30/9/13

Restaurant: Granada Vins

Els meus pares tot sovint hi van i em deien va un divendres que hi anem heu de venir i per fi, aquest divendres passat, aprofitant un dia calorós, encara nit d'estiu ens hi van convidar.

El lloc és bufó, és informal però còmode. La pega és la sonoritat elevada, que si vas d'hora res però cap al tard comença a augmentar.

Vam començar amb unes tapes de les diverses que tenen a la carta:

Musclos a la brasa: una delícia. Agafen un gustet a brasa que converteix un simple musclo en una cosa exquisida. I amb un xic de suquillo que hi posen encara més.


Daus de bacallà fregit: excel-lent fritura i consistència del bacallà, així com salaó. Notaves les capes del dau gruixut del bacallà, bo de bo.


Calamars a la romana: bonissims, tendres i molt ben fregits.


Calamars a l'andalusa: també molt tendres, faltaven potes pel meu gust, tot i que perfectament cuinats.


I ja vam fer un segon cada un:

La meva parella i jo ens vam partir:

Entraña de vedella amb patata al forn i filet de bou amb pebrots del Padró.


L'entraña massa dura, tenia la carn més tiragunyosa, feia bola, la veritat. En canvi el filet de bou era molt tendre i et deixava un gust de brasa persistent. Una carn de qualitat que la brasa va realçar.
Una ració petita pel meu veure.


D'acompanyament per la patata i les carns et porten una safata amb tres salses: ximixurri, per mi la millor de totes, molt ben aconseguida, una tipus romesco, normaleta, i all-i-oli, correcte.

També un pa, sublim, un pa calent i ben sucat amb tomàquet, sal i oli. Jo que no n'acostumo a menjar si no hi ha salses, me'l vaig menjar fins i tot sol, bé un xic també amb l'entraña que feia una mica de bola.


La meva mare va demanar un dels plats que van canviant de la seva carta:

Peu de porc cruixent amb ceba, un peu de porc desossat acompanyat amb anelles de ceba fregides. El fregit molt correcte.


Durant el sopar vam beure aigua freda, cervesa i porró de cervesa, una idea original.

I vam acabar l'àpat amb un xarrup, gentilesa de la casa, de Limoncello en aquesta ocasió, que refresca i baixa bé.
Vam quedar satisfets del servei així com dels plats, relació qualitat-preu és bona, així que de ben segur que el repetirem!


Tot i que no us penseu que ens vam quedar sense postres, simplement com que feia una nit molt maca vam optar per fer una gelat a la Recuiteria, d'aquells que tant ens agraden :)

En resum una manera inmillorable de començar el cap de setmana!!!!!!!!!!!!
      

Nou col-laborador: GoGo SqueeZ!

GoGo SqueeZ! és un combinat de fruita per emportar, amb més del 90% de fruita natural. Es tracta d'un aliment saludable i equilibrat.

Sense conservants, ni colorants, ni aromes artificials. Tampoc contenen gluten.

GoGo SquueZ! és baix en calories, greixos i contingut en sal.

Al no necessitar fred per a la seva conservació GoGo SqueeZ! es converteix en l'entreteniment ideal per consumir fora de casa.

Els nens veuen GoGo SqueeZ! com la forma més senzilla de prendre fruita, ja que no l'han de pelar, no s'oxida i és fàcil de menjar. Si no els hi ve de gust tot en el moment, es pot tancar l'envàs gràcies al seu tap de rosca i guardar-lo per prendre'l més tard.

La seva missió consisteix a ajudar als pares/mares a que els seus fills mengin fruita d'una forma divertida quan estan fora de casa, contribuint a que tinguin una dieta saludable i equilibrada.

GoGo SqueeZ! està dirigit a nens de més de 3 anys.

Sense grumolls, ni pepites. Així els nens gaudeixen de la seva textura fina i suau i d'un sabor deliciós.

Descobreix GoGo SqueeZ! a la secció de sucs del teu establiment habitual, juntament als mini-brics. Els pots trobar en estotjos de 4 bossetes de 90 g. o en bossetes individuals de 90 g. que estan als expositors.

Trobaràs 4 delicioses varietats:

  • Poma
  • Poma-plàtan
  • Poma-préssec
  • Poma-pera
Nosaltres ja les hem provat i cal dir que són bonissimes, a part de ser una excel-lent idea tant per grans com per petits. Sobretot és una bona forma d'aconseguir el que aconsellem des de l'Associació de Dietistes i nutricionistes de Catalunya, que és cinc porcions de fruita i verdura al dia.

1 bossa de GoGo SqueeZ! equival a una ració de fruita.

Entra a la seva pàgina www.gogosqueez.es i trobaràs més informació!

Troba el teu moment GoGo SqueeZ!

El meu llibre de receptes

Gràcies a la pàgina web "Rebañando" he pogut tenir el meu llibre de receptes del blog publicat. És una bona oportunitat la que et proporcionen ells, només has de pujar les receptes del blog a la seva pàgina web i començar a crear el teu llibre, hi ha varis models a triar, jo vaig optar per aquest:


L'esmorzar d'Insta l'Estartit

Ahir vam tenir un altre Instagram!!! Aquest va ser a l'Estartit, per la Fira dels Pirates, commemorant els que hi havien sigut en aquella època. És una fira divertida en un poblet de la costa molt bufó, on jo de petita anava a passejar alguns diumenges a la tarda i fèiem un granissat de llimona en alguna de les tantes terrasses que hi ha.


L'esmorzar em va agradar molt, sempre vull que hi hagi croissants de xocolata i aquesta vegada bingo!!!


