15/4/14

El bacallà de Can Tenlí

Si t'agrada el bacallà has d'anar a un restaurant on aquest peix és el plat protagonista de molts dels seus plats. L'especialitat de la casa és el bacallà Can Tenlí, un bacallà servit en una safata de ceràmica i cuinat amb salsa de tomàquet totalment artesana i acompanyat d'unes patates que són una delícia, val la pena tastar-lo!


Anem a veure els plats que vam tastar:

De primer vam fer uns canelons de bacallà, servits en una casoleta de ceràmica, tres canelons ben farcits de bacallà ia companyats de la seva salsa de tomàquet i gratinats amb formatge. Uns canelons totalment diferents i innovadors.

   
També vam provar unes croquetes de 100% bacallà, l'arrebossat molt ben fet i ben plenes, en aquest restaurant no escatimen gens el bacallà. Acompanyades d'amanida verda.


El segon plat, que és el plat estrella de la casa, és el bacallà. Dos talls de llom de bacallà molt generosos, amb la seva salseta de tomàquet i les patates que tallades a la panadera però més fines de gruix el converteixen en un senyor plat.


De postres vam fer mató amb una melmelada deliciosa i artesana i un pastís de crema i fruita casolà, una pasta de full molt ben treballada i una crema fina decorada amb fruita del temps; kiwi, plàtan i maduixa.


Per acabar el fantàstic àpat un tallat amb una boleta de bombó d'acompanyament.


Cal dir que el servei és molt atent i amable en tot moment, un restaurant casolà i familiar, d'aquells que t'hi sents a gust.

Club nàutic d'Empuriabrava

Dissabte passat vam anar a l'Instagram d'Empuriabrava, tot aprofitant que feien la Fira del Vaixell i Ocasió.

L'esmorzar al club va estar molt bé, un plat amb una llesca de pa rodó amb pernil salat, prou bo i un croissant que era molt més bo del que inicilament podia semblar.


També vam provar una truita de patata i ceba deliciosa, cruenca i ben plena de patata, tal com a mi m'agrada, no en tinc foto :(

Per beure sucs de taronja i un cafè amb llet excel-lent, amb escuma i la marca del cafè bonissima.

Després vam pujar a dalt a la Torre, que és preciós el paisatge que s'hi veu. Tota la disposició dels tants canals que creuen Empuriabrava. Des de l'aire es veu tot com una maqueta que val la pena veure, em va sorprendre gratament. Sembla que deu pisos no siguin res però et creen una vista fantàstica, tot el mar, el passeig, les cases, genial :)

I vam acabar la jornada amb un passeig amb barca pels canals, ja ho diuen, Empuriabrava per mar és diferent i tenen tota la raó!

Conferència d'en Josep Roca

En Motiu del Vívid, el Festival del Vi que se celebra durant tot aquest mes d'abril a les terres empordaneses, ahir vam comptar amb l'honor de poder assistir en una conferència que feia sobre el vi en Josep Roca.

Tot un professional fent un gran discurs, proper, directe i d'aquell que et fan rumiar. A través de les seves paraules va saber conectar molt bé la natura amb paisatge i vi, que de fet era el tema central de la xerrada.

Sota el marc incomparable de la cúpula del Museu Dalí de Figueres i amb la presència d'entitats politíques, gent del Patronat de Turisme de Costa Brava i representants dels diferents cellers de la comarca, vam passar una bona estona gaudint de les savies paraules del mestre. Una persona molt professional però davant de tot molt humild, una gran persona.

Després de l'acte vam continuar fent un tast dels diferents vins de les cooperatives participants al festival. Vam iniciar el tast d'un vi fumat, un vi que té unes propietats organolèptiques molt específiques ja que va ser fumat de forma natural degut al foc que hi va haver ara farà dos anys per aquella zona, Capmany i voltants.


Recordem però que els ceps serveixen de tallafocs i precisament aquest vi és molt especial, té una doble importància.


Cal dir que l'entorn del museu de nit és preciós i el fet de prendre una copa de vi sota el cel estrellat amb la Cúpula il-luminada no té preu.


