30/5/13

Triangles cruixents d'espinacs i formatge de cabra

Una idea bonissima, agafar alguns ingredients que t'hagin sobrat per casa i fer-ne alguna recepta original i fàcil fent servir la pasta brick.

Nosaltres vam fer uns espinacs saltejats amb un xic d'oli d'oliva verge extra i els vam barrejar amb formatge de cabra. Després els va disposar sobre una làmina de pasta brick i els vam embolicar en forma de triangle.

De fet hi podries fer forma de saquets, que queden molt monos, o en forma de rectangle per acompanyar algun peça de carn, imaginació :)

Cal dir que són molt bons i els pots fer de verduretes amb qualssevol tipus de formatge o sense, amb salsa de tomàquet o quelcom que se t'acudeixi. Després només els has de fregir o posar al forn si vols tenir cura de l'oli i ja estaria!

Aquí us deixo amb els nostres, que eren molt bons, amb el gust fort d'espinac però amb la excel.lent combinació amb el formatge de cabra, que al fregir els triangles es fon i queda exquissit ;)



Empanada gallega

L'empanada gallega és un dels meus plats preferits i això que no acostumo a menjar-ne gaire, llàstima ;)

D'empanades s'en fa a moltes parts del món, recordem l'empanada colombiana, argentina, chilena, equatoriana, entre altres.

Avui però veurem l'elaboració d'una empanda de tonyina:

Ingredients per a una empanada:

- Massa per a empanada, en aquesta ocasió vam agafar dues masses perquè sortis ben gran
- 1 llauna de bonítol amb oli d'oliva verge extra
- 1 llauna de pebrot del piquillo
- 1 pot de tomàquet natural
- 3 ous durs, 2 pel farcit i un per pintar
- 1 ceba de Figueres
- oli d'oliva verge extra
- sal


Elaboració:

Es pela la ceba i es talla a làmines. La sofregim amb un raig d'oli d'oliva verge extra i un polsim de sal.
Paral.lelament fregim el tomàquet amb un xic de sal i quan ja estigui reduit el barregem amb la ceba fregida.
Fem dos ous durs. Quan els tinguem els referdem en aigua frega i els pelem.
Hi tirem el bonítol desmenussat i els ous durs tallats a daus petits.
Barregem tota la mescla i reservem.
Agafem les masses de l'empanada i les disposem sobre una superfície plana per passar-hi el cordó per aplanar una mica la massa. Hi evoquem la mescla de l'empanada i la cobrim amb l'ltra base de l'empanada. Tanquem els costats amb l'ajuda d'una forquilla i pintem l'empanada amb un ou batut mitjançant el pinzell.

L'enfornem durant uns 10 minuts a 150 º i amb mode ventilador fins que ens quedi ben dauradeta.




Va quedar bonissima, la combinació del tomàquet amb la ceba fregida sempre queda bona, però amb el bonítol que hi dóna aquell gust particular i els trossets d'ou. Ben calenta entra tan bé!


28/5/13

L'esmorzar d'Insta Cassà

Us mostro l'esmorzar que ens van oferir aquest dissabte passat a l'Instagram de Cassà:

- Pa amb tomàquet: molt ben sucat i amanit amb oli d'oliva, el pa cruixent, boníssim. Excel.lent pa rodó de pagès

- Safata d'embotits, amb formatge molt gustós, pernil salat curat i molt bo, llonganissa de pagès i llonganissa més ample, més picant. Coma decoració algun lacassito, que no vaig provar :(

- Molts donuts, ben tous, del dia, flonjos, per fer el dia ben rodó ;) Van agradar molt a la gent, si és que això sempre agrada!

- Sucs de fruites: jo de taronja, per no perdre la costum

- I un bon cafè amb llet al bar, ens oferien un tiquet per bescanviar, bona idea! Un cafè calentó per acabar l'esmorzar tan bo ;)


Gràcies a tots els que ho van organitzar!! Vam passar un bon matí, tot i que vam començar amb sol i vam acabar amb pluja, que no ens va deixar acabar la visita guiada, una pena!