Hi havia entrepans molt bons, amb pa de barra cruixent i de pernil salat o formatge. I uns croissants de xocolata petits, farcits d'una bonissima xocolata amb llet i amb la massa cruixent i a sobre calents, acabats de fer! Una delícia rera una altre ;)


I per beure, suc de taronja fresquet i cafè amb llet, molt bo tot!


19/9/13

Bacallà amb pebrot i tomàquet

Un dels meus aliments preferits és el bacallà, hi ha tantes formes de presentar-lo, i totes m'agraden. M'encanta a la mousselina d'all, em torna boja quan és a la crema de ceps confitats, amb samfaina també m'agrada molt, i fins i tot amb tomàquet sol també em perd, a la Basca no està gens malament i fumat també està bo.

Avui però us el presento tal com el sol cuinar la meva mare, amb pebrot i tomàquet. Boníssim!

Ingredients per a 4 persones:

8 talls de llom de bacallà
1 pot mig de salsa de tomàquet triturat al natural
2 pebrots vermells grans
farina de blat
oli d'oliva verge extra
pebre

Elaboració:

Primer de tot, dos dies abans d'elaborar la recepta, posem el bacallà en remull. Canviem l'aigua dues vegades per tal que es dessali bé.

Una vegada dessalat, rentem el bacallà sota l'aixeta i l'eixuguem bé.
Preparem una paella amb oli d'oliva ben calent on fregirem les peces de bacallà prèviament enfarinades.
Una vegada enfarinat i fregit el bacallà, el deixem reposar en una safata amb paper absorbent.

Paral-lelament rentem els pebrots ben nets. Els tallem a trossos petits i els fregim en una cassola amb un raig d'oli d'oliva verge extra. Posteriorment hi tirem la salsa de tomàquet i hi posem pebre.
Quan la salsa i el pebrot estiguin ben fregits hi tirem els talls de bacallà i remenem.
Ara ja podem ho podem emplatar!


Observacions: En aquesta ocasió hi vam posar algunes meitats d'ou dur per aprofitar la salsa de tomàquet tan bona :)

 

Nota dietètica: És un plat molt sa. El bacallà és un peix blanc, la salsa de tomàquet porta un antioxidant molt bo, anomenat licopè i l'ou té una proteïna d'excel-lent qualitat.
El fet de cuinar el plat amb oli d'oliva verge extra el fa cardiosaludable, tot i que un xic més calòric degut a la fritura del bacallà.
El pebrot ens aportaria un plus de fibra, a part d'una generosa quantitat de vitamina C.
Podríem dir que és un plat força equilibrat, sobretot si el degustem amb un parell de llesques de pa.

2on dia de l'Acústica

Aquest dia vam fer:

- Cuina dominicana: no en vam tenir prou a Punta Cana, que vam optar per agafar-hi algunes cosetes. De fet allà a l'hotel no en vam pas menjar d'aquest tipus d'empanada.


Les allargades eren farcides de mozarella, molt bones i plenes, i les rodones eren farcides de carn. També gustoses, tot i que em van agradar més les anteriors, és que on hi hagi formatge :) Les vam acompanyar amb un xic de salsa tàrtara, que hi combinava bé.


- Cuina equatoriana: de la seva cuina ens agrada l'Hornado de cerdo, que és porc cuinat al forn amb salsa tamarindo.


És una carn molt magre, fins i tot queda eixuta sinó hi toca la mica de salsa amb tamarindo. És un plat que ens agrada força, cada any repetim. I s'acompanya amb plàtan mascle fregit i iuca, tot i que se'ls hi va acabar i ens vam quedar sense :(


 També vam provar una empanada seva farcida de carn, molt bona. A l'Amèrica llatina es fan molt bones empanades. La seva pasta artesana està molt ben elaborada.


Aquest dia, per postres vam decidir comprar un gelat de iogurt amb topping. La veritat és que en aquesta Fira hi ha molts plats salats, però no masses postres.

Acabem vacances amb Acústica

Després d'una setmaneta de relax per la nostra ciutat i una altra de platjeta al Carib, tornem per gaudir de l'Acústica.
 
Cada any ens agrada aquest festival, sobretot perquè va lligat a la Fira Menjars del Món, que tan ens agrada. És un goig per a tot aquell a qui li agradi provar menjar d'altres països del món sense sortir de casa.

Enguany, nosaltres vam barrejar cuina argentina i brasilera el primer dia i cuina equatoriana i dominicana el segon dia.

- 1er dia:

  • Unes coxinhas molt bones, recent fregides de la cuina brasilera.
  • Un vacío de l'argentí, juntament amb una crepe de dolç de llet
Què dir del vacío, boníssim, trossos de vedella cuita lentament sobre les brases, amb aquella olor que desprèn que per si sola ja alimenta i t'obre la gana.

Aquest any el pa era més curt, tot i que més bo, que altres anys, amb la qual cosa hi havia menys vacío :(

I per rematar una excel-lent crepe ben farcida d'aquest almívar de llet tan bo.



I el meu home un tall de pastís que tot i que no és típic brasiler, a la seva paradeta sempre en tenen molts i són molt vistosos. A vegades més que bons, com era el cas amb aquest.


Em mencionen!!

Aquest post és per anunciar que el blog Bocados divinos em va fer una menció. Us deixo l'enllaç de la seva entrada, on després de la recepta del gelat d'oreo i formatge, que tanta bona pinta fa, nomena el meu blog i fins i tot hi surt la recepta de les patates farcides :)

http://www.bocadosdivinos.com/2013/08/helado-queso-crema-y-oreo.html

Quina il-lusió, m'agraden aquestes coses...