3/10/13

L'esmorzar d'Insta Sant Hilari

Aquest passat dissabte vam anar a l'Instagram de Sant Hilari Sacalm, el poble de les 100 fonts. Fan la Fira que té com a nucli central en Serrallonga, un bandoler de Viladrau enamorat d'una pubilla d'aquest poble de la Selva.

Nosaltres vam tenir un dia molt bo, ennuvolat, però va aguantar bé per fer un bon esmorzar i tot el recorregut pel poble.

Varem començar agafant energia a base d'entrepans de pa de baguette de formatge, pernil salat o llonganissa. Molt bons, amb el pa cruixent.

I com a dolç la "Coca del medi ambient" de la Pastisseria Masó de St. Hilari. Una coca sorprentment bona, flonja, d'una massa molt fina i coberta de sucre i boletes de xocolata negre exquisida.


Per beure, alguns sucs, entre ells de taronja i cafè amb llet, llàstima que la llet no era calenta :(


Posteriorment ja vam fer la visita guiada pel poble, visitant les fonts més importants, el Balneari Font Vella i també part de bosc, un paisatge espectacular i ideal per anar a agafar bolets i castanyes ara que en ve l'època.

2/10/13

Maridatge de vins i formatges


Aquest passat diumenge ha tingut lloc a Lladó la 18ª Fira del formatge. Una fira molt encertada per a tots els que els agradi el món del formatge.


Aprofitant una activitat de la fira vam poder assistir a una degustació de formatges i vins en una sala decorada amb diferents cartells de passades edicions d'aquesta fira formatgera.



- Uns formatges del Mas Marcè, que són una família que fa més de 6 generacions que fan de pastors. Han recuperat la raça Ripollesa autoctòna de Catalunya en perill d'extinció. L'alimentació de l'ovella Ripollesa és de la pròpia finca amb cereals i farratges antics i ecològics.
Segons ens va comentar quan ens explicava els formatges que degustaríem els hi agrada dir que són pastors :)

- Els vins eren tots provinents del celler *La Vinyeta. 
Vins amb DO Empordà tocats per la Tramuntana.

Durant la cata vam tastar cinc formatges, dos de Mas Marcè, dos de Làctics Perelada i un de formatges artesans La Balda,  i cinc vins.

Vam iniciar el tast amb formatges i vins en ordre creixent pel que fa al gust.

Primer de tot un vi blanc suau, fresc en boca, l'Heus blanc acompanyat d'un formatge Marí, de Mas Marcè. Un formatge elaborat amb llet crua ecològica d'ovella ripollesa i quall vegetal "herba col". De pasta tova, salat lleugerament amb aigua de mar del Cap de Creus.Té una maduració de 15 dies.

 

Segon una garnatxa roja que combinava perfectament amb una formatge Fermió elaborat a partir de llet crua de vaca, de pasta tova i pell florida blanca (tipus St. Marcellin). La varietat de garnatxa roja ja es feia a l'Empordà fa molt de temps i ara s'ha tornat a recuperar.


Tercer, el vi Llavors, nom curiós, com la resta dels seus vins, tots tenen una explicació al darrera, que maridava un formatge més madurat i molt fi el Serrat d'ovella, de Làctics Perelada.

 

Quart un formatge al vi Llavors, de Làctics Perelada una perfecte simbiosi amb el celler La Vinyeta,  maridat amb un Heus negre, amb un xic de més cos ja aquest.


I com a quint formatge, el millor pel meu gust, el Set, de Mas Marcè,  un formatge amb un gust molt potent, elaborat a partir de llet crua de raça ripollesa amb una maduració més llarga, entre 2 i 4 mesos,  i no podia ser acompanyat per cap més vi que el Puntiapart. Un vi amb molt més cos i més temps en barrica, és el vi més complex del celler.

 

El Bulli

Paraules del meu home: "I quan per fi arriba el dia de la nostra reserva al Bulli, resulta que està tancat" ;)

Doncs si, tancat, quin pena fa veure'l així.
Nosaltres tot fent el recorregut del trenet amb els igers vam parar a la Cala Montjoi, preciosa per cert, i vam poder de pas veure el que queda del restaurant que va ser el millor del món.


