8/8/12

Sopar ràpid

Si voleu un sopar ràpid i bo, per no recórrer sempre al tan bo pa amb tomàquet, proveu el paté de tonyina amb tomàquet Calvo. Fa uns dies vaig rebre un magnífic lot dels seus productes, així que anirem provant-los al llarg d'aquests dies.


És bo, fàcil d'untar i sa. Recordem que la tonyina és un peix ric en àcids grassos bons per al nostre organisme i a més aquest paté no aporta masses calories, així que untat amb pa, és un sopar perfecte, un aperitiu o un berenar. Per als nens és una bona forma que mengin peix, tot i que, als grans també ens agrada!





7/8/12

Més pizzes de La Tagliatella

El divendres passat, per Santa Lídia, els meus pares ens van convidar a sopar fora, concretament, a un dels nostres restaurants preferits, la Tagliatella. Si és que ens encanta la pizza.

Érem quatre i tots vam demanar diferent. Jo, per no variar, em vaig demanar la de set formatges, que és deliciosa.

La meva parella va provar la Melanzana, que porta tomàquet, mozzarella, esbergínia caramelitzada, parmesà, mel i aceto balsàmic.

Era molt bona, me'n va donar un trosset :)


El meu pare va optar per una Pancetta, que conté tomàquet, mozzarella, formatge Tomino i cansalada toscana. Feia bona pinta també.


I la meva mare va menjar una Caprina, amb tomàquet, mozzarella, rulo de cabra, pernil d'ànec i alfàbrega.


Va ser un sopar bo i agradable, tot explicant les aventures de Madrid.

Els postres no els vam fer al restaurant, sinó que vam anar tot passejant cap a una gelateria pròxima a fer dues boles de diferents sabors.
  
Un dia excel.lent!

6/8/12

Madrid, el 2on dinar

Al mateix carrer Toledo va ser on vam fer el nostre segon dinar. Gairebé davant d'on havíem dinat el dia abans. De fet ja vam veure que tenien un bon menú el 1er dia, així que vam anar-hi exprés a llegir el menú del dia de la pissarra a veure que oferien aquell dia.
I ens va agradar molt. No era un local per turistes, era per gent de la zona, un bar dels de tota la vida.
Sense aire condicionat, amb una cambrera decidida i molt eficient. De seguida ja ens va demanar la nota i ens portar una gerra d'aigua freda amb glaçons, una cervesa per petició de la meva parella i una panera amb un pa, que feia una bona pinta. Llàstima que no vaig demanar cap plat amb salsa per poder-lo catar.


El menú que oferien estava bé, quatre plats de primer i quatre més de segon per triar, postres, aigua o vi i pa per només 9 euros. Relació qualitat preu era bona i sobretot les racions eren abundants.

De primer, per passar un xic la calor, vam optar pel gaspatxo amb tropezones. Et servien el plat fondo ple de gasptaxo amb tres vols de ceràmica amb cogombre tallat a cuadrets, ous dur picat i ceba trossejada. Correcte tot.


De segon jo em vaig demanar uns seitons fregits amb amanida. L'amanida no era massa bona, enciam iceberg, tomàquet dura i carrota ratllada i l'oli pèssim, però els seitons eren deliciosos. Sense espina, oberts i amb un arrebossat perfecte. Gens oliosos i ben cruixents. Un plat abundant.


La meva parella també va provar l'abundància amb una cuixa de xai lletó amb patates panadera i ceba. Molt ben cuita la carn, un plat ben formós, i l'acompanyament molt bo també.



Com a postres, no tenien massa per triar, era tipus casolà. Vam provar unes natilles artesanes amb coca. Eren uns postres bons però densos, amb tota la coca tallada a trossets empapada de les natilles.


De tapes per Madrid

Per sopar vam decidir fer un tapeo, no podia ser menys, a Madrid s'ha d'anar de tapes. Tot caminant pel carrer Mayor, vam trobar el "Tapas Bar Mayor", així que vam decidir a entrar.
Ens vam entaular en un que t'oferien sis tapes per 10 euros, no és barat, però tampoc és car.
Et donaven una llista on podies triar entre varies tapes que feien, des de les típiques d'embotit, algunes calentes i altres més elaborades i originals.


I aquest como de sis tapes que vam triar eren:

- 1 de truita de patates amb gules i pebrot verd
- 1 de pepito de vedella ibèric amb ceba fregida
- 1 de formatge de cabra amb mel i pinyons
- 1 de pernil salat i formatge manxec
- 1 de ventresca de tonyina amb pebrot verd
- 1 d'anxoves

Totes anaven acompanyades de patates fregides (congelades). La presentació estava bé i la guarnició de les tapes també molt bona, excepte el pa que era més tipus suro, torrat això sí.