Xerrada sobre alimentació saludable

Dijous passat va tenir lloc a l'Hotel Ronda de Figueres una xerrada sobre l'alimentació saludable a càrrec de la dietista madrilenya Raquel Magem.

L'Hotel Ronda té l'únic restaurant acreditat a Figueres per la Fundació AMED com a establiment promotor de la dieta mediterrànea.

La xerrada presentada per la directora de l'hotel va ser força exitosa. Durant l'hora i mitja que va durar vam rebre explicacions de com cuinar per tenir salut, aprenent a compatibiltzar una alimentació sana amb una cuina gustosa i a la vegada atractiva i alegre visualment.

Després de l'explicació teòrica vam passar al tast dels postres preparats, tot ells elaborats sense productes d'origen animal, ni sucres, ni farines refinades però mantinguen una bona aparença i sabor. Uns postres preparats al mateix establiment per la dietista i el personal de l'hotel que ja es poden trobar a la seva carta i menús, també del City i el Racó. Plats especialment pensats per a persones vegetarianes, celíaques i veganes, fet que ha estat reconegut per la prestigiosa Guia Michelin a la seva edició 2013.

Molts dels postres que veurem a continuació estan elaborats amb melasses de cereals (*), com l'ordi, la civada, també amb llegums, com l'azuki ( o aduki), alguns derivats de la soja, la polenta, el  mill, entre altres productes. Tots ells sense greixos animals ni sucres.

Aquí us mostro algunes fotos dels diferents postres que vam degustar, tal com podeu observar la presència és realment bona:

- Mousse de maduixa: aquest per exemple està elaborat amb un seudocereal anomenat mill, que no té gust, es cuina en 20 minuts i és digestiu i saciant. És bo per a la preparació de postres ja que agafa molt bé el gust dels ingredients amb el que el barregis com ara aquí, fet amb maduixes naturals. Cal dir que la textura és bona i suau, molt ben aconseguida. És un dels que més em va agradar.


- Mousse de coco: la particularitat que tenen aquests postres és que tenen un gust molt pronunciat del principal ingredient amb el qual els elabores, com en aquest cas de coco. Decorat amb cereals i fruits secs (festucs, avellanes i ametlles) amb melassa.

(*) Com a alternativa al sucre de taula podem recórrer a les melasses de cereals: d’arròs, ordi, blat o blat de moro. La més nutritiva de totes és la d’ordi i totes s’obtenen per fermentació del cereal, un procés que afavoreix la digestibilitat del producte i que al mateix temps millora el seu valor nutricional ja que durant la fermentació els glúcids, proteïnes i greixos es converteixen en sucres senzills, aminoàcids i àcids grassos simples, al mateix temps que es sintetitzen vitamines i enzims afavorint una bona assimilació d’aquest producte per part de l’organisme sense tenir els efectes negatius del sucre refinat.


 - Aquí els podem veure en làmines: la veritat és que és una de les postres que més em va agradar, suposo que perquè és més dolç i s'assembla més a gustos que tenim a la memòria. Mentre que pel que fa als altres postres, per la vista ens pensem que tindrà un sabor que després quan el tastem no el sabem reconèixer bé. És més que res per falta de costum. Segons la dietista que va fer la xerrada deia que: "els postres que mengem avui dia només tenen gust de sucre". Reconec que a vegades hi ha un excés de sucre, però el gust m'agrada més, tot i ser menys sa.


- Mousse de xocolata: feta amb azuki, qui ho diria que ens estem menjant una llegum com a postres, sorprèn oi? Decorat amb làmines d'avellanes


- Boles de cereals amb melassa i fruits secs: veiem que es tracta d'una bola de cereals inflats i fem servir la melassa per enganxar, actua com a caramel. Molt bo, amb les ametlles senceres. Cruixent per fora i buit per dins :)


- Púding de polenta: aquest no em va agradar gens. La textura tan molla i el gust tan potent no em va convèncer.


