28/7/11

Bracet de patata i tonyina

Bracet de patata i tonyina
Anem per un altre plat deliciós de cara a l'estiu, tot i que si enlloc de posar-hi maionesa a l'estiu hi evoquem salsa de tomàquet calenta, ho podrem menjar tot l'any!

Ingredients per a 4 persones:

Puré de patata (pot ser elaborat o casolà)
3 ous durs
4 llaunes de tonyina amb oli d'oliva verge extra
1 llauna de pebrot vermell escalivat
4 olives farcides per decorar
maionesa casolana

Preparació:

Es fa el puré de patata casolà, si es vol, amb patata bullida, mantega, un rajolí de crema de llet i sal, o s'agafa el que ve preparat. Una vegada fet posem dins el motlle un xic de puré i la mescla de tonyina, ous durs i pebrot barrejat amb la maionesa. Hi tornem a posar una altra capa de puré de patata i més maionesa. Finalment,  hi ratllem ou dur per sobre per decorar i les 4 olives.  Ho deixem refredar a la nevera i ja ho tindríem :)



Ensaladilla russa

El millor plat refrescant de l'estiu per a mi és una bona ensaladilla russa. Fàcil de fer, amb verdures fresques de temporada i una maionesa casolana que ho banyi tot.

Ensaladilla russa
Ingredients per a 4 persones:

1 patata mitjana
300 g. de mongeta verda fina
100 g. de pèsols
2 carrotes
1 llauna de pebrot escalivat
3 ous durs
4 llaunes de tonyina amb oli d'oliva verge extra

Preparació:
Es talla tota la verdura a trossets petits i es cou al vapor durant una mitja hora. Els pèsols s'han de tirara més tard, ja que es couen abans. Un cop cuita la verdura, es barreja amb les llaunes de tonyina, el pebrot escalivat i els ous durs, també tot tallat a trossets. Ho posem en un bol per evocar-hi la maionesa i barrejar que agafi gust.

Per a fer la maionesa casolana: podem fer servir l'oli que ens ve amb les llaunes de tonyina i així la maionesa agafa un toc diferent que queda molt bo, i de pas, aprofites l'oli.

Es deixa l'ensaladilla a la nevera, que millor menjar-la freda i queda boníssima!!!!!!!!!!!!


17/7/11

Bar Boira

Un bon lloc per anar a esmorzar a Girona, és el bar Boira. Està al centre i és un local molt bufó. L'encant que té és que pots esmorzar amb vistes al riu Onyar i totes les casetes de colors. A més el servei és atent i l'oferta d'esmorzars boníssima i de qualitat.

Jo em vaig demanar un suc de taronja natural. Perfecte, un got gran ple de suc fet de taronges dolces. I per acompanyar-lo un bon croissant de xocolata. Petit pel meu gust, ja que és deliciós, però a vegades, com en aquest cas, millor petit i bo, rotllo delicatessen, que gran i pitjor. Aquest croissant era fet d'una pasta fina com un xic mantegosa, deliciosa i fina i amb una xocolata a les puntes i a dins sensacional.

Senzillament una delícia!!!

Formatge: Le Palet Étoile

Le Palet d'Étoile
Parlarem d'un formatge de cabra provinent de la granja Étoile du Vercors. És un fomatge elaborat a partir de llet sencera pasteuritzada de cabra. És una altra de les exquisideses d'aquesta formatgeria francesa.

Característiques: és un formatge força aromàtic degut a la llet de cabra, que adquireix un sabor i aroma més pronunciat. Petit i amb l'escorça blanca de fongs, és una petita joia de cabra.

Cata: bastant aromàtic i amb un gust més pronunciat de cabra però, a la vegada, molt fi. L'escorça és blanca degut als fongs, tot i que apenes s'aprecien al sabor. És excel-lent al paladar. Conté un 30 % de matèria grassa.

Consells de degustació: es pot menjar a temperatura ambient o desfer-lo al microones uns segons, ideal per fer un mos :)
Es pot acompanyar amb un vi rosat de Provença.

