22/10/11

Menjar mexicà

Diumenge passat, vam decidir fer-nos plats mexicans. El que vam fer va ser un metxembrat del que havíem provat al nostre restaurant mexicà preferit i algun plat que havíem tastat en un altre restaurant, però a la nostra manera.

Ingredients:

Nachos amb formatge
  • 1 paquet de nachos
  • dues rodelles de formatge Provolone
  • formatge Edam
  • 2 xoriços picants
  • 250g de xampinyons
  • sal i pebre
  • 4 tortillas de blat de moro
  • mantega

Elaboració:

De primer vam preparar uns nachos amb salsa de formatge al cim. Per fer-la vam agafar un cassó, hi vam posar una cullerada de mantega, daus de formatge edam i un raig de llet. Ho vam escalfar tot mentre anàvem remenant i quan la vam tenir lligada, la vam evocar al cim d'un plat amb tot de nachos.
Tortilla enrotllada
Per altra banda, vam agafar dos xoriços, els hi vam treure la pell i els vam fregir.
Amb aquest oli que van deixar anar, vam fregir-hi els xampinyons tallats a làmines ben fines.
També vam fregir el provolone.
I vam muntar unes tortillas, tal com diuen ells, amb el xoriç, els xampinyons i el provolone.
Queda realment deliciosa aquesta mescla per farcir les tortillas. Tot i que se'n poden fer molts de farciments. Un altra dia en farem servir un altra, estigueu atents ;)

Andale, doncs amb aquesta recepta participo al concurs del blog Carritus!!!!!!!!!!




Formatge: Provolone

Aquest formatge de pasta filata es produeix Dolce, amb quall líquid de vedell i Piccante, amb quall de cabrit. Té la denominació d'origen protegida Valpadana.

Característiques: El Dolce és elàstic, suau i abellutat i amb un sabor dolç, lleugerament salat, a mantega i llet.
El Piccante és dens i compacte, granulat, acre i salat, amb tocs de nou moscada.

Consells de degustació: Proba'l amb fruits secs i peres. Agafa el Dolce en plats suaus i el Piccante en altres més forts. Serveix-lo amb Freisa d'Asti o Lambrusco Secco di Sorbara (un tint espumós).

Itàlia: Emilia-Romagna
Maduració: 1-2 mesos
Pes i forma: 1-100 kg., salami, pera, meló o mandarina
Dimensions: varies
Llet: vaca
Classificació: Semicurat
Productor: varis

Cata: nosaltres hem probat el Dolce, de gust suau, molt fi i gomós. Perfecte fet a la planxa amb un xic d'orenga al damunt, sobrassada o bacon. Ideal també com a acompanyament d'un bon entrecot o pel farciment d'uns burritos amb xampinyons i xoriç ibèric. Una delícia. És un formatge molt versàtil.

Formatge: Parmesà

Avui toca un formatge que és tota una delicatessen, el Parmigiano-Reggiano DOP.
I és que assaborir un trosset d'aquest formatge és endinsar-te en una part d'història geològica, culinària i cultural d'Itàlia. Influeix el sòl, les pastures, el clima, les vaques i el Consorci, que controla estrictament la seva producció, d'acord amb una recepta que apenes ha sofert modificacions des del segle XII.

Característiques: És un formatge afruitat i dolç, fort i intens, però no excessivament salat. Té una textura trencadissa, típica del formatges curats.

Consells de degustació: Menjar-lo a trosseta és senzillament una delícia. Potser és el formatge més versàtil del món per cuinar, perquè al calentar-lo es dissol i deixa un gust dolç, afruitat i àcid en qualssevol recepta salada, des d'una llesca de pa fins a una salsa, una sopa, una amanida o pasta.

Mode de conservació:
Es conserva durant setmanes a la nevera, tot i que a la superfície rugosa hi pot créixer algun fong, que es pot rascar i netejar.
També es pot congelar, si no en fem servir gaire sovint, i aleshores quan el volem emprar, treure'l i rallar-lo directament, ja que es descongela fàcilment en un plat calent.

Maridatge:

Combina amb vins blancs refrescants, tints robusts i de postres.


Fitxa tècnica:

Regió: Itàlia
Maduració: 18-36 mesos
Pes i forma: 38 kg, tambor
Dimensions: D.45-50 cm
Llet: Vaca
Classificació: Curat
Productor: Varis

Consells de compra: Fixa't en el marcatge. Els formatges que passen rigurosament els exàmens es marquen amb el segell que es marquen amb "Parmigiano Reggiano" es poden deixar curar durant dos anys o més. Més tard, alguns es marquen com a "extra", per indicar que han passat un examen addicional o "Export", si són de primera classe. I els formatges que no compleixen els requisits se'ls borra la marca i es venen com Grana, que en italià significa, senzillament, "formatge dur".


Telepizza

Formaggio
L'altra dia va ser un dia d'aquests que no vols cuinar i tens ganes de menjar una pizza, que no sigui casolana, per variar :) Així que vam decidir encarregar una pizza familiar al Telepizza. La veritat és que era bona. A mi el que no em sol agradar mai d'aquells llocs de pizza ràpida és el tomàquet però amb aquesta varietat que vam agafar això quedava resolt. Vam optar per una Formaggio que es fa amb; salsa carbonara, topping Fondi, formatge provolone, formatge suís curat i formatge de cabra
La varietat de formatges era molt encertada i em va sorprendre agradablement. Era molt fina la barreja de la salsa carbonara amb els formatges i tenia una quantitat encertada de formatges. 
La base també era bona, no massa oliosa tot i portar tants formatges i cruixent pels costats. 
Realment bona, serà perquè sempre tinc predilecció per les pizzes amb salsa carbonar.