- Flam de préssec: fet amb agar-agar i préssec fresc. Ben aconseguit, tan el gust, on es notava molt bé el préssec, com la textura.


- Copa de compota de poma: correcte, tot i que la fruita cuita no em fa el pes. Reconec però que va quedar bo.


- Arrós amb llet: consistia en arrós integral i llet de soja
Era força bo. No en tenim foto perquè ens el vam menjar ràpid. Si que tenia un gust més pronunciat que li conferia la llet de soja.

- Copa de maduixes: era molt contundent pel meu gust, constava d'una capa de maduixes trossejades al fons, recobertes per una espècies de magdalena com de xocolata, una base de mousse i més maduixes naturals per decorar amb un trosset d'aquesta magdalena rara. Una barreja de sabors un tan peculiars.



Autoescola Gala i sorteig!

Aquesta entrada és per parlar-vos de l' Autoescola Gala, us deixo un video presentació per si la voleu conèixer un xic:

http://www.youtube.com/watch?v=0_QjVVGYRfI

I a més dir-vos que a la pàgina web de Totombola, teniu un sorteig esperant-vos, cliqueu la imatge i us hi conduirà :)



23/5/13

Brou de pollastre i verdures


Tot just ara hem acabat un pernil ibèric de la panera de Nadal i aprofitant que en teníem l'ós, hem decidit per caldo.

Ingredients per a 6 persones:

- 3'5 L litres d'aigua aproximadament
- 2 carrotes 
- 1 ceba mitjana
- una branca d'api
- 1 porro
- 1 nap
- 2 cuixes de pollastre
- 1 ós de pernil

Elaboració:

Posem en una olla ben gran les cuixes de pollastre i l'ós de pernil. Ho deixem bullir uns 50 minuts aproximadament i després hi afegim la verdura: la branca d'api, la carrota, el porro, la ceba i el nap.


Hi afegim una mica de sal, no massa ja que hi ha l'ós del pernil, que ja deixa anar el seu particular sabor.

 

Ho deixem bullir uns 20 minuts més i apaguem el foc.


Quan estigui més fred, traiem les verdures del caldo, les cuixes de pollastre i l'ós del pernil.
I ara, per una banda, guardem les verdures per fer-ne lasagna un altra dia.


I per altra banda desmenussem les cuixes de pollastre i les posem a l'olla amb el brou, juntament també amb els fils de pernil que poguem treure de l'ós.


Reservem el caldo i quan estigui fred el posem a la nevera.
Traiem la mica de greix que ens hagi fet el brou i procedim a fer-lo bullir amb un fideuets prims.
I ens queda un bon plat de caldo, amb tots els fils de pernil i pollastre;

 

22/5/13

L'esmorzar d'Insta l'Escala

El dissabte dia 18 de maig, coincidint amb el Triumvirat Mediterrani, es va celebrar l'Insta l'Escala. Amb un èxit de participants, érem més de 200, vam passar un dia fantàstic. Començant amb un bon esmorzar al club nàutic i seguidament un passeig en barca, la visita al poble i cap a Sant Martí, on un trenet ens esperava per tornar-nos al port.

Aquí teniu una foto que es va fer ja per l'Instagram amb el bon esmorzar que ens van oferir. Alguns panets amb embotit variat: catalana, botifarra negre, botifarra blanca, xoriç, pernil salat i pernil dolç.
També alguns talls de xapata amb l'anxova de l'Escala.Croisantets de mantega d'aquells tan bons :) Un vici!
Per beure sucs de taronja i cafè amb llet.


Vam carregar forces per fer moltes fotos durant tot el matí, vam acabar a quarts de tres, però ens ho vam passar molt bé :)

Indekove t'ofereix un desconte

L'Empresa de purés i cremes de patata t'ofereix un cupó de desconte de 3 euros per a comprar algunes de les seves preparacions a punt per consumir. Disposen d'una extensa gama de purés fets a partir de patata natural, si en voleu saber més no dubteu a visitar la seva pàgina web.

Us deixo el cupó per si el voleu fer servir: