7/11/12

Algunes hamburgueses del König

Dimecres passat, vigilía de Tot Sants, el meu marit es va quedar a Girona que tenia un sopar de Fires amb els amics, així que jo vaig anar amb els meus pares al König.
En aquesta ocasió vaig voler provar una de les tantes varietats d'hamburgueses que tenen. La veritat és que tantes vegades que he anat al könig i només n'havia menjat un sol cop. Tots tres vam demanar-ne una de diferent.
El meu pare una amb pinya, bacon i formatge i jo una amb espàrrecs verds, pernil salat, rúcula i mescla de formatges. Ma mare una de porc ibèric amb ceba que te la serveixen amb un pa de baguette allargat i l'hamburguesa és més gustosa que la normal. Perquè cal dir que l'hamburguesa en si és sosa, el que li fa bo és l'acompanyament que porta. I lo bo que té l'apartat de les hamburgueses és que hi ha un gran assortiment d'acompanyaments. A més te la presenten amb un panet rodó força bo. I amb unes braves per anar picant, fas un sopar ben golós!



5/11/12

Tortilla mexicana i nachos

Ahir vam menjar unes tortillas mexicanes. Gràcies a les tortillas de la Despensa mexicana i al xoriç cedit per Espuña ens hem preparat unes tortillas amb xampinyons fregits i formatge desfet.

Ingredients per a 4 tortillas:

250 g. de xampinyons
350 g. de formatge francès Couloummiers
un paquet de fils de xoriç Espuña
4 tortillas de la Despensa Mexicana

Elaboració:

Primer agafem els xampinyons, els rentem ben nets i els laminem.


Els posem a fregir en una paella amb un rajolí d'oli d'oliva verge extra.

Quan els xampinyons estiguin un xic cuits, posem el xoriç en una altra paella per anar-lo fregint. Una vegada tot cuit, posem la mescla en una tortilla, hi afegim el formatge desmenussat i l'enrotllem.

Tortilla amb xampinyons, formatge i fils de xoriç

Per acompanyar les tortillas es poden agafar uns nachos també de la Despensa Mexicana i podem posar-hi trossets del formatge emprat per la mescla anterior. Ho desfem al microones un minut i ja ho tindríem!


Nosaltres en aquesta ocasió hem optat per provar aquest formatge francès, tot i que sempre solem elaborar aquesta recepta amb provolone. Cal dir que ara ja ho hem tastat, queda molt millor amb provolone, ja que aquest tipus de formatge té un gust massa potent que emmascara els altres ingredients.
Anem a comèixer un xic més aquest formatge francès;

LLet: Vaca
Tipus: pasta tova, escorça abellutada
Matèria Grassa: 45%
Maduració: 1 mes
País d'origen:França
Regió:  Île-de-France

Aquest formatge més molt semblant al Brie i s'elabora a fàbriques prop de Paris. No té una recepta estàndar, amb la qual cosa mai se li ha concedit una DOP. Es pot fabricar artesanalment o industrialment.
És un formatge amb l'escorça blanca de Penicillium candidum comestible, i abellutada, sovint desigual, que al madurar forma petites taques marrons. Té un lleuger aroma a bolets i nou i quan més madurat més fort de gust.

Cata: al meu gust el vaig trobar molt potent, potser estava més madurat. Si ens fixem amb les taques marrons ja seria el cas. Té un gust fort al paladar i persistent, amb un toc d'astringència.
Untat amb una llesca de pa de pagès s'ha de degustar de meravella.


 


Un nou col.laborador: Olis Mallafré

Olis Mallafré ha decidit unir-se al blog i ens ha enviat un magnífic lot de les noves sensacions de l'oli:

- Oli extra verge d'oliva Arbequina: olives procedent de Siurana
- Oli verge d'oliva i cafè
- Oli verge d'oliva i guindilla
- Oli verge d'oliva i llimona
- Oli verge d'oliva i taronja
- Oli verge d'oliva i mandarina
- Oli verge d'oliva i romaní
- Oli verge d'oliva i all

Amb aquesta gran varietat segur que podrem elaborar una diversitat de receptes, tan dolces com salades. En mica en mica les anirem publicant :)

Aquesta empresa té una llarga tradició oleícola. Si voleu fer una ullada la seva pàgina web podem conèixer el procés d'elaboració de l'oli així com alguns dels seus productes.



