14/3/12

La Tagliatella

Pane della tagliatella
L'altra divendres a la nit, vam anar amb els meus pares a La Tagliatella. Fa poc que s'ha obert a Figueres, fins ara havíem d'anar a la de Girona o a Santa Margarita.
Doncs res, que ara ja la tenim aquí o sigui que ja hi anirem tot sovint.
De moment, per començar vam provar unes pizzes i pasta farcida, boníssim tot!

Sorrentino al Pesto rosso panna

Vam començar amb el seu pa, el Pane della tagliatella, que és com unes tires de focaccia, n'hi ha un d'olives, un de tomàquet cherry i l'altra de ceba tendra. Estan bons i calentets, passen molt bé :)

La pasta fresca farcida era la Sorrentino, que està farcida de parmesà i pernil ibèric i la salsa que vam triar era la del pesto rosso panna, molt bona. Està feta de crema, tomàquet sec, pinyons i formatge. La pasta era un xic massa forta, pel meu gust, tot i que amb la salsa acompanyava bé. Els plats que et serveixen són generosos. De fet, quan entres al seu local, ells et pregunten si ja hi has estat alguna vegada, precisament perquè no demanis molta quantitat de menjar, ja que les racions són abundants.

Quant a les pizzes, ens en vam partir dues:

Al parmiggiano
- La del Al parmigigiano, que porta tomàquet, mozzarella, virutes de parmesà, bacon, formatge taleggio i alfàbrega. Era deliciosa, una pizza gran i amb abundant parmesà i un bacon gens gras, perfecte la mescla entre els tres formatges, la suavitat del talegio combinava bé amb el parmesà, més fort, i amb la mozzarella per suavitzar també el gust més potent del bacon. Em va agradar molt, la repetiré

7 Formaggi
- 7 Formaggi, que porta tomàquet, mozzarella, gruyère, taleggio, pecorino romano, mozzarella de bufala, parmiggiano reggiano i vaig fer canviar la gorgonzola per l'emmental. Era bonissima, gran i maca també i ben plena de formatges. Hi havia llesques quadrades petites de parmesà i tacos de pecorino romano, eren una explosió de sabor. Pels amants del formatge, una exquisidesa, aquesta crec que serà la meva preferida!





Lasagna d'aprofitament :)

Aquesta recepta és una d'aquelles que en podríem dir d'aprofitament. Es tracta d'uns lasagna elaborada a partir d'ingredients que et sobren; en aquest cas hi havia mongeta blanca, carrota i hi vam afegir ceba fregida, que és el que li confereix més gust. I també salsa de tomàquet fregit, per fer tota la barreja i banyar les plaques de la lasagna.
L'elaboració ja l'havíeu vist en un altre post meu. I el resultat no varia massa, el gust sí que va en funció dels ingredients que li posis. En principi si pot posar de tot, carn, peix, verdures. Pots fer-la vegetal, de carn o mixta (carn i verdures o peix i verdures). De totes maneres queda ben bona, sempre i quan també hi afegeixis una bona capa de formatge que es fongui bé i un toc d'alfàbrega, a gust de consumidor!

Coulant de xocolata

Avui us mostro un dels meus postres preferits; el coulant de xocolata. L'he fet mitjançant una recepta del blog "Mis recetas de cocina", si voleu veure unes quantes fotos mentre l'elaborabem:
Així de pas, participo al sorteig que fa per celebrar el seu primer aniversari!










10/3/12

Sorteig de sombres d'ulls

Ara que aviat arribarà la primavera, ens posem ombres d'ulls més acolorides i precisament és el que sorteja el blog Waterfront Makeup. El premi són unes boniques ombres de colors variats, si voleu fer una ullada al blog i de pas apuntar-vos al sorteig :)



8/3/12

Sorteig de llets President

El blog "Marujeando con Pepita" està de sorteig. És un blog que tracta de tot una mica i, a més, comparteix amb nosaltres el gust pels formatges. Ho fa fent receptes amb el formatge President, podem votar els seus plats elaborats amb formatge amb els que participa i també podem apuntar-nos al sorteig que fa ella al seu blog.
El premi és un pac de tres varietats de formatge per cuinar Président; el semicurat, l'emmental i el formatge blau.
Si us voleu animar, visiteu  el seu blog!


7/3/12

32ª Setmana Gastronòmica Gironina

La Setmana Gastronòmica de Girona ja és a punt per començar, enguany tindrà com a tret de sortida el dia 15 de març i es clourà l'1 d'abril.

Aquest any ja és la 32ª edició que organitza l'Associació d'Hostalería de Girona i Radial.

Com a novetat en aquesta edició, a part dels habituals menús que ofereixen els restaurants més emblemàtics de Girona i voltants, s'han ofertat també pacs amb allotjament i menú a preus molt econòmics.