Gastronomia per Madrid, 1er dinar

La setmana passada, després de l'aniversari d'en Ramon i un dia abans del meu sant, vam fer una mini escapada a Madrid. Vam aprofitar un regal de la Vida es Bella que ens van fer uns amics pel casament. Així doncs vam triar per dormir una estada en un parador a l'hotel Botanico situat a Sant Lorenzo del Escorial. Era un paratge molt bonic, envoltat d'un bon paisatge i l'hotel era acollidor i bufó.  Ja al matí, després del magnífic esmorzar-buffet a la terrassa de l'hotel ja vam poder visitar l'Escorial i posteriorment acabar de passar el dia a Madrid fins l'hora d'agafar l'avió de tornada a Girona, amb un Ryanair.

El primer dia que vam arribar a Madrid, a les vuit del matí ja hi erem, un dels llocs que vam anar a visitar va ser "Caramelos Paco". Aquesta botiga té un aparador únic a Madrid: ple de centenars de caramels i piruletes de tots els colors, mida i sabors. Va ser oberta per Francisco Moreno i la seva dona Hipòlita, el 1936. En el seu interior, a més de caramels hi ha figuretes de sucre (conillets, porquets, ninetes, formatgets amb ratolins, etc.) De fabricació pròpia en la seva majoria.


 Pujant pel mateix carrer Toledo vam parar-nos a dinar a la "Taberna de San Isidro". Vam llegir el menú del dia a la pissarra de fora i vam decidir a entrar. El local tenia el seu encant, i el menjar no estava gens malament. Aquí teniu el menú de d'aquell dia.


Per beure una cervesa ben freda i una aigua amb gel, per passar la calor que feia, que entre tant caminar i la calor, ja teníem ganes de seure tranquilament a fer un bon àpat amb aire condicionat.

De primer jo em vaig demanar l'ensaladilla russa casolana, que és un dels meus plats preferits, i amb la calor que feia, entrava molt bé. llàstima que hi havia molta patata i poca verdura i tonyina, l'ou 
correcte. 

 
En Ramon es va demanar els xampinyons farcits de pernill a la planxa. Molt bons, però escassos.

 

Com a segon vam coincidir amb els ous trencats amb patates i pernil. Eren molt bons, no podíem anar a Madrid i no provar els seus "huevos rotos".


De postres, jo un pudin casolà molt bo, i la meva parella unes natilles, correctes.



 El menú va estar bé, tot casolà, el servei justet quan a amabilitat.

Excel.lents productes de "La Chinata, Compañia oleicola Siglo XXI, S.L"

L'empresa La Chinata ha tingut la gentilesa d'enviar-nos uns quants productes gourmet dels quals disposa, ja que no només elaboren oli d'oliva verge extra.

L'Origen de la Chinata:La història de La Chinata comença el 1932, quan els seus avantpassats van començar a moldre les olives procedents de la seva comarca, la Serra de Gata. En aquella època s'obtenia l'oli en almàsseres molt rudimentàries. Les olives s'introduïen en els molins de pedra  per ser triturades i s'aconseguia una pasta que posteriorment s'introduïa en una premsa per treure l'oli d'oliva. Es formaven capes de pasta separades per planxes circulars en una premsa, i pressionant s'obtenia l'oli d'oliva. Després es decantava l'oli per separar-lo de l 'aigua i restes d'olives-.Avui en dia conten amb els sistemes més moderns de mòlta i premsat, que tot i ser purament mecànics poden extreure molta més quantitat d'oli de les olives, d'una manera neta i controlada per a garantir la qualitat de l'oli d'oliva verge extra.Conscients de la creixent inquietud dels seus clients per consumir aliments sans i naturals, porten molts anys fabricant una línia de productes d'alta gamma que engloben sota la marca "La Chinata Seleccions de Gourmets". Són sobretot productes elaborats amb el seu millor oli d'oliva verge extra, però també han afegit recentment diversos vinagres, mels, sals, etc.Seguint a l'ús que li donaven les antigues civilitzacions a l'oli d'oliva, han desenvolupat una àmplia gamma de productes de cosmètica basats en les propietats naturals de l'oli d'oliva verge extra. La seva experiència extensiva -quatre generacions- en fer oli d'oliva verge els ha proporcionat el coneixement necessari d'aquest producte per aprofitar-lo al màxim com a component en cosmètica.D'altra banda, atenent les demandes de la restauració moderna, ja fa molts anys que investiguen el procés de fregit amb diferents olis, i fruit d'aquesta investigació exhaustiva, han llançat al mercat diversos olis vegetals d'ús professional destinats a cobrir les necessitats de tot tipus de fregits en la restauració professional i en la indústria alimentària.
 
Nosaltres, concretament vam rebre:

- Sal d'Himalaya condiment Barbacoa: Condiment de carns a la planxa, barbacoes i rostits. Enriqueix brous i pastes.

- Sal d'Himalaya condiment cítric: Condiment de peix i marisc que aporta un sabor aromatitzat i refrescant.

 
 - Mousse de tomàquet: Una emulsió fina de
tomàquet elaborada amb oli d'oliva verge extra.






- Amaniment de mel i mostassa: Deliciós amaniment a base d'oli d'oliva verge extra, vinagre, mel i mostassa.



 En pocs dies elaborarem diferents receptes emprant cadascun d'aquests meravellosos productes, que ja tenim ganes de provar-los...


31/7/12

Mexicà amb "La Despensa Mexicana"

Ens agrada molt el menjar mexicà i que millor que prepara-ne ara que tenim tota una extensa gama de productes que ens van enviar La Despensa Mexicana.
Anem a la recepta;

Ingredients per a 2 persones:

- Mig paquet de nachos (tortillas chips) amb sabor natural Chef Mex
- 3 alvocats madurs
- Salsa mexicana casera La Costeña
- Salsa Valentina 
- 2 cebes de Figueres
- 1 pebrot vermell mitjanet
- 1 pit de pollastre
- 4 tortillas de blat de moro
- sal
- pebre
- oli d'oliva verge extra


Elaboració:

- Pelem les cebes i les passem pel pica-ceba. La fregim en una paella amb un xic d'oli d'oliva.


- Mentre anem tallant el pebrot vermell a dauets i l'incorporem a la paella on tenim la ceba fregint.
- Ho salpebrem tot.

- Per altra banda coem el pit de pollastre. Quan estigui un xic cuinat el tallem a tires petites rossejant-les.

- Una vegada tot cuit, barregem el pollastre amb la ceba fregida i el pebrot i hi evoquem la salsa de tomàquet. En reservem una part per fer el guacamole.


- Finalment ja només queda posar aquest farciment a les tortillas i enrotllar-les. Si us agarda més picant encara, que la salsa de tomàquet picava, ja que portava chile, s'hi pot afegir la salsa Valentina.

Per a fer el guacamole, simplement pelem els alvocats, els xafem bé i els barregem amb un xic de salsa de tomàquet. L'acompanyem amb els nachos, que són deliciosos d'aquesta casa.







Bodegues Mayador

Bodegues Mayador han tingut la gentilesa d'enviar-me un lot dels seus productes més representatius:

- Sidra natural "M. Busto": Sidra natural asturiana, anomenada "tradicional" o "en branca", elaborada a partir de pomes seleccionades de varietats dolces, amargues i àcides amb posterior fermentació en bótes de castanyer.


- Sidra Escumosa, "Mayador": Sidra escumosa elaborada a partir de la barreja de pomes Asturianes, dolços, amargues i àcides prèviament seleccionades i fermentades en bóta de castanyer de gust semi sec. Producció limitada.


- Vinagre de sidra "Mayador": Elaborats a partir de les seves millors sidres pel procediment tradicional per preservar una aroma de poma i un sabor fi, intens i elegant que el fan característic.

Bodegues Mayador és una empresa en constant evolució que tracta d'adaptar-se a les inquietuts, necessitats i exigències del consumidor actual i per això disposen de nous productes com sidres rosades, sidres sense alcohol i fins i tot sucs espumosos de fruites sense alcohol.

Els productes de BODEGAS MAYADOR, han estat presents al mercat des de l'any 1939 quan elaborava i comercialitzava sidra natural sota la marca "M. Busto".

Posteriorment, va incorporar al seu catàleg sidres escumoses i refrescants així com vinagres de sidra sota la marca MAYADOR, que per la seva qualitat aviat es van convertir en un producte de referència no només a nivell nacional sinó en nombrosos mercats.


Des del 2000, aquesta empresa familiar, disposa de noves instal·lacions en una àrea total de 40.000 m2, repartides en sala de premsat, cellers, embotellament i magatzems on s'aconsegueix unir la TRADICIÓ de l'extracció del suc de les pomes seleccionades en els diversos tipus de premsat (adaptat a cada tipus de producte), així com a la posterior fermentació als seus cellers amb la més alta tecnologia.

Aquestes noves instal·lacions permeten complir amb els objectius de QUALITAT, heretats des dels seus orígens i certificats avui dia mitjançant la ISO 9001: "Gestió de qualitat", "International Featured Standard (IFS) Food" i KLBD Certificació Kosher, sent pioners i únics dins del sector a obtenir aquesta i l'any 2012 la certificació HALAL per als seus productes sense alcohol.

En el seu afany d'innovació i dedicació al client, s'han elaborat i comercialitzat en els darrers anys una varietat de sucs escumosos sense alcohol que sota la marca MAY estan aconseguint tant èxit i popularitat com les tradicionals sidres MAYADOR.



Sidra Mayador està localitzada a Villaviciosa, Astúries, on es troba una de les majors produccions de poma de sidra a Espanya. Amb un microclima excel·lent i propici per al desenvolupament i el cultiu de les pomarades, on es recullen els fruits més selectes per a l'elaboració de la sidra, com són les pomes asturianes àcides, dolces i amargues 


D'aquí poc ja farem alguna recepta elaborada o marinada amb aquests productes tan exquisits. Estigueu atents!