25/10/12

S'apropa el Firatast 2012




Firatast 2012 es converteix durant quatre dies amb el menjador més gran de les comarques gironines, amb un ventall de més de 300 tastets per escollir

Prop d’un centenar d’estands oferiran la més àmplia varietat de productes, plats elaborats, vins, caves i còctels d’arreu de Catalunya i d’altres punts geogràfics com Andorra, Cuba i Marroc.

La propera edició del Firatast es convertirà en una explosió d’olors, sabors i activitats gastronòmiques per a totes les edats que presenta com a novetat la Zona Ecològica, la instal·lació d’una jaima en la zona de descans i un gran espai amb jocs i activitats per la mainada a la planta superior.


FIRATAST GIRONA’12, fira de degustació i venda de productes d’alimentació de qualitat, que amb la seva fòrmula ja tradicional, basada en la promoció dels productes d’alimentació a través del tast, es consolida com la fira d’aquesta tipologia més activa, popular i concorreguda de les que es fan arreu del país, sempre amb novetats molt atractives i gustoses per oferir als visitants.

Enguany la fira arriba a la seva 18a. edició, i per celebrar aquesta majoria d’edat, s’oferirà l’edició més dinàmica, saborosa i sorprenent tant per als expositors com per als visitants.

FIRATAST ofereix una ocasió única per poder tastar una àmplia varietat de productes d’alimentació. La mecànica és senzilla i ben atractiva: el visitant compra uns tiquets de tast, que pot anar intercanviant en els diferents estands per degustacions d’entre una amplíssima varietat de productes que difícilment podria tastar en altres circumstàncies. El visitant per fer el tast entrega un determinat número de tiquets segons el valor que estipula l’expositor, des d’un mínim d’1 tiquet a un màxim de 3 tiquets de tast.

Les degustacions són de tota mena, en funció del què proposa l’expositor, poden escollir des de tastos de la cuina més tradicional fins a plats més moderns i avantguardistes, així com, des de les propostes més elaborades als productes que destaquen per la seva pròpia senzillesa.

Sens dubte, l’atractiu principal és el format, que convida a menjar i beure molts i diferents productes dels que ofereixen els expositors a través del tast, a un preu molt econòmic.


FIRATAST GIRONA’12 segueix creixent i en aquesta pròxima edició, incorpora la Zona Ecològica, un espai on s’hi podrà trobar productors i restauradors que treballen amb aquesta línia de productes.

També s’amplia la superfície de taules i cadires per a la còmode degustació dels tasts i es manté la reserva de taules per a grups i colles.

Entre els participants, cal fer menció als col·lectius que hi seran presents, com les Cuineres de Salt, les Cuineres de Sils i l’Ateneu de Vilablareix, que aporten els plats de cuina més tradicional a la fira.
Aquest any però, els homes de les Cuineres de Sils també es volen posar davant els fogons i el primer dia de la fira podrem tastar els plats que ens proposaran.


Els més petits també trobaran el seu espai a la fira. La planta de dalt del Palau Firal es convertirà amb una gran ludoteca, on els nens i nenes podran gaudir de jocs, activitats i tallers de cuina que aniran a càrrec de la Ludoteca Racó Màgic i els tallers a càrrec de l’escola Bressol Teypi.

Destacar que pels membres del Club Súper 3 l’entrada serà gratuita i a més disposaran de tres tiquets de degustació gratuïts. També podran participar de forma gratuita en els tallers.

Us esperem per gaudir d’aquesta experiència gastronòmica única!

Més informació i reserves a:
T. 972 21 32 34

Facebook Firatast Girona
Twitter @FiratastGirona




24/10/12

Els esmorzars del cap de setmana

Arriba el cap de setmana i això comporta un trencament de la rutina i canvi d'hàbits, fins i tot, alimentaris. Deixes de banda la llet amb cereals de cada dia per donar pas a un súper esmorzar molt més complert, pausat i llaminer, veiem-lo:
Comencem amb un suc de taronja, continuem amb un bon croissant amb
xocolata tipus crema
a l'interior i les puntes
recobertes també de xocolata. Una delícia, i una bomba calòrica :) Aquest de la imatge és justament el que mengem, acabat de comprar a la fleca de baix de casa dels sogres. I ja per acabar un capuccino per completar encara més l'esmorzar!

La veritat és que aquest croissant és molt bo, sobretot per la quantitat de xocolata en forma de crema que hi ha al seu interior i per les puntes. I més quan les enganxes ben farcides. En canvi la pasta del croissant és millorable ;)


22/10/12

Pizza tonno

Dissabte passat, en tornant de veure les World Series by Renault, que no ens les perdem cap any, vam decidir sopar pizza!

En aquesta ocasió vam comprar la massa tradicional Buitoni, que és molt bona, petita això si, pesa 260 grams i fornejada queda fina i cruixent.
 
La vam fer amb ceba ben cuita a foc lent en una paella de ceràmica d'aquestes que es porten ara :) i tomàquet natural fregit també lentament.


Hi vam posar tonyina amb oli d'oliva verge extra i dos tipus de formatges, un de semi, ratllat, barreja de vaca i ovella i de cabra tallat en forma rectangular. També hi vam posar orenga, espècia que no pot faltar mai a la pizza i la vam tenir al forn fins que es van desfer tots els formatges. En vam preparar una pels sogres i l'altra per nosaltres. A més, la sogra ens va fer el tomàquet i la ceba. Nosaltres vam arribar cap al vespre i només vam fer-hi el toc final.

  
Va quedar deliciosa amb la combinació dels dos formatges, la ceba i el tomàquet ben fregits, la tonyina i el toc d'orenga. Llàstima que la ens la vam haver de partir :( Pel gust de la boca ens n'haguessim menjat tota una ;)


Galetes Coral

L'empresa Galletas Coral ha decidit col.laborar en el nostre blog :)
Anem a veure una mica qui són i quins tipus de galetes tenen;

Galetes Coral  vam 
néixer fa ja més de mig segle. Dediquen 17.427 m2 a l'emmagatzematge, fabricació i gestió dels seus productes. L'equip humà el formen 65 persones, cadascuna qualificada per desenvolupar perfectament la seva comesa.

Conten amb una tecnologia punta i la uneixen a la tradició dels seus galeters per desenvolupar les més exquisides varietats de productes.

Un rigorós control de qualitat en matèries primeres i processos de fabricació fa que els seus productes compleixin sempre les condicions d'acabat i sabor que els caracteritzen.


Tenen un gran assortiment de galetes, nosaltres tindrem el gust de provar-ne algunes com ara:

- Bizcocho King: són els clàssics melindros
- Els Chiquitillos: anomenats per nosaltres pets de monja
- Boer de coco
- Boer de nata

Ja estem desitjant catar-les!!!!!!!!! 

A més enguany Galletas Coral cumpleix 60 anys! Moltissimes felicitats! 


Si voleu saber un xic més d'aquesta casa, us deixo la seva pàgina web:




18/10/12

Restaurant: El Bar del Poble

El dijous passat, vigília de festa, vam anar a sopar amb els meus pares al bar del local social situat la plaça de Torroella de Fluvià, anomenat ara El Bar del Poble. La veritat és que ens va sorprendre agradablement. L'amo molt simpàtic i atent.


Nosaltres vam començar amb unes amanides molt complertes, amb enciam, tomàquet, carrota, ceba, cogombre, pebrot vermell i olives. I després vam menjar un bon plat de pa amb tomàquet i embotit variat. Tot de primera qualitat, un pa rodó d'aquells de pagès, emassat i de llesca gran i gruixuda. Boníssim el pa i molt ben sucat amb tomàquet i un bon oli d'oliva. Per acompanyar una generosa quantitat d'embotit variat: pernil salat (molt bo), botifarra negre (excel.lent, sense a penes greix), botifarra blanca (molt fina de gust), fuet, llonganissa, catalana, xoriç ibèric, llom i formatge manxego. Una selecció de molts bons embotits. Llàstima que no tinc la foto per ensenyar-vos-la perquè el mòbil va fallar i només us puc mostrar l'amanida. Perquè realment feia goig de veure el plat amb les dues llesques formoses i tota la varietat d'embotit.
Un altre dia hi tornarem i ja faré foto de tot. El meu pare es va demanar una botifarra de perol i deu ni do quin plat més abundant i ple de patates fregides casolanes fetes al moment i d'allò més bones.
Vam quedar molt satisfets i ben servits. I el preu més que bo quant a relació qualitat preu.
La pròxima vegada provarem el seu arrós que tan bona propaganda ens va fer!