24/11/21

@GironaPraline, Un espai on gaudir

Avui us vull parlar d'un nou espai, el Praliné Girona. Una pastisseria Gourmet i cafeteria a Girona recentment inaugurada, a Montjuïc, un barri molt especial per ells.. És veritat que potser queda un xic allunyat de la ciutat, però té aparcament a davant i val la pena arribar-hi, ja ho veureu!


Quan veus la botiga per fora, el seu color rosa predominant ja convida a entrar i quan ho fas ja et sents embolcallat per l'atmosfera que s'hi respira i t'hi sents bé.

Només entrar et tracten de meravella, ja sigui comprant alguna de les seves elaboracions o prenent un cafè acompanyat d'uns dels seus dolços espectaculars.

Treballen sobre tres eixos, el gust, la cultura, la tradició i l'emoció, creant diferents preparacions dolces i també salades amb els millors ingredients i tendències culinàries amb l'objectiu d'emocionar-te. 

La xef d'aquest projecte és la Natalya Prokopenko, una apassionada de la pastisseria que l'ha empès a estudiar i a aprendre a les millors escoles dels país fins a obrir la seva pròpia botiga. Ella a través de les seves creacions vol fer feliç a la gent. Jo crec que ho aconseguirà!

Tot s'elabora cada dia des del seu obrador que es troba a la mateixa botiga i des d'on pots seure còmodament al seu espai creat per l'ocasió, amb una decoració molt acurada, senzilla però sofisticada a l'hora.

Tot un encert l'espai que han creat i el fet de fer-te emocionar amb les seves creacions, perquè la pastisseria té aquesta virtut. Preten que a cada mos gaudeixis del que estàs menjant i et dediquis aquests moments de plaer a tu mateix, com aquell que va al saló de spa no trobeu?


A mi, en aquest sentit m'ha convençut totalment, només veure les seves elaboracions, ja entren per la vista, que això és important però quan les tastes encara és millor.

Lo primer que hem pogut degustar són els seus croissants que salten a la vista només entrar a la botiga.


Seguint la tradició francesa, uns croissants de mantega, elaborats amb ingredients de primera, com la seva mantega francesa i amb el mètode tradicional de les capes, un croissant que no et deixa indiferent.

Lleugerament cruixent per fora i amb les capes ben diferenciades per dins, flonjo però amb un gust exquisit que perdura en boca. Un retrogust molt agradable.


A més ara mateix en fan de tres tipus;


- De mantega


- Amb crema de gerds

Molt maco per fora i bonissim per dins. Amb una crema molt encertada, molt fina i gustosa, un croissant diferent i original


- De praliné

Què puc dir d'aquest, senzillament impressionant. Farcit d'una crema de praliné deliciosa, amb una textura perfecte i un gust d'aquells que no vols que marxi


Pel meu gust un dels millors croissants que he provat mai, parteix d'un bon croissant de mantega però amb un farcit de praliné d'avellanes ja és sublim



Ara estan preparant els dolços de Nadal i segur que ens sorprendran, nosaltres no ens ho perdrem ja que ens ha encantat en tots els sentits, així que properament ja us els ensenyaré!


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

2 comentarios:

  1. Es un trabajo muy bueno, la verdad es que este post me ha sorprendido espero ver más por el estilo!

    ResponderEliminar
  2. Es un trabajo muy interesante sin duda, muy buen post, deseando que postees el siguente!

    ResponderEliminar