
Les llegums són molt sanes. Fa uns anys es consideraven aliments de rics i avui dia, tot el contrari. No obstant això les hauríem d’incloure a la nostra dieta setmanal, almenys un dia a la setmana. Constitueixen el pilar de la dieta mediterrània i tenen molts avantatges.
Tenen un alt contingut proteic, entre un 19 i un 25 %, sent la soja la que en té més.
La seva generositat en hidrats de carboni complexes, més del 50% del seu pes en sec) proporciona energia sense alts i baixos de sucre. Per tant, podríem dir que gracies al seu contingut de sucres ens mantenen amb energia i sense sensació de gana durant varies hores.
A més aporten un alt contingut en fibra, cosa que exerceix molts beneficis a nivell intestinal.
També són riques en vitamines com la B1, l’àcid fòlic (una vitamina imprescindibles en les embarassades), i la vitamina B6, així com en minerals com el potassi, magnesi, ferro i zinc.
Una altra de les coses interessants de les llegums és el seu poder antioxidant, és a dir, ens ajuden a mantenir joves. I col.laboren en el sistema immunitari en la prevenció d’enfermetats.