També cal remarcar els bigotis dalinians que van fer l'Icookit, uns daligotis, com ells els van anomenar i que van servir per riure una estona i pel goig dels més llaminers.


També hi havía uns palets de pa, amb olives, sèsam o normals per passar el vi i potser perquè no et puji tant!


Doncs res una inicitiava molt bona el Vívid, que esperem que tingui molt d'èxit, jo l'intentaré aprofitar al màxim, dissabte continuem a Capmany :)


10/4/14

Nou Samsung Galaxy S5

Demà divendres 11 d'Abril per fi tindrem disponible amb les diferents operadores el nou Samsung Galaxy S5, el buc insígnia de la marca Samsung i que és objecte de desig de tanta i tanta gent!
Alguns ja teniu el Samsung Galaxy SII, SIII o fins i tot l'SIV, que ja fa ben bé un any que va sortir.
Doncs Samsung dóna una volta més de cara als seus competidors i mostra l'últim "monstre" en tecnologia mòbil.


Aprofitant aquest llançament per a totes les principals operadores espanyoles, la pàgina MobileFun.com, una web especialitzada en venda online d'accessoris de tot tipus per a mòbils, tablets i ebooks, ha tret tota una gamma de productes pel nou S5 amb uns preus molt interessants, des de tot un seguit de fundes passant per tot una gran varietat d'accessoris pel nou mòbil.

Mobile Fun és una empresa fundada a l'any 2000 i que des de bon principi s'ha especialitzat en venda online. Els principals apartats de la web on podràs trobar els seus productes són 'Accessoris', on es pot trobar tot tipus d'elements per un ventall molt ampli de marques de mòbil, 'Top 10' on podreu trobar accessoris pels mòbils que ells consideren com a èxits de vendes, entre els quals podrem trobar:
  • Samsung Galaxy S5
  • HTC One M8
  • Google Nexus 5
  • Galaxy Note 3
  • iPhone 5S
  • Motorola Moto G
  • iPhone 5C
  • Samsung Galaxy S4
  • Sony Xperia Z1
  • LG G2

Llavors també podreu trobar un apartat especial dedicat als Iphone 5, Iphone 5S i Iphone 5C.
Un altre apartat exclusiu per la gamma Galaxy de Samsung, on trobareu accessoris per els Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Mini i Samsung Galaxy Note 3.

Finalment també tenen un apartat especial per Tablets i IPads i un altre específics per ebooks de la marca Kindle d'Amazon.

9/4/14

Esmorzar al Castell de St. Ferran

A Figueres, a part del museu Dalí, conegut arreu del món, també tenim el Monument més gran de Catalunya i la fortalesa amb baluards més gran d'Europa: El Castell de St. Ferran.


Aquí la gent de Figueres hi acostumem a anar a fer salut, ja que recorreguem els 3 km i pico de perímetre que fa. Nosaltres hi solem a anar alguns diumenges i a part d'observar les vistes, veus Roses, Perelada, l' Albera i més, fas salut!

I en aquesta ocasió hi vam fer una trobada d'instagramers, organitzada pels instramuntanats, dos igers de Figueres que tenen una inicitiava i unes ganes de fer que enganxen :)

Varem passar una jornada fantàstica, amb molt bon dia, després d'haver estat ploguen a bots i barrals.

Una vegada ben esmorzats amb pa rodó del Pa Fi, safates d'embotit amb pernil salat, botifarra negre i de fetge, molt bona per cert.

Tomàquets per sucar el pa, durs com una pedra ;)

Per beure sucs variats i cafè amb llet. De dolç algunes magdalenes.


Tot a punt per començar la ruta i fer les possibles fotos guanyadores, o si més no, passar una bona estona.

Vam visitar les quadres, la cadira d'en Tejero, el fossat, el pati d'armes, l'Esglèsia, entre altres espais per acabar finalment al museu on tenen una gran exposició de soldadets de plom, juntament amb algunes armes i uniformes. Una sala tancada al públic normalment.

En acabar un gran dinar amb tots els companys, més de 150 persones.

