això les hauríem d’incloure a la nostra dieta setmanal, almenys un dia a la setmana. Constitueixen el pilar de la dieta mediterrània i tenen molts avantatges.


Tenen un alt contingut proteic, entre un 19 i un 25 %, sent la soja la que en té més.
La seva generositat en hidrats de carboni complexes, més del 50% del seu pes en sec) proporciona energia sense alts i baixos de sucre. Per tant, podríem dir que gracies al seu contingut de sucres ens mantenen amb energia i sense sensació de gana durant varies hores.

A més aporten un alt contingut en fibra, cosa que exerceix molts beneficis a nivell intestinal.
També són riques en vitamines com la B1, l’àcid fòlic (una vitamina imprescindibles en les embarassades), i la vitamina B6, així com en minerals com el potassi, magnesi, ferro i zinc.

Una altra de les coses interessants de les llegums és el seu poder antioxidant, és a dir, ens ajuden a mantenir joves. I col.laboren en el sistema immunitari en la prevenció d’enfermetats.

Espaguetis amb tallarimis :)

Avui us presento una recepta un xic diferent. Feia dies que corria per casa un paquet de tallarimis gentilesa de Pescanova i no sabia ben bé com combinar-los, tot i que, a la seva pàgina web hi ha una varietat de receptes.

Jo finalment vaig optar per fer-los amb pasta, que sembla, visualment tot sigui pasta, però, en canvi, de gust són bons, em van sorprendre agradablement.
Ingredients per a dues persones:

- 200 g d'espaguetis en cru
- oli d'oliva verge extra
- sal
- un gra d'all
- pebre
- alfàbrega

Elaboració:

Posem els espaguetis a bullir. Els deixem bullir el temps indicat a l'envàs i hi afegim sal i un raig d'oli quan ja arranquin el bull.
Mentre bullen, pelem un gra d'all, el filetegem i el fregim amb un raig d'oli.
Quan l'all comença a rossejar, abans que es cremi, hi afegim els tallarimis perquè agafin gust.
I finalment ja quan tenim els espaguetis bullits, els colem  i afegim els tallarimis a l'all.

Hi espolsem pebre, alfàbrega i un bon raig d'oli d'oliva i ja ho tindríem!

 Amb aquesta recepta participo al concurs que organitza "La cocina de Sariqui", a veure si em toquen les dues ampolles de vi de Viña Pomal Reserva (D.O.C. Rioja) en estoig metàl.lic que sorteiga!





4/2/12

Llibres llegits durant el 2011

Avui deixarem, per un moment, la temàtica de gastronomia per publicar la meva llista de llibres llegits durant aquest any que hem passat.
Hi ha un xic de tot, com podeu veure (també n'hi ha de gastronomia, com no):


1. He dit, Andreu Buenafuente
2. La Cuina de la Salut, Ferran Adrià, Valentí Fuster, Josep Corbella
3. Confesiones de un chef, Anthony Bourdain
4. La Mecánica del corazón, Mathias Malzieu
5. Hago Pompas con Saliva - Ana Elena Pena
6. El Club dels Perfectes - Carles Porta
7. Tot el que necessites és amor - Alfred Picó
8. Los errores de las mujeres en el amor - Giorgio Nardone
9. Ja en tenim 30! - Eva Santana
10. Eres lo que comes - Gillian McKeith
11. Un món sense fi - Ken Follett
12. Porqué los hombres no escuchan y las mujeres no entienden los mapas - Allan y  Barbara Pease
13. Diario de una mujer pública - Valérie Tasso
14. El sexe social - Eudald Carbonell
15. Tot el que podríem haver estat tu i jo si no fóssim tu i jo - Albert Espinosa
16. Nutrición y Salud, Francisco Grande Covián
17. La maldición de los Dain - Dashiel Hammett
18. El Mundo Amarillo- Albert Espinosa
19. Rapsòdia gurmet, Muriel Barbery
20. La Elegancia del erizo, Muriel Barbery
21. Las cosas absolutamente predecibles que hacen los hombres infieles, Elizabeth Landers i Vicky Mainzer
22. Abarçadari, Dario Porras
23. Mantis, Mercedes Castro
24. 100 invents que han canviat el món, Daniel Closa

Què és un producte light o lleuger?