França: Saint-Just-de-Claix
Pes i forma: 40 g. rodó
Dimensions: D. 5 cm-7 cm.
Llet: Cabra
Classificació: Fresc madurat
Productor: Étoile du Vercors

Sorteig "Mi cocinita de juguete"

El blog "Mi cocinita de juguete" és un blog de receptes variades tant pel dia a dia com per ocasions especials. Si hi voleu fer una ullada ara està de sorteig. Teniu de temps fins al 25 de juliol per apuntar-vos i així poder guanyar un dels dos premis que sorteiga:

- Primer Premi:

- Un sobre de salsa de menta per a carns
- Un sobre d'adob xinès
- Un sobre d'adob piri-piri
- Un sobre de salsa curri

Segon Premi:

- Una bosseta de xocolata soluble sabor banoffee (plàtan i toffee)
- Una bosseta de xocolata soluble sabor cirera




Aquests productes els ha comprat en un supermercat britànic de Fuengirola. Tots els productes són d'Inglaterra, però diu que ens pot enviar les instruccions en castellà, si volem :)


Doncs res, si voleu fer un tastetis d'aquests productes anglesos, ja sabeu!


Sorteig "Sweet Colours"

Hola, avui us parlaré d'un blog que té unes receptes per llepar-se els dits! És sobre el món de la repostería creativa i, en especial, el dels pastissos de disseny decorats amb fondant.  Es diu Sweet Colours i si us hi voleu passar està de sorteig. És interessant el premi, consta d'un lot de productes típics de la seva terra:


El lot "Viva L'Estiu" està compost per:
 
- Tres ampolles de vi de la terra: Fi Chiclanero, Moscatell Don Matías i Olorós Sarmiento.
- Un assortiment d'embotits de Chiclana: botifarra, llonganissa i botifarra.
- Una terrina de mantega colorá (com diem per aquí).
- Un paquet de llardons de Chiclana.


 Doncs dit això si us voleu passeu pel blog a ullar les receptes i de pas us apunteu al sorteig!!

16/7/11

Formatge: Bouchon Lyonnais

Mini rulos de cabra
Aquests formatges també procedeixen de la granja Étoile du Vercors,  Són elaborats amb llet de cabra pasteuritzada. La seva escorça és prima i molt tova i envolta un interior ben cremós. Té un gust molt fi i delicat, es poden menjar a temperatura ambient per notar totes les aromes o bé desfer uns segons al microones i unta'l amb na llesca de pa torrat, deliciós!!

França, Rhône-Alps
Maduració: 2-6 setmanes
Pes i forma: 35 g.-40 g. rulo
Dimensions: D. 7,5cm. a 2,5 cm.
Llet: Cabra
Classificació: Fresc madurat
Productor: Étoile du Vercors 

13/7/11

Formatge Provençal

Formatge Provençal
Envoltat per una banda verda elegant amb els colors de les fulles i les olives de la Provença, és immediatament identificable per la seva oliva petita i negre i el seu full d'olivera, delicadament col.locats en el formatge.
Aquest formatge és un formatge especial degut al gust que li confereixen les herbes de provença.  Està elaborat amb llet de cabra i pertany a la granja l'Etôile de Provença.

Característiques: És un formatge sense escorça de pasta suau, blanca i cremosa. La presència de les herbes provençals li confereix un gust peculiar molt aromàtic que combina bé amb el tapenade d'olives negres, tot i que aquest és súbtilment camuflat pel gust de les herbes.

Es pot observar l'oliva negre
Consells de degustació: Untat amb una llesca de pa de pagès i tret de la nevera uns quinze minuts abans de consumir-lo,  per apreciar totes les aromes.

França Provença
Maduració: 1-2 setmanes
Pes i forma: 80g. rodó
Dimensions: D. 6cm a 8cm.
Llet: cabra
Classificació: fresc
Productors: Etôile de Provença