17/7/11

Sorteig "Mi cocinita de juguete"

El blog "Mi cocinita de juguete" és un blog de receptes variades tant pel dia a dia com per ocasions especials. Si hi voleu fer una ullada ara està de sorteig. Teniu de temps fins al 25 de juliol per apuntar-vos i així poder guanyar un dels dos premis que sorteiga:

- Primer Premi:

- Un sobre de salsa de menta per a carns
- Un sobre d'adob xinès
- Un sobre d'adob piri-piri
- Un sobre de salsa curri

Segon Premi:

- Una bosseta de xocolata soluble sabor banoffee (plàtan i toffee)
- Una bosseta de xocolata soluble sabor cirera




Aquests productes els ha comprat en un supermercat britànic de Fuengirola. Tots els productes són d'Inglaterra, però diu que ens pot enviar les instruccions en castellà, si volem :)


Doncs res, si voleu fer un tastetis d'aquests productes anglesos, ja sabeu!


Sorteig "Sweet Colours"

Hola, avui us parlaré d'un blog que té unes receptes per llepar-se els dits! És sobre el món de la repostería creativa i, en especial, el dels pastissos de disseny decorats amb fondant.  Es diu Sweet Colours i si us hi voleu passar està de sorteig. És interessant el premi, consta d'un lot de productes típics de la seva terra:


El lot "Viva L'Estiu" està compost per:
 
- Tres ampolles de vi de la terra: Fi Chiclanero, Moscatell Don Matías i Olorós Sarmiento.
- Un assortiment d'embotits de Chiclana: botifarra, llonganissa i botifarra.
- Una terrina de mantega colorá (com diem per aquí).
- Un paquet de llardons de Chiclana.


 Doncs dit això si us voleu passeu pel blog a ullar les receptes i de pas us apunteu al sorteig!!

16/7/11

Formatge: Bouchon Lyonnais

Mini rulos de cabra
Aquests formatges també procedeixen de la granja Étoile du Vercors,  Són elaborats amb llet de cabra pasteuritzada. La seva escorça és prima i molt tova i envolta un interior ben cremós. Té un gust molt fi i delicat, es poden menjar a temperatura ambient per notar totes les aromes o bé desfer uns segons al microones i unta'l amb na llesca de pa torrat, deliciós!!

França, Rhône-Alps
Maduració: 2-6 setmanes
Pes i forma: 35 g.-40 g. rulo
Dimensions: D. 7,5cm. a 2,5 cm.
Llet: Cabra
Classificació: Fresc madurat
Productor: Étoile du Vercors 

13/7/11

Formatge Provençal

Formatge Provençal
Envoltat per una banda verda elegant amb els colors de les fulles i les olives de la Provença, és immediatament identificable per la seva oliva petita i negre i el seu full d'olivera, delicadament col.locats en el formatge.
Aquest formatge és un formatge especial degut al gust que li confereixen les herbes de provença.  Està elaborat amb llet de cabra i pertany a la granja l'Etôile de Provença.

Característiques: És un formatge sense escorça de pasta suau, blanca i cremosa. La presència de les herbes provençals li confereix un gust peculiar molt aromàtic que combina bé amb el tapenade d'olives negres, tot i que aquest és súbtilment camuflat pel gust de les herbes.

Es pot observar l'oliva negre
Consells de degustació: Untat amb una llesca de pa de pagès i tret de la nevera uns quinze minuts abans de consumir-lo,  per apreciar totes les aromes.

França Provença
Maduració: 1-2 setmanes
Pes i forma: 80g. rodó
Dimensions: D. 6cm a 8cm.
Llet: cabra
Classificació: fresc
Productors: Etôile de Provença

Mozzarella catalana

La primera mozzarella amb llet de búfala feta a Catalunya, concretament a l’Alt Empordà, ja es pot trobar al mercat.