Aprofito per anunciar-vos també que el blog Galletas de capricho està de sorteig de 100 seguidors. Que bé arribar a 100 seguidors, ja m'agradaria a mi...
Doncs res si voleu fer una ullada al seu blog i participar, teniu temps fins al 20 de novembre!

21/10/11

Risotto de shiitake i parmesà

Avui cuinarem un risotto fet amb bolet shiitake. Aquest bolet d'origen ens aporta grans beneficis; augment de les defenses, prevenció cardiovascular, fre a l'envelliment degut al seu poder antioxidant i a la regulació de l'hormona del creixement, és beneficiós pel fetge ja que ajuda a regular el colesterol, enforteix l'organisme i ens aporta abundants vitamines i minerals, també ajuda a alcalinitzar la sang.

Considerat com una exquisitesa gastronòmica; les seves aromes són profunds, de terra, fum, caramel, melasses i nou moscada. A la cuina, els frescos seran en tot més suaus i delicats que els secs, però igualment saborosos. Per cuinar, els shiitakes secs s'han de posar en remull en aigua tèbia tota la nit. Si es van a afegir a una sopa o guisat caldós, poden incorporar tal qual, però tenint en compte que s'han cuinar molt més. I tot i així seran sempre una mica més durs.
Un cop hidratats, com als frescos, se'ls ha de treure el peu, molt fibrós. Després poden cuinar sencers, a quarts o làmines. Els secs poden ratllar i utilitzar-se sense remull. Es poden cuinar al vapor, rostits, en guisats, sopes i cuits o com a ingredient de truites i farcits.


Nosaltres per fer aquesta recepta hem fet servir shiitake en conserva.  



Ingredients per a 2 persones:


- 2 tasses d'arrós extra rodó
- 1 ceba de Figueres
- 1 pot de shiitake
- 1 litre de caldo de pollastre
- oli d'oliva verge extra
- pebre negre 
- nou moscada
- parmesà

Elaboració:

Agafem la ceba, la pelem i la trinxem per fregir en una paella amb un raig d'oli. Quan la ceba està cuita, hi afegim l'arrós. Tirem un xic de caldo de pollastre i ho anem fent a mesura que el vagi absorbint l'arrós. Anem remenant l'arrós que desprengui el midó perquè ens quedi un arrós melós. Cap al final hi evoquem el shiitake i remenem.
Una vegada ja no ens queda més caldo i veiem que l'arrós ja en queda cremós, apaguem el foc i emplatem l'arrós. Ratllem un xic de parmesà a sobre el plat i un toc de nou moscada i pebre, a gust de consumidor. 


Amb aquesta recepta participo al concurs de "pan y Peter. Ilustramos tu receta" que fa al seu blog Pan y Peter. Recetas Ilustradas.

Rocs de xocolata

Rocs de xocolata
Avui us presentem un rocs de xocolata. Són molt fàcils de fer i queden bonissims!

Ingredients:

- Ametlles torrades
- Xocolata fondant
- Galetes caramel.litzades
- Mantega

Procediment:

S'agafa la xocolata fondant, es trenca tota en preses i es posa amb una cullerada de mantega al microones. Es vigila bé, que la xocolata no es cremi, anem comprovant que quedi tova. Quan estigui calenta, la traiem i la barregem tota amb la mantega fins que ens quedin totes les preses ben desfetes.

Per altra banda, posem les amtelles torrades i prèviament pelades en un mà de morter i les esmicolem. Hi afegim les galetes caramelitzades, també esmicolades. Una vegada ja tenim la mescla d'ametlla i galeta hi evoquem la xocolata fondant i ho barregem tot.
Anem agafant amb una cullera aquesta barreja de xocolata, ametlla i galeta i l'anem posant sobre una plata perquè la xocolata es refredi. Es pot refredar a temperatura ambient o bé posar a la nevera, si es vol fer més ràpid.

Quan ja s'ha refredat, s'arrenquen els rocs de la plata i ja els tindríem. A punt per postres o per acompanyar el cafè :)

Amb aquesta recepta participo al blog de Recetas  Lianxio, que celebra el seu cumpleblog amb una Fira de xocolata.

14/10/11

Especially Escada

I al cap de dos dies, em va arribar un altre pack. Aquest cop de colonies!!!!!!!!!!!

També em va agradar molt, com no, tinc mostres i una petita ampolla d'Especially Escada molt cuca.
La veritat és que aquest nou perfum de la casa Escada és luxós i femení, com els altres que té. Però aquest té tocs més florals.
El perfum s'ha creat a partir de la rosa, que li confereix un aroma femení, suau i delicat.

És un projecte molt aromàtic ;)


Tenn brillant bany

Fa uns dies que m'he fet bopki, que ve a ser una investigadora de marketing :)

Doncs pel meu primer projecte ja em van enviar un lot de productes pel bany Tenn brillant.
La veritat és que una vegada probat el producte va super bé!

És antical, no fa gaire espuma,, s'asseca ràpid i és apte per totes les superfícies del bany: sanitàri, banyera, mampàra, lavabo,, aixetes, el terra, els miralls...

Vaja que amb un sol producte es pot netejar tot, i lo millor de tot és que ho deixa tot molt brillant!!
Estic molt contenta amb el producte, i em va fer molta il.lusió quan em va arribar, mireu: