8/10/13

L'esmorzar d'Insta Caldes de Malavella





















I d'un poble d'aigües, ens n'anem en un altre, en aquest cas d'aigues i balnearis, aprofitant el seu subsòl paisatgistic.

Aquest diumenge passat hem fet l'Instagram de Caldes. Què dir-ne? Simplement fantàstic. Tothom va quedar molt content, començant per l'esmorzar i acabant pel pica-pica i entremig tota l'explicació del guia pel poble.

Un excel-lent esmorzar, copiós i exagaradament generós per part del Balneari Vichy Català, que cal dir, que és preciós i el personal molt amable i atent. Després de l'Instagram ens van fer una visita guiada pel centre i és una meravella.

Ara tornem a l'esmorzar, vam entrar al Balneari, una llarga catifa al centre de diverses habitacions disposades a banda i banda ens va guiar cap a la Sala on ens esperaven taules molt ben servides d'un fantàstic esmorzar. Molta variabilitat de dolç, també hi havia salat i varis sucs (de préssec i pinya, ambdós sense sucre, llet, cafè, infusions, xocolata en pols i aigua.

 De salat: llesques de pa rodó torrades i sucades amb tomàquet, o també sense torrar ni sucar, acompanyades de plats d'embotit: pernil dolç, molt bo i natural, formatge tendre, botifarra negre i de fetge.



I de dolç: impressionant, safates plenes de doughnouts petits de xocolata i normals (cal dir que aquests van volar, sort que en vaig agafar un de xoco només entrar), croissants normals, napolitanes de xocolata i algunes de crema, ensaïmades i coca de sucre farcida de crema.


També hi havia dues taules amb plats cuinats: cigrons amb xoriç i botifarra negre, sardines amb marinada i mongetes amb botifarra. Això no em vaig atrevir a provar-ho :)


Una altra cosa nova era la pinya, plats amb talls de pinya, suposo que per ajudar a digerir l'esmorzar ;)


En definitiva vam quedar encantats amb aquest inici del dia i per acabar la jornada un pica-pica al Balneari Prats, tot i que molt menys generós, era qui no corre, vole per tastar alguna de les croquetes, truita, llesquetes de pa sucat i llonganissa o brotxetes amb fruita que anaven traient. Per beure no en faltava, això si, tòniques, aigua amb gas o copa de cava. També ens van oferir una visita guiada pel centre, que tal com ens van comentar, les sales de tractament estan conservades tal qual eren abans.

7/10/13

Balneari de Font Vella

L'altre cap de setmana que vam anar a #InstaSantHilari, aprofitant el nostre recorregut pel poble visitant els seus edificis més emblemàtics, fent un recorregut per la Plaça Jacint Verdaguer, la plaça General Moragues, l’Església i l’Ajuntament, la Plaça Gravalosa, la plaça Guilleries i Can Rovira, també vam visitar, com no, les seves fonts.

Així és que vam poder fer un passeig en un dia ben assolellat tot visitant la Font Rocosa, la Font del Pic i finalment, pels volts boscosos del poble, la famosa Font Vella, situada just al costat de la seva fàbrica i molt a prop del Balneari del mateix nom, Font Vella.
Val a dir que l'entorn és magnífic i vam fer un agradable passeig! I també, tal i com ens van dir que mana la tradició, vam provar l'aigua de la font amb un anís.


Ja tenim aquí el Firatast 2013

          QUÈ ÉS EL FIRATAST?

FIRATAST GIRONA 2013, és fira de degustació de productes d’alimentació de qualitat, que amb la seva fórmula ja tradicional, basada en la promoció dels productes d’alimentació a través del tast, es consolida com la fira d’aquesta tipologia més activa, popular i concorreguda de les que es fan arreu del país, sempre amb novetats molt atractives i gustoses per oferir als visitants.
   
        
          COM FUNCIONA ?

FIRATAST ofereix una ocasió única per poder tastar una àmplia varietat de productes d’alimentació.

La mecànica és senzilla i ben atractiva: el visitant compra uns tiquets de tast, que pot anar intercanviant en els diferents estands per degustacions entre una amplíssima varietat de productes que difícilment podria tastar en altres circumstàncies.

Les degustacions tant poden ser menjar com beguda.

El visitant per fer el tast entrega un determinat número de tiquets segons el valor que estipula l’expositor, des d’un mínim d’1 tiquet a un màxim de 3 tiquets de tast.

Les degustacions són de tota mena, en funció del que proposa l’expositor, poden escollir des de tastos de la cuina més tradicional fins a plats més moderns i avantguardistes, així com, des de les propostes més elaborades als productes que destaquen per la seva pròpia senzillesa.

Sens dubte, l’atractiu principal és el format, que convida a menjar i beure molts i diferents productes dels que ofereixen els expositors a través del tast, a un preu molt econòmic.

Per poder degustar còmodament les múltiples propostes gastronòmiques, s’entrega a l’entrada de la fira una safata a tots els visitants, per tal que durant el recorregut pels diferents expositors puguin anar escollint els tastets i les begudes.

Dins el recinte firal també es disposa d’un amplíssim espai amb taules i cadires, per tal que una vegada escollits els plats a provar es puguin seure tranquil·lament i degustar, compartir i perquè no, repetir!

Més informació:

Rosa Bel
T.  972 21 32 34 - M.  696 10 93 97

Sensorium, la gala del surrealisme

Sensorium és un esdeveniment que celebra la petjada deixada pel surrealisme a la Costa Brava. Va tenir lloc a Portlligat,  a la Villa Ses Vistes. Un emplaçament de luxe en un entorn paisatgistic fantàstic. Nosaltres vam poder gaudir de les meravelloses vistes de la posta de sol de Portlligat tot prenguen un Gintònic de la mà d'un cocteler de la pròpia casa de Ginebra mundialment reconeguda.


Seguidament hi va haver un menú secret elaborat per alguns chefs catalans i italians com el premium xef Arturo Dori.


El sopar consistia en diferents platets i pica-pica que anaven traient i repostant.


Del chef italià va poder provar, com no, el seu risotto, que cal dir que estava molt ben cuinat. Cremós i molt gustós. Ben presentat en una ampolla de vidre fosa i un tomàquet cherry i una fulla d'alfàbrega.


Vam continuar amb tastets de diferents formatges: roquefort, brie, un d'ovella, un de vaca i un manxec.

També uns pebrots confitats farcits de formatge, una de les millors coses del sopar.


Salmó fumat excel-lent, un pernil ibèric passable.
Torradetes de foie, comptades aquestes :)
Uns conos farcits també amb una mousse de foie, bons.


Algunes carns:
Magret d'ànec amb confitura, hamburguesetes amb ceba fregida cruixent, tacos de pollastre marinat.

I per culminar l'àpat un cafè de Lavazza, curiós, te'l servien en una tassa de cap per avall i quan la giraves, sorpresa, hi havia la mousse del cafè. S'aguantava perfectament. La veritat que la presentació és bona i el gust que té i la textura flonja són una passada. Segons ens van comentar va ser una col-laboració amb Ferran Adrià i l'empresa italiana.


Va estar bé veure gent diversa en una casa preciosa i luxosa. Molt de glamour repartit pels jardins de la piscina tot picant i beguen gintònics, ja que no hi havia altra beguda que no fos alcohol. Jo vaig anar tota la nit a base de tòniques, sort que fa poc que he descobert que m'agraden.



Una dada important de la festa surrealista era el dress code, havies de portar un tocat amb inspiració. Jo m'hi vaig posar fulles, tal com llegiu, de debò ;)


I per acabar la nit, a dormir a Cadaqués, un poble amb un encant especial :)

3/10/13

L'esmorzar d'Insta Sant Hilari

Aquest passat dissabte vam anar a l'Instagram de Sant Hilari Sacalm, el poble de les 100 fonts. Fan la Fira que té com a nucli central en Serrallonga, un bandoler de Viladrau enamorat d'una pubilla d'aquest poble de la Selva.

