Vinagre balsàmic de Mòdena Villa Vittoria |
Anem a parlar d'aquest vinagre tradicional de Mòdena, concretament de la regió italiana d'Emilia-Romanya, d'on se sap que ja es produia a l'Edat Mitjana. A diferència dels vinagres comuns, aquest és més fosc, més espès i de gust dolç.
Es distingeixen tres tipologies d'Aceto Balsàmic:
- Aceto Balsamico Tradizionale di Modena DOP
- Aceto Balsamico Tradizionale di Reggio Emilia DOP
- Aceto Balsamico di Modena IGP
- Condiment Balsàmic, ni DOP ni IGP, és a dir, sense disciplina de producció.
Curiositat:
Existeixen alguns acetos que poden costar un centenar d'euros ja que estan envellits molt anys (prop de 40)
En el meu cas la meva mare em va regalar un vinagre comprat a la carnisseria, que a vegades tenen un apartat delicatessen ara, que està bo. És un vinagre balsàmic de Mòdena Villa Vittoria clàssic. Té un punt àcid curiós, però a la vegada és dolç. Queda bo a l'amanida i és diferent de gust del típic de Borges.