25/9/15

La Ruta de la Botifarra de la Selva

Arbúcies és un poble amb un entorn privilegiat on trobem un gran diversitat de productes autòctons. Tant hi podem trobar productes dolços, tot fent la Ruta Dolça de la Selva, com salats.

En els petits obradors artesans elaboren els seus productes amb carn de porc amanida amb espècies i additius naturals. Les especialitats tradicionals són: la llonganissa, el fuet, la secallona, el bull blanc i negre, la botifarra...

Així doncs anem a fer La Ruta de la Botifarra de la Selva.

La Selva, territori per a l'excel-lència alimentària

Situada al cor de la Catalunya Vella, la comarca de la Selva ha estat sempre un territori lligat a la gastronomia i al bon menjar.
De generació en generació, receptes centenàries arrelades a la cuina tradicional catalana s'han anat transmetent, fins al punt de convertir-les en autèntics tresors per a tots els paladars.

Avui en dia, a tots els pobles de la comarca podem trobar-hi comerços i restaurants, alguns històrics i altres més moderns, que representen una bona oportunitat per conèixer aquest ric patrimoni gastronòmic i redescobrir la Selva com un territori que aposta per l'excel-lència alimentària.

Però per sobre de tot, la gran qualitat de la carn ha estat un element diferenciador d'aquesta gastronomia selvatana, amb moltes carnisseries que gaudeixen d'un prestigi més enllà de l'àmbit estrictament local.

La majoria d'elles treballen encara amb carns que provenen de bestiar propi o que adquireixen a ramaders del mateix municipi, de manera que la seva procedència és totalment coneguda i, per tant, sinònim d'un producte de qualitat i que ha seguit un procés totalment natural.


D'entre tots aquests productes i especialitats xarcuteres destaca, per sobre de tot, la botifarra. Lligada en forma d'anell o bé amb les diverses varietats de paltrucs, els seus carnissers han anat forjant un patrimoni gastronòmic que els selvatans conserven amb orgull i que ara ens conviden a conèixer i assaborir.



Les seves botifarres:

La botifarra cuita o com a embotit, coneguda també com a botifarra vermella


Botifarra catalana
Botifarra negra o de sang
Botifarra blanca
Botifarra dolça
Botifarra blanca
Botifarra de perol
Botifarra d'ou

No hay comentarios:

Publicar un comentario