30/9/13

Restaurant: Granada Vins

Els meus pares tot sovint hi van i em deien va un divendres que hi anem heu de venir i per fi, aquest divendres passat, aprofitant un dia calorós, encara nit d'estiu ens hi van convidar.

El lloc és bufó, és informal però còmode. La pega és la sonoritat elevada, que si vas d'hora res però cap al tard comença a augmentar.

Vam començar amb unes tapes de les diverses que tenen a la carta:

Musclos a la brasa: una delícia. Agafen un gustet a brasa que converteix un simple musclo en una cosa exquisida. I amb un xic de suquillo que hi posen encara més.


Daus de bacallà fregit: excel-lent fritura i consistència del bacallà, així com salaó. Notaves les capes del dau gruixut del bacallà, bo de bo.


Calamars a la romana: bonissims, tendres i molt ben fregits.


Calamars a l'andalusa: també molt tendres, faltaven potes pel meu gust, tot i que perfectament cuinats.


I ja vam fer un segon cada un:

La meva parella i jo ens vam partir:

Entraña de vedella amb patata al forn i filet de bou amb pebrots del Padró.


L'entraña massa dura, tenia la carn més tiragunyosa, feia bola, la veritat. En canvi el filet de bou era molt tendre i et deixava un gust de brasa persistent. Una carn de qualitat que la brasa va realçar.
Una ració petita pel meu veure.


D'acompanyament per la patata i les carns et porten una safata amb tres salses: ximixurri, per mi la millor de totes, molt ben aconseguida, una tipus romesco, normaleta, i all-i-oli, correcte.

També un pa, sublim, un pa calent i ben sucat amb tomàquet, sal i oli. Jo que no n'acostumo a menjar si no hi ha salses, me'l vaig menjar fins i tot sol, bé un xic també amb l'entraña que feia una mica de bola.


La meva mare va demanar un dels plats que van canviant de la seva carta:

Peu de porc cruixent amb ceba, un peu de porc desossat acompanyat amb anelles de ceba fregides. El fregit molt correcte.


Durant el sopar vam beure aigua freda, cervesa i porró de cervesa, una idea original.

I vam acabar l'àpat amb un xarrup, gentilesa de la casa, de Limoncello en aquesta ocasió, que refresca i baixa bé.
Vam quedar satisfets del servei així com dels plats, relació qualitat-preu és bona, així que de ben segur que el repetirem!


Tot i que no us penseu que ens vam quedar sense postres, simplement com que feia una nit molt maca vam optar per fer una gelat a la Recuiteria, d'aquells que tant ens agraden :)

En resum una manera inmillorable de començar el cap de setmana!!!!!!!!!!!!
      

Nou col-laborador: GoGo SqueeZ!

GoGo SqueeZ! és un combinat de fruita per emportar, amb més del 90% de fruita natural. Es tracta d'un aliment saludable i equilibrat.

Sense conservants, ni colorants, ni aromes artificials. Tampoc contenen gluten.

GoGo SquueZ! és baix en calories, greixos i contingut en sal.

Al no necessitar fred per a la seva conservació GoGo SqueeZ! es converteix en l'entreteniment ideal per consumir fora de casa.

Els nens veuen GoGo SqueeZ! com la forma més senzilla de prendre fruita, ja que no l'han de pelar, no s'oxida i és fàcil de menjar. Si no els hi ve de gust tot en el moment, es pot tancar l'envàs gràcies al seu tap de rosca i guardar-lo per prendre'l més tard.

La seva missió consisteix a ajudar als pares/mares a que els seus fills mengin fruita d'una forma divertida quan estan fora de casa, contribuint a que tinguin una dieta saludable i equilibrada.

GoGo SqueeZ! està dirigit a nens de més de 3 anys.

Sense grumolls, ni pepites. Així els nens gaudeixen de la seva textura fina i suau i d'un sabor deliciós.

Descobreix GoGo SqueeZ! a la secció de sucs del teu establiment habitual, juntament als mini-brics. Els pots trobar en estotjos de 4 bossetes de 90 g. o en bossetes individuals de 90 g. que estan als expositors.

Trobaràs 4 delicioses varietats:

  • Poma
  • Poma-plàtan
  • Poma-préssec
  • Poma-pera
Nosaltres ja les hem provat i cal dir que són bonissimes, a part de ser una excel-lent idea tant per grans com per petits. Sobretot és una bona forma d'aconseguir el que aconsellem des de l'Associació de Dietistes i nutricionistes de Catalunya, que és cinc porcions de fruita i verdura al dia.

1 bossa de GoGo SqueeZ! equival a una ració de fruita.

Entra a la seva pàgina www.gogosqueez.es i trobaràs més informació!

Troba el teu moment GoGo SqueeZ!

El meu llibre de receptes

Gràcies a la pàgina web "Rebañando" he pogut tenir el meu llibre de receptes del blog publicat. És una bona oportunitat la que et proporcionen ells, només has de pujar les receptes del blog a la seva pàgina web i començar a crear el teu llibre, hi ha varis models a triar, jo vaig optar per aquest:


L'esmorzar d'Insta l'Estartit

Ahir vam tenir un altre Instagram!!! Aquest va ser a l'Estartit, per la Fira dels Pirates, commemorant els que hi havien sigut en aquella època. És una fira divertida en un poblet de la costa molt bufó, on jo de petita anava a passejar alguns diumenges a la tarda i fèiem un granissat de llimona en alguna de les tantes terrasses que hi ha.


L'esmorzar em va agradar molt, sempre vull que hi hagi croissants de xocolata i aquesta vegada bingo!!!


Hi havia entrepans molt bons, amb pa de barra cruixent i de pernil salat o formatge. I uns croissants de xocolata petits, farcits d'una bonissima xocolata amb llet i amb la massa cruixent i a sobre calents, acabats de fer! Una delícia rera una altre ;)


I per beure, suc de taronja fresquet i cafè amb llet, molt bo tot!


19/9/13

Bacallà amb pebrot i tomàquet

Un dels meus aliments preferits és el bacallà, hi ha tantes formes de presentar-lo, i totes m'agraden. M'encanta a la mousselina d'all, em torna boja quan és a la crema de ceps confitats, amb samfaina també m'agrada molt, i fins i tot amb tomàquet sol també em perd, a la Basca no està gens malament i fumat també està bo.

Avui però us el presento tal com el sol cuinar la meva mare, amb pebrot i tomàquet. Boníssim!

Ingredients per a 4 persones:

8 talls de llom de bacallà
1 pot mig de salsa de tomàquet triturat al natural
2 pebrots vermells grans
farina de blat
oli d'oliva verge extra
pebre

Elaboració:

Primer de tot, dos dies abans d'elaborar la recepta, posem el bacallà en remull. Canviem l'aigua dues vegades per tal que es dessali bé.

Una vegada dessalat, rentem el bacallà sota l'aixeta i l'eixuguem bé.
Preparem una paella amb oli d'oliva ben calent on fregirem les peces de bacallà prèviament enfarinades.
Una vegada enfarinat i fregit el bacallà, el deixem reposar en una safata amb paper absorbent.

Paral-lelament rentem els pebrots ben nets. Els tallem a trossos petits i els fregim en una cassola amb un raig d'oli d'oliva verge extra. Posteriorment hi tirem la salsa de tomàquet i hi posem pebre.
Quan la salsa i el pebrot estiguin ben fregits hi tirem els talls de bacallà i remenem.
Ara ja podem ho podem emplatar!


Observacions: En aquesta ocasió hi vam posar algunes meitats d'ou dur per aprofitar la salsa de tomàquet tan bona :)

 

Nota dietètica: És un plat molt sa. El bacallà és un peix blanc, la salsa de tomàquet porta un antioxidant molt bo, anomenat licopè i l'ou té una proteïna d'excel-lent qualitat.
El fet de cuinar el plat amb oli d'oliva verge extra el fa cardiosaludable, tot i que un xic més calòric degut a la fritura del bacallà.
El pebrot ens aportaria un plus de fibra, a part d'una generosa quantitat de vitamina C.
Podríem dir que és un plat força equilibrat, sobretot si el degustem amb un parell de llesques de pa.