28/5/13

Autoescola Gala i sorteig!

Aquesta entrada és per parlar-vos de l' Autoescola Gala, us deixo un video presentació per si la voleu conèixer un xic:

http://www.youtube.com/watch?v=0_QjVVGYRfI

I a més dir-vos que a la pàgina web de Totombola, teniu un sorteig esperant-vos, cliqueu la imatge i us hi conduirà :)



23/5/13

Brou de pollastre i verdures


Tot just ara hem acabat un pernil ibèric de la panera de Nadal i aprofitant que en teníem l'ós, hem decidit per caldo.

Ingredients per a 6 persones:

- 3'5 L litres d'aigua aproximadament
- 2 carrotes 
- 1 ceba mitjana
- una branca d'api
- 1 porro
- 1 nap
- 2 cuixes de pollastre
- 1 ós de pernil

Elaboració:

Posem en una olla ben gran les cuixes de pollastre i l'ós de pernil. Ho deixem bullir uns 50 minuts aproximadament i després hi afegim la verdura: la branca d'api, la carrota, el porro, la ceba i el nap.


Hi afegim una mica de sal, no massa ja que hi ha l'ós del pernil, que ja deixa anar el seu particular sabor.

 

Ho deixem bullir uns 20 minuts més i apaguem el foc.


Quan estigui més fred, traiem les verdures del caldo, les cuixes de pollastre i l'ós del pernil.
I ara, per una banda, guardem les verdures per fer-ne lasagna un altra dia.


I per altra banda desmenussem les cuixes de pollastre i les posem a l'olla amb el brou, juntament també amb els fils de pernil que poguem treure de l'ós.


Reservem el caldo i quan estigui fred el posem a la nevera.
Traiem la mica de greix que ens hagi fet el brou i procedim a fer-lo bullir amb un fideuets prims.
I ens queda un bon plat de caldo, amb tots els fils de pernil i pollastre;

 

22/5/13

L'esmorzar d'Insta l'Escala

El dissabte dia 18 de maig, coincidint amb el Triumvirat Mediterrani, es va celebrar l'Insta l'Escala. Amb un èxit de participants, érem més de 200, vam passar un dia fantàstic. Començant amb un bon esmorzar al club nàutic i seguidament un passeig en barca, la visita al poble i cap a Sant Martí, on un trenet ens esperava per tornar-nos al port.

Aquí teniu una foto que es va fer ja per l'Instagram amb el bon esmorzar que ens van oferir. Alguns panets amb embotit variat: catalana, botifarra negre, botifarra blanca, xoriç, pernil salat i pernil dolç.
També alguns talls de xapata amb l'anxova de l'Escala.Croisantets de mantega d'aquells tan bons :) Un vici!
Per beure sucs de taronja i cafè amb llet.


Vam carregar forces per fer moltes fotos durant tot el matí, vam acabar a quarts de tres, però ens ho vam passar molt bé :)

Indekove t'ofereix un desconte

L'Empresa de purés i cremes de patata t'ofereix un cupó de desconte de 3 euros per a comprar algunes de les seves preparacions a punt per consumir. Disposen d'una extensa gama de purés fets a partir de patata natural, si en voleu saber més no dubteu a visitar la seva pàgina web.

Us deixo el cupó per si el voleu fer servir:



Arrós mar i muntanya

Aquest diumenge passat, com que vaig anar a dinar a casa dels meus pares, vaig proposar-li a la meva mare a veure si feia arrós de peix. Aprofitant l'ocasió de poder-lo degustar fet del dia amb el seu suc, i no entre setmana que ja queda més sec. Va ser boníssim, feia temps que no en menjava recent fet, amb els seus escamarlans ben frescos, la gustosa sèpia, musclos de roca i algunes cloïsses, tot peix i marisc de Roses. També hi posa algunes salsitxes, que trobo que hi queden molt bé :) Per això li he posat com a títol arrós mar i muntanya, tot i que el considero més aviat arrós de peix, pel seu gust intens de mar.

Anem a veure'n el plat:


Un arrós deliciós, un xic grinyol, com m'agrada a mi i sucoset al punt.

Però ara del que us volia parlar és de com menjar l'arrós que sobra. Si us agrada un xic caldós, com a mi, i l'arrós no és recent fet, una bona manera de menjar-lo és fer-ne una truita d'arrós.

 Ingredients:

- Arrós del dia abans
- Oli d'oliva verge extra




Preparació:

S'agafa una paella que no enganxi i s'hi posa un rajolí d'oli. Quan aquest s'escalfi hi posem l'arrós, havent-se separat els entrebancs, el marisc i les salsitxes, la sèpia la podem deixar. Anem xafant l'arrós i el rossegem per les dues bandes, volta i volta, fins que formi una crosta.


Servim l'arrós en un plat i els entrebancs al costat, a banda que en diuen.