El dinar va consistir en arrós fet per la Tieta Rosa, un càtering molt trempat i simpàtic. L'arrós era mar i muntanya: hi havia musclos, gambes, pollastre, pebrot vermell i botifarra. Llàstima que estava passat :(


Les begudes que ens van oferir, vi, aigua i graciosa de llimona.


De segon botifarra a la brasa amb mongetes. Renoi quines mongetes, bonissimes, fetes amb oli de fregir les rostes, all i oli i alguna altre ingredient que no ens va desvelar. Per acompanyar la botifarra, que era magre i ben cuita, i té el bon gust que li confereix la brasa, ells porten un pa ben fet, d'aquells amb ulls a la molla i la crosta ben torrada, cruixent per fora però flonjo per dins.


Per les postres l'esperada coca, que tan m'agrada i que va escassejar un xic. Era tipus Perafita, amb sucre i anís. N'haguessim menjat més... no pas per gana, ja que vam repetir de tot, sinó per gula ja.


Vam acabar amb uns cafès i gotes pels més agosarats.

Caixa Diy (Do it yourself)

Avui l'entrada és per mostrar-vos com aprofitar una caixa de maduixots buida.
Sovint al mercat comprem maduixes i tenim l'ocasió de quedar-nos-les en una caixa de fusta. Doncs amb aquesta caixa podem fer dues coses, o la reciclem o la "tunegem" al nostre estil, que d'alguna manera també seria una altra forma de reclicar-la :)


En podem fer per posar estris de cuina, pots, llaunes, o utensilis de bany o fruita també.


Jo en el meu cas li he fet dues capes de pintura verda i hi he enganxat una tires de la Minnie que vaig imprimir.


A veure si us agrada!
   

Esmorzar al Bar la Plaça

Aquest diumenge passat vam poder esmorzar gràcies ja que el cafè de La Plaça celebrava els dos anys d'obertura a tots els clients que prèviament haguessin fet un esmorzar. Anaves a esmorzar algun matí durant les dues setmanes que feien la promoció i et donaven un tiquet per bescanviar el passat dia 6 d'abril per un dels seus esmorzars.

L'oferta era la que tenen cada dia:

- Cafè amb llet i croissant de mantega, xocolata o alguna pasta
- Cafè amb llet amb xapata de pernil dolç, formatge, entre altres
- També sucs de taronja

Una gran inicitiava per part d'ells, ja que no tan sols ofereixen bons preus en els pacs d'esmorzar, sinó que et conviden pel seu aniversari. A més cal dir que la qualitat dels productes és bona i el servei ràpid i eficient.


Jo acostumo a demanar-me un croissant de xocolata però aquesta vegada vaig provar-ne un de mantega. Bo, més petit que el de xocolata, però calent i recent fet val la pena.

3/4/14

L'esmorzar d'Insta Palau Savardera

Dissabte passat vam encetar, per fi, la temporada d'Instagram your City i ho vam fer a Palau Savardera.

Un poble de pas, com en diem nosaltres i ells, a mig camí entre Figueres i Roses. Conegut per nosaltres per la famosa fleca-pastisseria que hi ha al poble on fan les millors coques de pinyons que hàgim provat mai. Les elaboren farcides de crema o nata i plenes de pinyons al cim, una delícia.


Durant l'esmorzar, vam provar el seu pa, molt cruixent i bo amb tot de plates d'embotit variat; pernil salat, formatge, pernil dolç, llonganissa i botifarra negre.
Per beure: vi, aigua i refrescos.
Els embotits normals però al final van treure uns brunyols de Can Berta, la fleca que us comentava i mare meva quins brunyols!


Els millors que he provat mai, o sigui que a part de les coques, ara hi farem parada per comprar brunyols també!

Els vam menjar calents, acabats de fer, tot un luxe que poques vegades pots gaudir :)
Acompanyats amb garnatxa de l'Empordà que van treure.

Les fotos són de Costa Brava Pirineu i de la pàgina web de la fleca, ja que jo no en vaig fer, no sé perquè, sempre acostumo a fer-ne,em vaig distreure.