Un ramader de Palau-Saverdera, Lluís Monte, va decidir reinventar-se i l’any passat va canviar les vaques per bufales vingudes de Bulgària i Itàlia. Ara com ara, aquests animals li proporcionen 2.000 litres de llet diaris, cosa que ha permès al ramader començar a produir la primera mozzarella 100% catalana. De moment, ja ha elaborat els primers 800 paquets, que es començaran a distribuir en botigues i carnisseries. El seu objectiu, tanmateix, és arribar a produir a finals d’aquest any 4.000 paquets de mozzarella al dia. "La mozzarella és un producte que s’importa molt, i que vaig decidir apostar fort", assegura Lluís a Monte.



Mozzarella catalana

La idea d’obrir una explotació de búfales a l’Alt Empordà li va venir a Lluís Monte després de fer un viatge a Itàlia. "Vam veure que allà hi havia aquest altre tipus de ramaderia i pensem que aquí també podia funcionar", explica el ramader. Després de quatre o cinc viatges més per veure el funcionament de les granges italianes, Monte va canviar el febrer de l’any passat les seves vaques de tota la vida per les bufales.

Primer va portar un ramat de cinquanta caps, i quan va veure que s’adaptaven bé al clima empordanès, el va ser augmentat fins a arribar a les 1.200 que té actualment. Algunes d’aquestes, poden arribar a pesar fins a 800 quilos.

D’entrada, amb els més de 2.000 litres de llet diaris, han fet uns 200 quilos de mozzarella, cosa que equival a 800 paquets de 250 grams. El formatge que surt de les seves granges es podrà trobar a partir d’ara en carnisseries i botigues de les comarques gironines, establiments de l’àrea de Barcelona i fins i tot a la Catalunya Nord.

Tota la producció
L’objectiu de Lluís Monte és que, a finals d’any, ja pugui destinar tota la producció de llet de bufala a fer mozzarella. "El nostre objectiu és fer 1.000 quilos diaris de mozzarella, cosa que equival a uns 4.000 paquets", precisa el ramader empordanès. I afegeix: "Les perspectives que tenim són bones, perquè el mercat català ho permet".

La intenció del ramader és que la seva mozzarella es vengui als consumidors a un preu que giri al voltant dels 2,50 i 2,70 euros el paquet de 250 grams. Actualment, a les seves finques Lluís Mont explica amb una quinzena de treballadors, que cuiden de les bufales i elaboren la mozzarella de manera totalment artesanal. "Des que es pasteuritza la llet i qualla, darrere hi ha un procés de vuit hores", concreta Mont.

La veritat és que existeix una gran diferència entre la mozzarella elaborada amb llet de vaca o l'autèntica feta amb 100% llet de búfala. La mozzarella catalana està envasada com la que prové d'Itàlia, en una bossa de plàstic amb salmorra i té una vida útil de conservació en fred d'uns 20 dies, ja que és un formatge fresc.
L'haurem de provar a  la granja Mont, rebautitzada ara com a "La Búfala de l'Empordà".

 Via: lavanguardia.com
         Gastronomía & Cia

12/7/11

Dinar americà :)

El nostre burger menú
Diumenge matí a l'estiu és matí de platjeta i això vol dir arribar i fer un dinar ràpid, doncs mai millor dit! El nostre dinar va fou en plan "happy meal", consistia en  una hamburguesa de pollastre d'una carnisseria d'aquí Figueres, que la fan ben artesana, dins d'un pa d'aquests especials per hamburgueses, amb llavors de sèsam a dalt, d'una marca molt coneguda que no anomenarem. Però pel meu gust són els millors quan al pa de motlle industrial i, a més ara, cada vegada porten menys greixos saturats. La veritat és que estava molt bo i tovet aquest panet. Ens vam muntar la burger amb rodelles de tomàquet  cherry, una fulla d'enciam meravella i formatge havarti fos. Aquest el vam desfer a la planxa on vam fer les hamburgueses. Vam acompanyar el plat amb les noves patates Lays Gourmet gust ibèric que són molt encertades; són especialment cruixents, tallades més gruixudes, amb forma doblada i amb un bon sabor delicat a pernil.


Per beure, com no, una Coca-cola amb glaçons i llimona, i en aquesta ocasió un format especial dels seus 125 anys de la marca. Molt bonica l'ampolla.