Uns dolços molt bons, els Búlgars

El dia de Tot Sants, vam anar convidats per primera vegada amb els meus pares a casa dels sogres. Tot va anar molt bé, un dinar molt complert i bo, amb pica-pica de patates, olives i cloïsses, entremès amb embotit variat i canelons molt bons :)
I de postres uns búlgars de xocolata de la pastisseria Forn Montserrat, que per mi són els millors que he menjat mai. El brioix de dins és ben tou, la trufa molt ben aconseguida i densa i la xocolata de cobertura una delícia i no n'hi manca. Són una meravella, aquí els teniu:


2/11/12

Pel.lícula: Love's Kitchen

Aquesta setmana vam mirar una peli de les meves :) I què vol dir això, doncs que hi ha pel mig una història d'amor i en aquest cas, a més, relacionada amb la cuina. Es pot demanar alguna altra cosa? Sí,  una bona companyia, que ja la tenia ;)
De fet la pel.lícula és normaleta però com que l'acció passa al costat dels fogons millora, al meu gust. No es tracta de que elaborin una grans plats ni cuina sofisticada, ni molt menys d'aquesta mol.lecular d'ara. Simplement plats senzills cuinats amb amor, com ells diuen. Destaquen el postres de la casa que és un Trifle, molt ben presentat, entren ganes de menjar-lo.
En fi, si voleu passar una estona agradable, ja sabeu: Love's Kitchen,
hi trobareu comèdia, drama i romanticisme.


Plat combinat amb morcilla

Aquest dilluns passat, dia de Sant Narcís, festa Girona però laborable a Figueres em vaig agafar festa :)
Així que per dinar vam comprar un parell de cebes de Figueres i vam reunir altres ingredients que teniem a la despensa. Encara ens queden algunes morcilles de Burgos, així que vam elaborar una mena de plat combinat ràpid i bo;

Vam posar a fregir dues cebes a foc lent perquè s'anessin caramelitzants a poc a poc. Per altra banda, vam obrir una morcilla, li vam treure la pela i la vam tallar per la meitat tant a lo llarg com a lo ample. Així al fregir-la queda més cruixent. I com que mentre es cou deixa anar greix, hi vam posar unes llesquetes de crostó de pa rodó de pagès perquè empapessin el suc.
Una vegada la ceba ben rossa la vam emplatar, hi vam posar formatge de bola Edam al cim i uns minuts al microones que es desfés. Hi vam afegir les morcilles ben fregides amb el seu pa i voilà!
    

Xurrossssssssssssss

Una de les coses que més m'agraden de les Fires de Girona són els xurros. Però especialment m'agraden els de Can Jofre d'Olot, una xurrerría que els fa de xocolata negre, blanca i de llet, entre altres tipus com farcits, étc. Jo personalment prefereixo la xocolata amb llet que la negre, per això compro aquests xurros que estan bonissims i gens oliosos.
Mireu quina pinta:

Mix de negre i amb llet


Crepes artesanes

El dissabte passat, la nostra intenció era visitar les paradetes de la Fira i fer una volta pel centre acompanyants pels Capgrossos per després menjar unes creps. Unes creps que fan molt bones en una furgoneta rotllo hippy situada a la Plaça Independència. Però, les inclemències del temps, pluja forta i fins i tot pedra, ens van fer recular cap a casa a mirar una pel.lícula. També va estar bé, abrigats amb una manta sentint tronar i ploure :) I com que ja ens havíme fet la idea de sopar unes creps, vam buscar una recepta a internet mitjançant el mòbil i vam improvitzar!

En volíem fer dues, una de salada i una de dolça per cada un. I així va ser però ens van quedar massa gruixudes, així que la propera vegada que en fem hi haurem de posar la meitat dels ingredients emprats, és a dir:


60 g. de farina
1 ou
100 ml de llet
mantega
un polsim de sal

Vam batre tots els ingredients amb el turmix fins que vam obtenir una massa fina. Aleshores vam posar mantega a la base d'una paella de ceràmica, d'aquestes que van tan bé, i quan va ser ben calenta hi vam evocar un cullerot de massa. Es cou volta i volta i s'hi afegeixen els ingredients. Aquests es cuinen un xic, amb la finalitat que es fonguin i ja pots plegar la creps al teu gust.

Nosaltres en vam fer una on hi vam posar dos tipus de formatges, un de semi curat tendre i un de cabra, també semi curat i tendre. Es desfeien prou bé. I també un toc d'orenga que hi queda molt bo.

I de postres una crep de xocolata al 51% de cacau, ben fosa i amb molta quantitat :) Som un xic golosos.


Aquí us deixo les imatges, les properes seran millors :)