5/4/13

Surto al diari!

Aquest dimarts passat, dia en el qual surt el diari al qual estem subscrits d'aquí la comarca, estava llegint i vaig veure de cop la portada del meu llibre :)
És un diari comarcal però em va fer molta il.lusió veure-ho, tant que ho he compartit a totes les xarxes que tinc, faltava explicar-ho al blog!
Us deixo la foto que vaig fer a la pàgina del diari:


Tornem a repetir la calçotada!

Ja tenim aquí l'època dels calçots, un xic més tard hi ja fem tard. I és que quan és el temps dels calçots no pot faltar una bona calçotada. I quin millor lloc per fer-la que a Valls.

Així que un dissabte a les set del matí vam marxar cap a Tarragona a fer una visita guiada per la cuitat. Molt interessant, per cert. Una ciutat amb una gran història, em va sorprendre.

Després de passejar pel centre, l'amfiteatre, l'Esglèsia i altres racons interessants vam dirigir-nos cap al Pla de Santa Maria, al restaurant Masia del Pla, el mateix lloc que l'any passat.

Vam poder degustar el menú de la calçotada, que consta de:

- Un teula de calçots cuits amb sarments amb la seva salsa romesco artesana. Tens la teva pròpia salsa molt ben aconseguida i pots menjar tants calçots com vulguis. Jo en vaig menjar fins a acabar-me-la, que és massa bona per deixar-la ;)


Un plat que no estava al menú i que vam tenir l'oportunitat de tastar van ser els caragols. Fets a al llauna amb força sal i espècies. No estaven malament, tot i que prefereixo menjar-hi els calçots. Hi faltava alguna salseta, vam acabar sucant-los a una espècies d'all i oli que ens van dur.


- Una graellada de carn: una botifarra (llonganissa, com en diuen ells), xai i una botifarra negre de Valls. Enguany la vaig provar i cal dir que era molt bona, magre i de gust fi. Estripada i barrejada amb les mongetes que acompanyaven la graellada quedava bonissima. També hi havia unes escarxofes a la brasa i patata al caliu com a guarnició de les carns.



- De postres, una crema catalana, correcte. I també una safata amb unes quantes maduixes, nata i alguna teula per decorar. Força bo.


I ja per acabar l'àpat un tallat de sobre. Però ja que fèiem sobretaula i la gent demanava licors jo vaig optar per un San Francisco. Bona presentació, una copa gegant amb sucre vermell al voraviu de la copa. Tot i que estava massa tipa i no em va sentar massa bé :(


En general, però, vam passar un bon dia, una excursió maca fins a Tarragona que va culminar amb una gran calçotada amb bona companyia!!!!


El meu llibre ja està a les estanteries de les llibreries!

Quina il.lusió, dijous passat, sortint de dinar d'un restaurant de Girona, vaig anar tot passejant a una llibreria dels voltants i ja vaig veure, per primera vegada, el meu llibre!!!

Estava a la secció de llibres de dietes, de cuina, gastronomia, entre altres similars :)

Aquí us deixo la foto:


4/4/13

Algunes cosetes de la Fira del Brunyol

Sempre anem a moltes fires que fan per la zona de l'Alt Empordà i Gironès i com no en aquesta de casa no hi podíem fallar. Mai ho solem fer :)

Tot passejant pels carrers sempre compres alguna cosa, en aquesta ocasió vam provar uns llardons que sempre solem comprar a altres fires. Són d'aquells més tous i tiragunyosos, però m'agraden


També van caure unes olives, que no són les primeres ni les últimes que comprarem. Unes farcides amb formatge cabra i altres amb formatge Roquefort. També unes amanides amb mojo picon verd, que és com una espècia d'all i oli negat amb alguna herba, en aquest cas, i altres amb mojo picon vermell i picant, que deu ni do com et deixen la boca :)


I per últim un dolç, en aquesta ocasió, un tall de pastís molt contundent però estava bo. Força dolç ja que portava coco i com una espècia de melmelada entre capes de bescuit. Lo millor la part de dalt, molla, amb un notable gruix de coco.