Sundae de xocolata
De postres vam seguir amb el rotllo americà i ens vam menjar un sundae de xocolata. És un gelat amb base de nata i sirop de xocolata. Jo aquests els vaig comprar a la setmana americana del Lidl, que està molt bé quan fan aquestes setmanes dedicades a la gastronomia d'un país. De pas vaig comprar també anelles de ceba, que em van encantar. Si la tornen a fer repetirem i ja en faré un post :)



11/7/11

Formatge: Saint-Marcellin

Saint-Marcellin
Aquest formatge pàl·lid i cremós s'ha elaborat en cases i petites granges de la regió de Dauphine des de fa segles. La forma tradicional és amb llet de cabra, però ara quasi tot es fa amb llet de vaca.

Característiques: El gust, la textura i l'aspecte varien, segons el procés de maduració al que és sotmès el formatge: els millors tenen l'escorça de color taronja i són tous per dins. Pot ser dur o cremós, quasi fluid, amb un suau i subtil toc frescor allimonat i olor a fruits secs.

Consells de degustació: Exquisit fet al forn.
Treure'l uns quinze minuts abans de la nevera perquè recuperi la seva suavitat i sabor.


França, Rhône-Alps
Maduració: 2-6 setmanes
Pes i forma: 80g. rodó
Dimensions: D. 7,5cm. a 2,5 cm.
Llet: Vaca o cabra
Classificació: Fresc madurat
Productor: Varis

Quant al productor, en el nostre formatge va ser Étoile du Vercors, com amb el de Saint-Félicien.


Cata: És un formatge bastant refinat i suau al paladar. Té la pell fina i blanca i un sabor cremós amb tocs afruitats. De gust és excel.lent, es nota que està elaborat a partir de llet crua sencera de vaca i amb el Know-how dels mestres formatges.Conté un 23% de matèria grassa.

Curiositats: El Saint-Marcellin és el nom del poble del mateix nom, al cor de Vercors. I l'Étoile du Vercors és la marca de referència d'aquest formatge tan apreciat. Es pot identificar fàcilment per la seva etiqueta vermella.

10/7/11

Formatge: Saint-Félicien

Safata de formatges francesos
Avui parlarem d'un formatge francès ja que els meus sogres van anar a Andorra i ens van dur una safata de terrissa amb varis formatges francesos.  És a dir que els propers dies anirem fent cata d'aquestes petites joies franceses :)
I és que França està entrellaçada amb la història del formatge. Es creua al camí de personatges històrics, s'afegeix al paper de la religió i intervé en l'evolució de la ciència. Durant l'ocupació alemana, Winston Churchill va destacar la importància del formatge a França, afirmant que "un país que produeix quasi 360 tipus diferents de formatge no pot morir".
A l'actualitat, una immensa varietat manifesta la creativitat francesa.


Avui hem triat el més gran de la safata, el Saint-Félicien. És un formatge d'escorça natural que es va crear originalment amb llet de cabra, però que ara es fa amb llet de vaca. Es produeix a la zona del Rhône-Alps i és similar al Saint-Marcellin, tot i que una mica més gran.

Saint-Félicien

Característiques: L'escorça és molt tova, arrugada i cremosa, mentre que l'interior varia de ferm a fluid i molt cremós. Presenta un delicat sabor a fruits secs.

França Saint Félicien, Rhône-Alps
Maduració: 2 setmanes
Pes i forma: 200g. rodó
Dimensions: D.12cm a 1cm
Llet: vaca
Classificació: Fresc madurat
Productor: Etoile du Vercors

Cata: és un formatge de gust dolç i cremós. Molt fi al paladar i suau, de gust molt refinat. Té la particularietat que ha estat elaborat a partir de llet crua de vaca i això li dóna un valor afegit, es nota que s'ha fet mitjançant un procés tradicional. I és que aquests formatges s'elaboren amb la intervenció humana en cada etapa del procés de fabricació. Concretament aquest formatge està elaborat amb un 91% de llet crua i la resta és llet pasteuritzada. Conté un 27% de matèria grassa.

Consells de degustació: Treure uns quinze minuts abans de la seva degustació.
És un formatge ideal per a realitzar les primeres cates per a poder tastar gustos més forts posteriorment.