Hi ha un total de 13 pacs que permeten visitar Girona, passar-hi una nit i disfrutar d'un menú degustació a triar entre els seus restaurants.
Si el que es vol és només el menú pots triar entre els 42 restaurants de Girona i pobles del voltant. A través del següent enllaç, pots consultar els diferents menús, així com també el preu i el seu corresponent maridatge.
A més a més dels menús, una altra activitat programada per aquestes dues setmanes de març és el VI Cicle de cine i Gastronomia de Girona. El preu d'accés a la sala és de 3 euros, 2 dels quals van destinats a la Fundació Oncolliga de Girona (Lliga Catalana d'ajuda al malalt del càncer). I té lloc al cinema Truffaut de Girona a les 20.30.

Les pel.lícules que s'hi podran veure són:
- Cooking History, el divendres dia 9 de març
- Julie & Julia, el divendres dia 16 de març
- Tierra, el divendres dia 23 de març

Una vegada finalitzades les pel.lícules s'oferirà una degustació elaborada pels restaurants Cal Ros, Cocolino i El Pati Verd. Serà un tastet gastronòmic relacionat amb l'argument del film.
 

3ª mostra Rambleja i Tasta

Aquest any ja tenim aquí la 3ª edició de la Mostra Rambleja i Tasta. Com a novetat, enguany s'incorporen dos espais nous: la Plaça Salvador Espriu i el Mercat del Lleó, raó per la qual es renomena com a Rambleja fins el LLeó i Tasta.

El dissabte dia 10 de març de 10 del matí a 9 del vespre, es podran gaudir d'activitats tant a la Rambla de Girona com a el Mercat del Lleó:


  • Tasts i degustacions solidàries de restaurants participants a la Setmana Gastronòmica.
  • Demostracions de cuina en viu i tallers de cuina per nens i adults.
  • III Concurs de Menjar Xuixos de Girona.
  • Calçotada Popular al Mercat del Lleó.
  • Degustacions solidàries a les parades del Mercat.
  • Esmorzar de Forquilla.
  • Cates solidàries de vins i caves.
Totes aquestes activitats tindran un cost d'1 euro cada degustació.
Aquesta recaptació anirà íntegrament la Fundació Oncolliga- Lliga Catalana d'Ajuda al malalt del càncer.


1/3/12

Restaurant Fussimanya

Aquest dissabte passat ens vam reunir totes les amigues de la universitat a Vic. Aquest cop acompanyades dels nostres respectius xicots, promesos i algunes ja, marits :)
Vam quedar, per variar, al ninotet de la plaça de Vic a les 12 per anar a fer un vermutet. Just hi havia una recent trentanyera!

Cuixa de cabrit al forn
Després vam optar per anar al Fussimanya. Primer, passejant per Vic vam estar observant la carnisseria i la bona pinta que tenia tot i després ho vam poder provar in situ.
El restaurant es troba a Tavèrnoles, en un entorn molt bonic. Aquest  restaurant va ser fundat al 1971 per Rossend Viladecàs. Va ser tal l'èxit de la cuina de Fussimanya i del paratge natural que l'envoltava i l'envolta que ha permès a esposa i fills mantenir i millorar els valors, el saber fer i el bon tracte d'aquesta casa. Han agrupat la fórmula gairebé impossible en els nostres dies: qualitat, quantitat i preu.
I és veritat, la qualitat dels embotits era excel.lent, i la quantitat abundant.
Quan al preu, no és gens car tinguen en conte la generositat dels plats.

 Nosaltres al ser un grup numbrós vam decidir fer un pica-pica:

Gelat de turró de Xixona amb xocolata calenta
- Fusta d'embotits d'elaboració pròpia amb coca torrada del Mossèn: el pa era calent i cruixent i els embotits deliciosos; hi havia botifarra d'ou, bisbe negre, bisbe blanc, llonganissa de Vic, fuet i xoriço collaret. Tots ells bons, a destacar la llonganissa, no podia ser menys, té la indicació geogràfica protegida,  i la botifarra d'ou.

- Assortiment de formatges: ovella curat, cabra, semi i tendre. Hi havien força talls al plat.

- Remenat de bolets: molt complert també, amb una barreja de bolets saltejats amb all i julivert.

- Calçots, amb la seva corresponent salsa romesco i el seu pitet, per no embrutar

Lioneses artesanes de nata amb xocolata calenta
De segon tots vam optar per fer un plat de carn, jo en aquest cas vaig demanar cuixa de cabrit al forn. Estava bona, ben cuinada i melosa amb les seves patatones i les verdures. Reconec, però que si hagués tingut més gana l'hagués disfrutat més.

I a sobre, per acabar de rematar, uns postres d'allò  més contundents: gelat de turró de Xixona artesà amb xocolata calenta :) Bonissims, però no vaig poder acabar-me'ls, quin greu :(
El meu promès també va quedar molt satisfet amb les lioneses, les va trobar exquisides.