Fixa’t bé en les etiquetes dels aliments, ja que a simple vista alguna cosa que pot semblar no tenir moltes calories en té un munt. Les etiquetes a vegades enganyen, no ens hem de fiar de tots els productes lights o dietètics. Simplement hem de fixar-nos que realment portin les calories adequades.

Perquè un producte pugui ser “light” o lleuger ha de complir una sèrie de requisits:

- Ha d’existir la versió light i la homòloga no light. Com a exemples tenim: maioneses, patates de bossa, gelats, cervesa...

- Ha de portar com a mínim un 30% menys de calories que el seu homòleg no light

- A l’etiquetatge s’hi ha de fer menció que el producte és light i s’hi ha de poder veure el valor calòric del producte (per 100 g o 100 ml), mencionant la reducció de calories. De forma facultativa, es pot incloure el valor calòric per porció

És a dir perquè existeixi un aliment light primer hi ha d’haver el mateix aliment però en versió normal.
Aquesta reducció calorica de l’aliment s’aconsegueix disminuint la seva quantitat d’hidrats de carboni (sucres) i substituint-los per edulcorants o bé reduint l’aport de greixos o fent servir substituts de greixos.

Els edulcorants són una alternativa al consum de sucre i permeten seguir disfrutant a moltes persones del sabor dolç, amb l’aventatge de que no porten energia (o molt poca), no produeixen càries i no influeixen en la glucèmia, és a dir, en els nivells de sucre a la sang.

Això fa que siguin productes adequats per gent amb obesitat o sobreprès, diabetis i hipertrigliceridèmia


Per altra banda, els productes que redueixen l’aport de greix també són aptes per gent amb hipercolesterolemia, sobreprès o obesitat.
Aquests productes fan servir uns substituts de greixos de dos tipus:

- Els que s’anomenen mimètics: que simulen la textura grassa de l’aliment, però no són aptes per fritures per la seva sensibilitat a la calor i el seu elevat contingut en aigua. S’utilitzen per elaborar aliments làctics, salses, gelats de llet, confitures, formatges, maioneses, mantega i iogurts.

- Els substituts: aquests són molt semblants als greixos, es comporten gairebé igual. Aporten a l’aliment el sabor i la untuositat pròpia del greix. Es fan servir per elaborar xocolata, confitures i aliments fornejats. A diferència dels anteriors, aquests si que poden fregir-se i cuinar-se a altes temperatures.
Alguns d’aquests productes que  trobem al mercat són la llet, el iogurt, formatge, cacau en pols, galetes, cereals d’esmorzar, pa de motlle, torradetes, melmelada, mantega, margarina i nata.

27/1/12

Maheso està de sorteig!

SORTEIG DE 10 LOTS Maheso AMB:
6 VALS DESCOMPTE + 1 estoretes per al ratolí
http://www.maheso.com
Aquesta vegada hi haurà 10 guanyadors, tenim moltes possibilitats!
Els guanyadors seran el número que coincideixi les 3 ultimes xifres amb el sorteig de l'ONCE que indicarem més endavant i els 4 números anteriors i els 5 següents.
Hi haurà un premi per concursant, en cas de coincidir seus números es passarà el premi al número següent o anterior segons que correspongui.
SORT A TOTS! Per a participar és molt senzill, anem a repartir números del 000 al 999 cada participant pot tenir diversos nombres, quants més es tinguin, doncs més possibilitats hi ha de portar un dels lots Maheso.
Formes d'aconseguir números:
Reenvia aquest correu als teus contactes i Afig en l'e-mail (recetas@recetaycocina.com) dient els números que vols, rebràs 2 números per al sorteig, demana'ls!.
I si vull més números per participar?





1 .- Sempre cal enviar un correu electrònic a recetas@recetaycocina.com per sol · licitar.


