30/4/13

Una varietat de la taronja: la Navel-late

Avui us mostro una varietat de taronja que podem trobar en aquesta època de l'any, la Navel-late. Nosaltres l'hem obtingut gràcies a la gentilesa de Supernaranjas.

La navel-late, o navel tardana, és una taronja d'extraordinària qualitat, molt sucosa i dolça, per lo qual és perfecte tant com taronja de taula com per fer nutritius sucs. La seva millor temporada és des de febrer fins a finals de maig.

Fruit de mida mitjà / gran. Tant per la seva banda superior com per la seva meitat inferior, presenta una forma lleugerament ovalada en algunes ocasions. La seva pell és fina i de color taronja, no massa intens. No té llavors. Les seves característiques organolèptiques fan que sigui la millor varietat quant al seu comportament en boca. Si les utilitzem per a suc, obtindrem el millor suc del mercat.

L'única diferència entre les navel-late de taula i les de suc és la seva mida, ja que s'utilitzen per a suc aquelles de menor diàmetre i es reserven per a taula les més grans, simplement per la seva vistositat.

Un producte 100% natural. Les recullen en el seu moment òptim de maduració i les envasen amb cura perquè arribin a casa teva sense demores innecessàries, sense passar per càmeres desverditzadores, sense conservants ni tractaments abrillantadors. Si vols comprar taronges, aquesta és una opció ideal. no dubteu a visitar-ne la seva pàgina web.



Aquí us deixo amb la taronja ja pelada, a punt de consumir. Cal dir que era ben sucosa i dolça :)

18/4/13

Estic al projecte de treemkt!!!

Sóc una de les 5.000 afortunades que he rebut la Treebox del nou Vanish Oxi Action Treat & Go.


Vanish Oxi Action arriba per donar una solució als problemes de les taques. Només fent-lo servir juntament amb el nostre detergent habitual en el rentat, aconseguirem uns bons resultats a la vegada que optimitzarem el temps i l'esforç destinat a les rentadores.

Si voleu veure tot el que va succeint durant la campanya visiteu: www.vanish.treemkt.com

O també podeu visitar el seu blog!

Disfruta del Rosa, i adéu taques!



Cocktail: San Francisco

Un dels meus cocktails preferits és el San Francisco. Sempre que surto l'acostumo a demanar. És molt vistós pels seus colors i no porta alcohol. Es tracta d'una mescla de sucs de fruita i granadina.

Ingredients:

- 100 ml de suc de pinya
- 100 ml de suc de préssec
- 100 ml de suc de taronja Supernaranjas
- 1 rajolí de granadina

Elaboració:

Es posen tots els sucs en una coctalera i es mescla bé junatment amb alguns glaçons.
Evoquem la preparació en una copa que pot estar decorada amb sucre a tot el seu voltant,  si prèviament l'hem untat amb granadina, així serà sucre de color vermell. O bé, tal com he fet jo, tallar una rodella de taronja i posar-la com a decoració!



Nou col.laborador: Supernaranjas

Avui ens ha arribat una caixa de taronges de Supernaranjas. Quina il.lusió que ens ha fet :)
Anem a conèixer un xic la seva empresa, que en realitat són una família dedicada a les taronges durant varies generacions. D'aquesta manera, d'una família dedicada a les taronges, i amb un sentiment més social que econòmic, neix el PROJECTE SUPERNARANJAS, amb un doble objectiu: dignificar i agrair el treball de l'agricultor minifundista i oferir als clients un producte de qualitat inmillorable, no només pel sabor de les taronges i mandarines, sinó també, i sobretot, per la seva qualitat social.

El plaer del treball ben fet i el reconeixement de tota una vida dedicada a la terra fan que cada gota del suc d'una de les seves taronges sigui un homenatge a tots els petits agricultors. Els coneixements agrícoles, l'enginyeria tècnica, les telecomunicacions i la creativitat s'uneixen per dotar al PROJECTE SUPERNARANJAS d'una solidesa i viabilitat, on les idees neixen al camp i arriben al client pensant i cobrint les necessitats d'ambdós.

El seu objectiu és veure créixer una empresa sustentada per quatre pilars: la qualitat de les seves taronges, el medi ambient, l'economia i la societat. Desenvolupant la seva activitat a través de la solidaritat, la cooperació i la generositat amb l'agricultor, els proveïdors i EL CLIENT, practicant sempre una economia de "baix a dalt".

Nosaltres estem orgullosos de tenir aquesta empresa com a col.laboradora en el nostre bloc, tant pel seu equip humà com per la qualitat de les seves taronges.
En breu en realitzarem algunes receptes amb les seves taronges que ja us anirem mostrant.
  

El nostre 1er anys de casats!

Aquest diumenge passat, dia 14 d'abril, vam fer un any de casats :) Un any de felicitat, de passar bones estones junts i de gaudir de molts àpats amb una inmillorable companyia ;)

I aquí us ensenyo de pas, el regal pel nostre aniversari, que normalment anem a dinar o sopar a algun lloc bonic, però en aquesta ocasió, al passar el cap de setmana amb les amigues de la universitat a l'apartament de Llançà, vam decidir no fer plans.

- Unes fantàstiques magdalenes de Cal Tuset.


Em van fer molta il.lusió, quan al arribar vaig veure la cadira al mig del menjador, vaig pensar: Què hi ha aquí aquesta cadira? Això és en Ramon que tenia calor i ha deixat la jaqueta a la cadira i tot pel mig ;) Però no, era que amagaven la caixa tan maca amb sis varietats de les seves magdalenes.


