17/11/21

[#Radio] @gironafmcat Els millors croissants salats

A l'últim programa de Ràdio Girona vam parlar dels millors croissants dolços, doncs avui parlarem d'on trobar Els millors croissants salats, esteu a punt?

Comencem a Girona amb el Forn Boix, una fleca-pastisseria on trobem uns croissants salats impressionants. Sobretot els petits, que són una delícia, tovets i flonjos i amb un farcit generós i molt bo.

En fan de diferents tipus, farcits de formatge, de pernil dolç i formatge, de frankfurt, de sobrassada i de dàtil i bacon, aquests últims no tan comuns i en canvi són un encert, ja que la combinació de dolç i salat és brutal.

I si voleu tastar el croissant salat gran, també en fan de pernil dolç i formatge, de sobrassada i de frankfurt. 

tot i que jo us recomano els seus petits ja que són un vici, és agafar-ne un i ja voler-ne un altra, són addictius i entren tan bé.

De fet me n'havien parlat molt bé dels seus croisantets petits però no havia tingut la oportunitat de tastar-los fins ara i valen molt la pena!

Seguim a Girona, en aquest cas, al PdePà bakery, amb una de les fórmules, que de fet ja us havia comentat en alguna ocasió anterior. 

En aquest cas fem la Fórmula tarda que consisteix en un croissant que pot ser dolç o salat amb cafè i llet o infusió o suc si optem pel salat com vam fer nosaltres.


Et serveixen un croissant que pot ser farcit de sobrassada o de pernil dolç i formatge, ben planxat, cruixent per fora i amb la farsa desfeta i calentet, molt adient per berenar una tarda de fred.

I l'últim que nomenem de Girona és la Pastisseria Tres Delícies, una fleca més apartada del centre, concretament a l'Avinguda Llúis Pericot, però on trobareu una gran diversitat d'elaboracions, sobretot dolces.


Ja quan entreu i veieu tot l'assortiment de pastes que tenen, com els seus donuts amb toppings, o els seus croissants argentins que fan una bona pinta, entre altres, no sabreu què triar :)

Però nosaltres hem optat per tastar els seus croisantets salats, de paté, de pernil dolç i formatge, de sobrassada i de frankfurt. Tots ben cruixents i presentats amb llavors al cim.

I mig marxem de Girona, amb el Pa Fi, que tenen fleques a tota la província i ara estan canviant les seves elaboracions fent un salt qualitatiu en tot el que elaboren. Prova d'això són els seus croisants salats que vam tenir el gust de tastar, en aquest cas grans, individuals.

Una dada important és que per l'elaboració dels croissant salat fan servir de una massa de croissant de mantega però amb un 25% menys de sucre.

Vam tastar un de cereals integral i ric en omega 3, molt interessant pel seu perfil nutricional.

I també un de frankfurt, un de tonyina i un de crema de formatge.


Tots ells són molt bons, cruixents per fora i flonjos per dins, amb una massa força ullada, però el que us destacaria seria el de formatge, amb una bona crema al seu interior i gratinat per fora, ens va sorprendre el gust que tenia. Molt recomanable si sou formatgers.

Comentari dietètic:

No costa gaire d'imaginar que no podem menjar croissants tots els dies, però si podem triar que siguin bons i de qualitat i sobretot quan el mengem i com.

Si triem un dia a la setmana per gaudir-lo, un diumenge al matí o per un berenar amb una amiga o en un aniversari, podem menjar-lo tranquil·lament.

I si busquem una opció més saludable sempre podem optar pel del Pa Fi, que com hem comentat abans parteixen d'una massa amb menys sucre i si a més triem el seu integral amb omega 3, encara millor.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

3 comentarios:

  1. Un platet deliciós, gràcies per compartir aquesta recepta! Has de tastar-ho, felicitats per aquest plat, es veu increïble!

    ResponderEliminar
  2. Buen trabajo, gracias por los consejos

    ResponderEliminar
  3. Buen contenido, gracias por compartir el blog, buen trabajo

    ResponderEliminar