14/2/13

Crema de carbassó amb fils cruixents de pernil salat

Avui fem una senzilla, sana i bonissima crema de carbassó. És una bona manera de menjar verdura d'una forma molt agradable, perquè la veritat és que queda una crema deliciosa. A més nosaltres hi vam afegir uns fils de pernil salat gentilesa d'Espuña, que col.labora al nostre blog.


Ingredients per a 4 persones:

  • 4 carbassons verds, poden ser clars, que tenen un gust més fi o foscos, de gust més intens. Nosaltres vam optar pels clars en aquesta ocasió
  • 1 manat de porros
  • 2 formatges d'aquells de triangle
  • 1 pastilla de brou, per anar més ràpid, si en teniu de casolà encara millor
  • sal
  • 1 litre d'aigua aproximadament
  • 1 branca d'api
  • 1 paquet de fils de pernil salat Espuña


Elaboració:

Primer rentem els carbassons i els tallem a rodelles. Fem el mateix amb els porros. Ho posem tot a bullir en una olla, afegint la branca d'api i la pastilla de brou. Ho cobrim tot amb aigua i ho deixem bullir una mitja hora. Una vegada bullit, hi afegim els triangles de formatge, traiem la branca d'api i ho triturem tot amb el turmix fins que quedi ben fi, també es pot colar, en cas que el porro faci fil.
Si ens agrada més líquid s'hi pot afegir més aigua, a gust de consumidor.
Per altra banda, agafem una paella i hi fregim els fils de pernil salat per a fer-los cruixents i els posem al mig de la crema amb l'oli que ha deixat anar de fregir-los al voltant.


La veritat és que és un plat bo que millora moltissim amb el pernil, el fa un plat amb més glamour. Veieu com queda:

De segon vam menjar un enfilat de croquetes, vam fer uan selecció de tres varietats, de formatge blau, de boletus i de pernil ibèric. Van ser bones.






Arrós a la cubana

Molts dilluns, el dinar que fem a casa dels meus pares és arrós a la cubana. Ja que els dilluns són dies més llejos i pesats, perquè encara ens queda tota la setmana de feina :), ho mitiguem amb un menjar que ens agrada.


Ingredients per a 4 persones:

  • 4 tasses ben plenes d'arrós
  • 250 g. de bistec picat de vedella
  • 1 pot de tomàquet al natural
  • oli d'oliva verge extra
  • sal i pebre
  • 4 ous 

Elaboració:

Es posa el tomàquet a fregir amb un rajolí d'oli d'oliva. Es deixa que es vagi reduint a foc lent.
Paral.lelament posem a bullir l'arrós amb força aigua i un grapat de sal.
Quan el tomàquet estigui mig fet, hi afegim la carn picada i ho salpebrem bé.
En una altra paella anem fregint els ous, deixant-los el rovell cru perquè posteriorment s'escampi pel plat d'arrós :) Queda molt bo tot barrejat, l'ou, la carn i l'arrós, nyam.
Una vegada l'arrós bullit, el colem i muntem el plat. Primer posem l'arrós al centre, fem una corona de carn picada amb tomàquet a tot el voltant i al cim hi posem l'ou ferrat. I ja ho tindríem!
Bon profit ;)


Acompanyem el plat amb una bona amanida, feta amb enciam iceberg, tomàquet raff i ceba tendra, d'aquelles tan dolces. Amanit amb un oli d'oliva que vam comprar a la Fira de l'oli d'Espolla, que és una delícia. Un oli intens i bo bo.

 

8/2/13

Nou col.laborador: Quesos Vega Sotuelamos

Tenim un nou col.laborador al blog: Quesos Vega Sotuelamos. Ens fa especial il.lusió tenir-lo amb nosaltres i així poder provar els seus formatges.

Són una empresa que es dedica a l'elaboració de formatges, sent la seva especialitat el formatge manxec. La seva denominació prové de la regió de La Manxa i s'obté a partir de la llet de les ovelles de raça manxega, amb una alimentació de vegetació molt rústica i característica del seu clima aspre. Els intents per elaborar el formatge manxec fora del nostre país no ha tingut èxit, ja que ha estat impossible imitar els factors climàtics i d'alimentació més enllà dels límits territorials de La Manxa. Depenent de la seva curació el formatge manxec es classifica en:

Formatge manxec semicurat
Formatge manxec curat
Formatge manxec anyell

A part d'aquests formatges manxecs a base d'ovella, també n'elaboren de cabra i ovella. Si en voleu veure tota l'extensa gamma, visiteu la seva pàgina web.

Nosaltres tindrem el privilegi de provar-ne cinc, concretament:

Formatge d'ovella tendre
Formatge d'ovella semicurat
Formatge d'ovella curat
Formatge d'ovella al romaní
Formatge d'ovella Gran Reserva

 La veritat és que tenim unes ganes ja de provar-los tots. Aviat en farem unes quantes receptes per tal de poder apreciar-ne tot el sabor.
Estigueu ben atents, especialment si sou formatgers :)

7/2/13

Espaguetis amb formatge blau i nous

Ens encanta la pasta, de tota manera i amb tot tipus de salses. Avui n'elaborarem una amb formatge, un dels nostres ingredients preferits i el combinarem amb unes nous de Califòrnia bonissimes. Anem a veure'n la recepta, és fàcil, ràpida i molt senzilla.