   

Fira del Brunyol de Sant Josep

Cada any pels volts de Sant Josep celebrem aquí al barri la Fira del Brunyol. És una festivitat molt bonica i concorreguda. Ja comença a fer bon temps i la gent surt al carrer a mirar les paradetes d'artesania i gastronomia que s'instal.len pels diferents carrers de la zona i sobretot també a comprar Brunyol de l'Empordà.

Enguany n'ha estat la 30ª edició que es fa i per celebrar-ho s'ha fet el Brunyol més gran del món. Bé, no sé si era el més gran del món però si el més gran que hagi tastat mai :)

Donant-li la volta
    
Es va fer amb 5 kilos de massa i es van necessitar 150 litres d'oli per fregir-lo. Un oli que s'escalfava amb una bombolla de butà i que va tardar lo seu a estar calent. Tot seguit es va fer una acurada fritura degut al seu tamany que va portar a terme un artesà del pa d'una fleca de tota la vida, amb ajuda d'altres per girar-lo almenys.

A punt per ensucrar-lo

Una vegada fregit l'alcadessa de Figueres va procedir a tallar-lo fer repartir-lo entre el públic. En vaig provar alguns talls i la veritat és que estava bo. Cal dir que a mi el Brunyol m'agrada, però quan és calent, acabat de fer em perd. I no hi havia massa matafaluga que és el que em sol agradar menys :)



Un esmorzar càlid :)

Avui us mostro l'esmorzar que tan ens agrada a ma mare i a mi, un croissant de xocolata amb un cafè amb llet. Per fer-lo anem al Càlid Cafè, un lloc molt acollidor on també hi hem fet menús que ens han agradat molt. És un esmorzar senzill però exquisit i tot gràcies al croissant de xocolata. Deliciós, la textura suau i de gust molt fi, recobert de sucre al cim. I què dir de la xocolata de l'interior, una tira de delicada xocolata amb força contingut de llet, no és d'aquelles barres dures de xocolata negre. Tot al contrari, té un gust delicat igual que la xocolata de les puntes, molt encertada. I ara a més ja sabem qui els proveeix en aquesta cafeteria, una pastisseria de Figueres on ben aviat hi comprarem altres dolços :)

La presentació del cafè amb llet, amb el seu dibuixet excel.lent, com sempre. Amb la seva galeta que no falti!

 
El cafè d'aquesta casa és boníssim i pel meu gust el croissant és un dels millors que mai he menjat :) Això que n'he provat forces, però com aquest cap!


12/3/13

El meu primer llibre

Avui estic molt contenta! En aquest post us presento el meu llibre! Per fi aquesta setmana l'he vist publicat i ja sortirà cap a les llibreries. Pel tema que tracto és ideal de cara al temps que anem, a la primavera-estiu, que és quan ens comencem a treure la roba, jejeje, us deixo la portada i l'enllaç a l'editorial.


Un nou col.laborador: Natur Nuá

Tenim un nou col.laborador al blog, l'empresa de cosmètica natural Natur Nuá. 

Els seus laboratòris Espirit de Natura estan situats al cor del massís de Peñagolosa (Villahermosa del Río), on encara es pot trobar "La naturalesa en estat pur".
Tot el procés de cultiu i fabricació que realitza Espirit Natura treballa de forma artesana i natural, utilitzant només productes naturals d'alta puresa i respectant al màxim el medi ambient.
Són especialistes en el cultiu i extracció de matèries primeres d'origen vegetal amb els que després es realitzarà la fabricació dels productes cosmètics.
Al seu ampli catàleg pots trobar productes de cosmètica natural, perfums amb feromones, arbre de té, entre altres. Si voleu fer una ullada a la seva pàgina web hi trobareu més informació.




Jo personalment ja he provat el recuperador cel.lular amb aloe-vera, rosa mosqueta, onagra, jojoba i vitamina C i cal dir que és una meravella de crema. La seva textura és suau i deixa la pell com abellutada. Et deixa un toc il.luminador al cutis que senta molt bé!