Nosaltres vam tenir un dia molt bo, ennuvolat, però va aguantar bé per fer un bon esmorzar i tot el recorregut pel poble.

Varem començar agafant energia a base d'entrepans de pa de baguette de formatge, pernil salat o llonganissa. Molt bons, amb el pa cruixent.

I com a dolç la "Coca del medi ambient" de la Pastisseria Masó de St. Hilari. Una coca sorprentment bona, flonja, d'una massa molt fina i coberta de sucre i boletes de xocolata negre exquisida.


Per beure, alguns sucs, entre ells de taronja i cafè amb llet, llàstima que la llet no era calenta :(


Posteriorment ja vam fer la visita guiada pel poble, visitant les fonts més importants, el Balneari Font Vella i també part de bosc, un paisatge espectacular i ideal per anar a agafar bolets i castanyes ara que en ve l'època.

2/10/13

Maridatge de vins i formatges


Aquest passat diumenge ha tingut lloc a Lladó la 18ª Fira del formatge. Una fira molt encertada per a tots els que els agradi el món del formatge.


Aprofitant una activitat de la fira vam poder assistir a una degustació de formatges i vins en una sala decorada amb diferents cartells de passades edicions d'aquesta fira formatgera.



- Uns formatges del Mas Marcè, que són una família que fa més de 6 generacions que fan de pastors. Han recuperat la raça Ripollesa autoctòna de Catalunya en perill d'extinció. L'alimentació de l'ovella Ripollesa és de la pròpia finca amb cereals i farratges antics i ecològics.
Segons ens va comentar quan ens explicava els formatges que degustaríem els hi agrada dir que són pastors :)

- Els vins eren tots provinents del celler *La Vinyeta. 
Vins amb DO Empordà tocats per la Tramuntana.

Durant la cata vam tastar cinc formatges, dos de Mas Marcè, dos de Làctics Perelada i un de formatges artesans La Balda,  i cinc vins.

Vam iniciar el tast amb formatges i vins en ordre creixent pel que fa al gust.

Primer de tot un vi blanc suau, fresc en boca, l'Heus blanc acompanyat d'un formatge Marí, de Mas Marcè. Un formatge elaborat amb llet crua ecològica d'ovella ripollesa i quall vegetal "herba col". De pasta tova, salat lleugerament amb aigua de mar del Cap de Creus.Té una maduració de 15 dies.

 

Segon una garnatxa roja que combinava perfectament amb una formatge Fermió elaborat a partir de llet crua de vaca, de pasta tova i pell florida blanca (tipus St. Marcellin). La varietat de garnatxa roja ja es feia a l'Empordà fa molt de temps i ara s'ha tornat a recuperar.


Tercer, el vi Llavors, nom curiós, com la resta dels seus vins, tots tenen una explicació al darrera, que maridava un formatge més madurat i molt fi el Serrat d'ovella, de Làctics Perelada.

 

Quart un formatge al vi Llavors, de Làctics Perelada una perfecte simbiosi amb el celler La Vinyeta,  maridat amb un Heus negre, amb un xic de més cos ja aquest.


I com a quint formatge, el millor pel meu gust, el Set, de Mas Marcè,  un formatge amb un gust molt potent, elaborat a partir de llet crua de raça ripollesa amb una maduració més llarga, entre 2 i 4 mesos,  i no podia ser acompanyat per cap més vi que el Puntiapart. Un vi amb molt més cos i més temps en barrica, és el vi més complex del celler.

 

El Bulli

Paraules del meu home: "I quan per fi arriba el dia de la nostra reserva al Bulli, resulta que està tancat" ;)

Doncs si, tancat, quin pena fa veure'l així.
Nosaltres tot fent el recorregut del trenet amb els igers vam parar a la Cala Montjoi, preciosa per cert, i vam poder de pas veure el que queda del restaurant que va ser el millor del món.