Us deixo amb les fotografies que en vaig fer i les diferents magdalenes que vam tastar:

- Cacau amb xocolata: just va ser la primera que vam provar, perquè potser és la que més ens cridava l'atenció. No obstant, va ser una de les que menys ens va agradar. Estava com més seca en comparació a les altres i per dins la xocolata no era en forma de crema, sinó més presa.

 

 - Crema de turró: bonissima, la pasta de la magdalena molt toveta i esponjosa i la crema de turró molt fina. Ens va agradar!


Aquí teniu la foto de com és per dins, en farcida de l'exquisida crema.
A mi que tant m'agrada el turró de Xixona, i n'hi ha tot l'any, no cal només
menjar-ne per Nadal, com acostumem a fer :)

- Xocolata blanca amb crema de xocolata blanca: bona també, amb la crema de xocolata a l'interior i amb trossets de xocolata blanca al cim, que no visualitzen massa, però es noten al menjar-la. Molt bona també i això que no ens agrada massa la xocolata blanca. Principalment perquè no és xocolata sinó mantega de cacau, però ara no és el moment de comentar-ho :) Seguim amb les magdalenes.


 - Xocolata amb crema: la crema és molt gustosa, més blanca que a les que estem habituats, però amb un gust més particular, molt fina


- Crema de xocolata: hem observat que aquests tipus de magdalenes farcides de crema són més esponjoses que algunes altres varietats. La crema de xocolata deliciosa, bona untuositat, tal com indica la imatge


- Xocolata amb nous: un xic massa torrada pel meu gust i masses poques nous. Li falta teca en un costat de magdalena. A la foto de la seva pàgina web fa molt més bona pinta


 Ara us deixaré amb el meu ranking de magdalenes de Cal Tuset:

1. Crema de xocolata
2. Crema de turró
3. Xocolata blanca amb crema de xocolata blanca
4. Cacau amb xocolata, crec que no es mereix aquesta posició, però estava més seca :(
5. Xocolata amb crema
6. Xocolata amb nous

Sidrería Txot's

Dissabte passat vam anar al Txot's amb les amigues de la universitat. És un restaurant que des que van obrir, fa relativament poc, sempre està ple. I és que aquests bars així més informals a base de tapetes i pinxos sempre agraden.

Nosaltres no teníem massa gana, així que vam decidir agafar alguns plats per picar:

- Tires de pollastre arrebossat amb all-i-oli: un bon arrebossat i l'all i oli molt fi també


- Tires de calamar amb all-i-oli: molt bones i tendres


- Trio de Txiki hamburgueses: una era amb foie, l'altra amb formatge i l'altra amb ou ferrat de codorniu. Originals, de gust normaletes.


- Patata d'Olot: correcte però n'he provat de millors ;) Acompanyades amb una llesca de baguet i un pebrotet del Padró.


I per acompanyar una mica els plats pa de coca torrat amb pa amb tomàquet: boníssim, un pa fi i cruixent ben sucat i amanit amb oli gustós.


La Marta es va demanar una flautina amb pernil ibèric, feia bona pinta, això si era petita:



No va sortir gens car ja que no vam menjar massa. Tot i que penso que alguns preus dels plats són abusius, com ara el del pop a la brasa, que m'han dit que és boníssim però clar, té un preu!

Per exemple nosaltres érem sis a repartir i tinguen en compte però que una menjava la flauta va sortir per 7 euros amb propina. Begudes incloses i sense postres.

M'agradaria tornar-hi un altre dia ja que em faria gràcia provar alguns plats de les moltes cosetes :) I també alguns dels postres.





16/4/13

Pèsols amb arrós

Ja comença la temporada de pèsols. I avui ja he anat al mercat a comprar-ne! Que bons que són :) Els he bullit molt poc, ja que són molt tendres i dolços.


Els pèsols es poden barrejar a molts plats: a l'ensaladilla russa, a les mandonguilles, amb virutes de pernil o amb arrós de peix. I avui precismanet els he posat a l'arrós bullit. Donen un toc bonissim a l'arrós. M'encanten!!!!!!!


 

Coca de llimona per a Recelandia

Amb aquesta recepta de la coca de llimona participo al "Sorteig de Recelandia".

Si voleu passar pel seu blog, que és molt interessant, té moltes receptes que fan una pinta...


Ingredients:

Agafem com A mesurador el vas del iogurt.
1 iogurt natural
3 vasos de farina amb llevat
2 vasos de sucre
mig vas d'oli de girassol
mig vas de llet
2 sobrets de bicarbonat
3 ous
la pell d'una llimona


Elaboració:

Batem els ous en un bol i els barregem amb el iogurt, el sucre i l'oli. Ratllem tota la pell d'una llimona i l'afegim també.


Per altra costat tamitzem la farina prèviament barrejada amb els sobres de bicarbonat. L'anem afegint a poc a poc mentres anem batent la mescla. Quan ja hagi agafat prou aire la barreja, l'evoquem en un motlle de silicona i l'enfornem durant uns 40 minuts aproximadament, anteriorment haurem d'haver encès el forn per tal que estigui ben calent quan enfornem la coca.

Al cim de la coca, per decorar, hi podem afegir fruits secs, xocolata o el que se'ns acudeixi. Jo en aquest cas vaig posar-hi una mica de sucre glass* tot fent el dibuix d'un cor.


* El sucre glass es pot fer posant un grapat de sucre al turmix i batem bé fins a obtenir pols de sucre.