2 .- Si ens envies una recepta que hagis fet la teva amb (foto, ingredients, preparació i comentari) aconsegueixes 10 NUMEROS (creiem que hem de pujar aquest punt per ser un esforç més gran), totes més receptes enviïs, més números et portes, tenen de ser receptes no repetides en el llistat. Les receptes que ens enviïs les publicarem per compartir-les amb tots, ia més si tens un blog ho enllaçarem en totes les receptes que enviïs o afegirem informació que tu vulguis.

3 .- Si poses al teu bloc aquest sorteig i ens envies un mail a recetas@recetaycocina.com amb l'enllaç ... t'emportes 5 números.


4 .- Si ens poses un enllaç al teu bloc, també t'emportes 5 números.


5 .- Si ens poses el concurs al teu facebook, t'emportes 2 números.http://www.facebook.com/pages/Recetaycocinacom

6 .- Només per estar llegint aquesta newsletter pots triar el número que t'agradi, contestans a aquest correu per demanar-lo.


7 .- Aquestes publicant missatges al fòrum de recetaycocina, Envia'ns un mail demanant 5 números més.

http://www.recetaycocina.com/foro-recetas/


8 .- Publica al bloc nostre nou fòrum de receptes i aconsegueix 5 números més.


9 .- Publica a la teva Facebook la informació del fòrum de receptes i s'aconsegueix 1 números més.


10 .- Publica el teu enllaç a la web de Maheso amb el seu logotip en el teu blog i aconsegueix 5 números.

 http://www.maheso.com

- Quan haguem repartit tots els números publicarem com a mínim 1 setmana abans a la web el dia del sorteig i enviarem una newsletter a tots amb el dia del sorteig de la onze que coincideixi amb les últimes 3 xifres

26/1/12

Croissants

Si algun dia et lleves al matí i et venen de gust uns croissants calentons acabats ho tens molt fàcil, mira aquesta recepta.
Aquests que us ensenyaré són els primers que faig, ja els aniré millorant, o això espero :)






Ingredients:

- 1 làmina de pasta de full
- mantega
- sucre
- clara d'ou

Preparació:

Es talla la làmina de pasta de full en triangles, jo d'una làmina en vaig fer quatre parts, és a dir quatre triangles.
S'enrotllen sobre sí mateix i es dobleguen les puntes cap endins, que és el que seran les banyes del croissant.
Si els vols de mantega, els untes una mica i aleshores hi tires sucre pel damunt i els pintes un xic amb clara d'ou, perquè agafin color.
Els forneges uns 20-30 minuts, depenent del forn i ja els tens calentets per esmorzar i compartir-los amb una bona companyia ;)

 Amb aquesta recepta participo al concurs que organitza el blog Cocina de muerte lenta, que va dedicat a receptes pel dia de Sant Valentí, i quina millor manera de despertar el teu xicot amb l'olor d'uns croissants acabats de fer i poder esmorzar-los junts amb un bon capuccino d'aquells que porten un cor de cacau amarg de decoració!
 

Bisbalenc

Avui publicarem una recepta molt senzilla de com fer un bisbalenc.
Es tracta d'un dolç típic de la Bisbal d'Empordà,  famós per la seva exquisidesa i que confeccionen les pastisseries locals.


Ingredients:

· 1 làmina de pasta de full
· 250g de cabell d’àngel
· 1 ou
· 100g de pinyons
· 200g de sucre

Preparació:

Estendre la pasta de full sobre un paper de forn i tallar-la en forma rectangular. Repartir el cabell d’àngel al centre de forma longitudinal. Pintar els extrems del rectangle amb ou batut i tancar-lo sobre si mateix. Donar-li la volta per tal d’amagar els plecs i pintar-lo amb ou batut. Empolsinar-lo amb sucre, tirar els pinyons per damunt i coure-ho al forn a 180º durant 30 minuts. Deixar refredar i servir.

Amb aquesta recepta participo al concurs organitzat per  Anyolcocina.



20/1/12

Sorteig al blog de Kayena: negro sobre blanco

Hola, avui us anuncio que el blog de llibres Kayena: negro sobre blanco està de sorteig.

Concretament sorteja un llibre, un exemplar dedicat per l'autora, de "Siete historias (O excavando en un pozo de fantasía)", d'Àngels Om.
Si hi voleu participar teniu fins al 30 de gener!