Ingredients per a dues persones:

250 g. d'espaguetis
30 grams de nous de Califòrnia
crema de formatge blau
sal
pebre negre
oli d'oliva verge extra

Elaboració:

Primer posem la pasta a bullir amb força quantitat d'aigua. Quan arrenqui el bull hi tirem els espaguetis i un xic de sal. Hi tirem la sal quan ja bulli perquè així l'aigua agafa el punt d'ebullició abans. Deixem bullir durant uns 15 minuts, fins que estiguin al dente.
 

Paral.lelament agafem les nous i les esmicolem un xic. Les passem per la paella amb un rajolí d'oli d'oliva. Tot seguit hi tirem la salsa de formatge blau i barregem.

 
Una vegada tenim els espaguetis bullits, els colem i els afegim a la paella on tenim la salsa. Hi posem pebre al nostre gust i a ho tindríem!
Bon profit!

 
 

Nou col.laborador: Truvía

Tenim un nou col.laborador al blog, Truvía, un edulcorant sense calories elaborat a partir de la planta de Stevia.
Truvía aporta als aliments un deliciós sabor dolç. El podem afegir al cafè, té, iogurt i productes làctics o simplement disfruta'l als cereals.
Un sobre de 1'5g de Truvía proporciona la mateixa dolçor que una cullerada de sucre. Truvía és apte per tots els membres de la família. És una gran alternativa per a les persones amb diabetis, és apte per celíacs i té el certificat d'aliments Kosher.
Trobem Truvía en format sobres o en pot. A nosaltres ens han fet arribar una caixa de 80 sobres, més pràctics :)

Nosaltres ja l'hem fet servir al cafè amb llet del matí i properament n'elaborarem alguna recepta amb fruita, a part de les que ells tenen a la seva pàgina web, que segur que hi queda molt bé :)


Tapeta de morcilla

 Aquest dissabte, com que encara ens quedaven morcilles de Burgos gentilesa de Rios, ens vam decidir muntar com una espècie de tapeta. Vam agafar les morcilles i les vam pelar, hi vam treure la pell, les vam tallar a rodelles i les vam posar a fregir en una paella sense oli, posat que elles ja treuen greix. Que precisament en aquest greix que deixen anar és el que després aprofitem per passar-hi unes llesquetes de pa rodó, que quedin ben untades i amb el bon gust de la morcilla. Així ja agafem i disposem un llit de torradetes amb les rodelles de morcilla. Queda bo :)




Avui: Catànies Cudié

Ohhhhh, quins postres tan bons, faig festa major quan tinc la oportunitat de menjar-ne, però sabeu a què em refereixo? A les catànies, són petites delicies que quan en menges una, l'has de degustar bé; primer notes l'amargura del cacau, després el finissim praliné que l'envolta i encara trobes l'ametlla caramelitzada. En fi, un plaer pel paladar, d'aquells que acompanyen tan bé un bon tallat o cafè. Nosaltres tenim les de Cudié, les heu de provar!


3/2/13

Patates a la Riojana

Avui, dia de tramuntana a Figueres, què millor que fer un plat per entrar en calor! Unes delicioses patates a la Riojana! :)

Ingredients:

- 6 patates petites
- Un pot de ceba fregida "El Guiso"
- Pebre vermell dolç fumat "La Chinata"
- Un xoriç
- 4 alls
- 2 branques de julivert
- 1 fulla de llorer
- 1 guindilla
- oli d'oliva, sal i aigua

Preparació:

Escalfem en una olla un raig d'oli d'oliva i hi afegim la ceba sofregida d'El Guiso. En aquest cas, com la que la ceba ja estava ben cuita, no caldrà que esperem a caramel·litzar-la.

Tot seguit hi afegim tot el xoriço tallat a rodelles i mentre es va coent a foc ben lent, anem pelant totes les patates i les tallem a bocins grans.

Lo ideal és que no les tallem totes amb el ganivet, sinó que només hi les marquem fins a la meitat o així en forma de daus i les acabem de trencar amb les mans. D'aquesta forma aconseguirem que el midó de la patata surti més bé de dins i ens ajudi a espesseir la barreja.
Un cop les tinguem totes a punt, ho tirem a dins l'olla amb la resta d'ingredients que ja estaran una mica més cuits.

Ara hi afegim els 4 alls ben picats (o aixafats tant sols, això va a gust del consumidor), tot el julivert picat ben fi, la fulla de llorer i un parell de cullerades del pebre vermell fumat 'La Chinata'

Ho remenem tot plegat per barrejar-ho bé, hi afegim la guindilla sencera i afegim una mica de sal.

Finalment ja només caldrà afegir-hi uns 400 ml d'aigua calenta, just per cobrir-ho tot plegat i deixar-ho bullint durant uns 40 minuts, mentre anem remenant-ho tot plegat de tant en tant, per ajudar a sortir el midó de les patates i de pas a espesseir-ho tot.


I d'una manera ben senzilla, ràpida de preparar i amb una mica de paciència per coure, ja tenim un plat que treu la fred a qualsevol i de pas està boníssim! :)