Can Manolo

Amb aquest nom és com es coneix aquest Asador tan emblemàtic de Girona, altrament anomenat Restaurant La Barca. És un restaurant pel qual han passat moltes cares de famosos, des de la Marlene Morreau, jugadors de Barça i altres personatges de la tel.levisió.

I una altra curiositat d'aquest lloc és la història que té al darrera;




El 8 d'agost de 1958, Salvador Dalí i Gala-Elena Diakanoff Deulina, van contraure matrimoni a l'església Santuari dels Àngels. El convit es va celebrar al reservat del restaurant La Barca de Girona, avui dia conegut com a 'Menjadoret Dalí'.

El menú triat va consistir en un primer plat compost per un assortiment d'embotits i patés, un segon que era una combinació de marisc i pollastre (aleshores menjar per a rics) amb els seus acompanyaments d'empanades i 'calentons'.

Es va destapar el millor cava i es van servir postres, el pastís de noces, cafè i licors i també conyac Napoleó, que encara avui no té rival.


I ara que ja el coneixem una mica més, anem a veure alguns dels seus plats. La seva especialitat és el xai lletó i el garrinet de Burgos.

Nosaltres hi vam celebrar el bateig de la cosina petita d'en Ramon i vam degustar el menú número 1, que consistia en:

- Pa amb tomàquet: un pa amb forma de "tetilla" calent i ben cruixent, servit amb tomàquet de penjar per poder-lo sucar bé i amb un bon oli d'oliva per regar-lo.


- Graellada de verdures: pebrot vermell, ceba i esbergínia tot escalivat, espàrrecs de bosc i xampinyons a la brasa i tomàquet.


- Embotits ibèrics: llom axoriçat, xoriç, llonganissa i pernil tots ibèrics.
El llom no estava malament, el xoriç correcte, la llonganissa, on n'hi hagi una de pagès i el pernil no em va acabar de convèncer.


- Croquetes casolanes: eren de pernil, bones, hi notaves el farciment. L'arrebossat bo.


- Bloc de foie gras de Canard: era bo, tot i que prefereixo el d'oca, llàstima que estava massa fred. Acompanyat de confitura de maduixa i presentat amb unes torradetes dins del seu plàstic, punt negatiu!


- Calamars a l'Andalusa: ben fregits, gens oliosos, tot i que jo sóc més d'una bona romana :)


- Patates Can Manolo: el plat estrella de la casa i no m'estranya. Bé, de fet, és un plat molt senzill, però resulta una exquisidesa. Consisteix en patates panadera fregides i remenades amb ous trencats al punt, sense quallar en excés. Servit amb unes rodelles finissimes de xoriç ibèric, que a vegades és pernil, i queden bonissimes.


- Costelles de xai lletó: molt bones, amb un gust bo de brasa i ben tendres.


I de postres en aquesta ocasió, un pastís Sant Marc per celebrar el bateig de la petita Gisela. Massa fred també, però estava bo, i encara sort que van tardar a servir-lo i jo a menjar-me'l, que sinó...


Mentre anaven obrint els respectius regals dels convidats, molt bé tot i un dia ben assolellat al final.


Vam acabar amb un tallat dels meus, que em va deixar un regustet més bo a regalèssia. M'agrada aquesta casa de cafès!


Cal dir en lletra majúscula quasi que la relació qualitat preu d'aquest restaurant és més que bonissima.









21/5/13

Triumvirat a l'Escala, el garum

El garum és una salsa feta a partir de vísceres fermentades de peix. A l'antiga Roma era considerada un aliment afrodisíac al qual només hi accés els alts estrats socials. En lloc de fer servir la sal utilitzaven el garum per proporcionar gust salat als aliments.



Aquí us deixem algunes fotos d'una parada que elaborava el garum i mostrava les espines del bacallà, la salaó, la moixama i les arengades.


Tot ben decorat i ambientat en l'època romana. Una fira molt bonica que es ocupa diferents emplaçaments de l'Escala,  des d'Empúries fins a Riells.


Als carrers del poble s'hi troben les parades d'artesania i alimentació principalment. Trobem embotits, pans, formatges i dolços. Nosaltres ens vam deixar delectar per una parada que venien cocos, que tant li agraden a en Ramon. En vam comprar 12 de xocolata i que bons que eren, ja els tenim fitxats!!!


 Menjats vora la mar, en un esplèndid dia i com a colofó final del cap de setmana ;) 



Especial decoració

Avui l'entrada que us faig és per anunciar-vos una botiga especialitzada en teles de decoració anomenada Susana Manzanaro. Hi podeu trobar des de paper pintat, cortines entre altres menesters per a la llar.

Si en voleu saber una mica més, a part de visitar la seva pàgina web, aquí us deixo l'enllaç d'un vídeo presentació de la seva casa:

http://www.youtube.com/watch?v=z8XSkS-wi1c

I això no és tot perquè ara, amb Totombola, teniu l'oportunitat de participar al sorteig d'un fantàstic Edredó-Plaid de Patchwork com aquest:

 Només heu de clicar la imatge i us hi dirigirà!