5/4/13
4/4/13
Algunes cosetes de la Fira del Brunyol
Sempre anem a moltes fires que fan per la zona de l'Alt Empordà i Gironès i com no en aquesta de casa no hi podíem fallar. Mai ho solem fer :)
Tot passejant pels carrers sempre compres alguna cosa, en aquesta ocasió vam provar uns llardons que sempre solem comprar a altres fires. Són d'aquells més tous i tiragunyosos, però m'agraden
També van caure unes olives, que no són les primeres ni les últimes que comprarem. Unes farcides amb formatge cabra i altres amb formatge Roquefort. També unes amanides amb mojo picon verd, que és com una espècia d'all i oli negat amb alguna herba, en aquest cas, i altres amb mojo picon vermell i picant, que deu ni do com et deixen la boca :)
I per últim un dolç, en aquesta ocasió, un tall de pastís molt contundent però estava bo. Força dolç ja que portava coco i com una espècia de melmelada entre capes de bescuit. Lo millor la part de dalt, molla, amb un notable gruix de coco.
Tot passejant pels carrers sempre compres alguna cosa, en aquesta ocasió vam provar uns llardons que sempre solem comprar a altres fires. Són d'aquells més tous i tiragunyosos, però m'agraden
També van caure unes olives, que no són les primeres ni les últimes que comprarem. Unes farcides amb formatge cabra i altres amb formatge Roquefort. També unes amanides amb mojo picon verd, que és com una espècia d'all i oli negat amb alguna herba, en aquest cas, i altres amb mojo picon vermell i picant, que deu ni do com et deixen la boca :)
I per últim un dolç, en aquesta ocasió, un tall de pastís molt contundent però estava bo. Força dolç ja que portava coco i com una espècia de melmelada entre capes de bescuit. Lo millor la part de dalt, molla, amb un notable gruix de coco.
Fira del Brunyol de Sant Josep
Cada any pels volts de Sant Josep celebrem aquí al barri la Fira del Brunyol. És una festivitat molt bonica i concorreguda. Ja comença a fer bon temps i la gent surt al carrer a mirar les paradetes d'artesania i gastronomia que s'instal.len pels diferents carrers de la zona i sobretot també a comprar Brunyol de l'Empordà.
Enguany n'ha estat la 30ª edició que es fa i per celebrar-ho s'ha fet el Brunyol més gran del món. Bé, no sé si era el més gran del món però si el més gran que hagi tastat mai :)
Es va fer amb 5 kilos de massa i es van necessitar 150 litres d'oli per fregir-lo. Un oli que s'escalfava amb una bombolla de butà i que va tardar lo seu a estar calent. Tot seguit es va fer una acurada fritura degut al seu tamany que va portar a terme un artesà del pa d'una fleca de tota la vida, amb ajuda d'altres per girar-lo almenys.
Una vegada fregit l'alcadessa de Figueres va procedir a tallar-lo fer repartir-lo entre el públic. En vaig provar alguns talls i la veritat és que estava bo. Cal dir que a mi el Brunyol m'agrada, però quan és calent, acabat de fer em perd. I no hi havia massa matafaluga que és el que em sol agradar menys :)
Enguany n'ha estat la 30ª edició que es fa i per celebrar-ho s'ha fet el Brunyol més gran del món. Bé, no sé si era el més gran del món però si el més gran que hagi tastat mai :)
![]() |
Donant-li la volta |
Es va fer amb 5 kilos de massa i es van necessitar 150 litres d'oli per fregir-lo. Un oli que s'escalfava amb una bombolla de butà i que va tardar lo seu a estar calent. Tot seguit es va fer una acurada fritura degut al seu tamany que va portar a terme un artesà del pa d'una fleca de tota la vida, amb ajuda d'altres per girar-lo almenys.
![]() |
A punt per ensucrar-lo |
Una vegada fregit l'alcadessa de Figueres va procedir a tallar-lo fer repartir-lo entre el públic. En vaig provar alguns talls i la veritat és que estava bo. Cal dir que a mi el Brunyol m'agrada, però quan és calent, acabat de fer em perd. I no hi havia massa matafaluga que és el que em sol agradar menys :)
Un esmorzar càlid :)
Avui us mostro l'esmorzar que tan ens agrada a ma mare i a mi, un croissant de xocolata amb un cafè amb llet. Per fer-lo anem al Càlid Cafè, un lloc molt acollidor on també hi hem fet menús que ens han agradat molt. És un esmorzar senzill però exquisit i tot gràcies al croissant de xocolata. Deliciós, la textura suau i de gust molt fi, recobert de sucre al cim. I què dir de la xocolata de l'interior, una tira de delicada xocolata amb força contingut de llet, no és d'aquelles barres dures de xocolata negre. Tot al contrari, té un gust delicat igual que la xocolata de les puntes, molt encertada. I ara a més ja sabem qui els proveeix en aquesta cafeteria, una pastisseria de Figueres on ben aviat hi comprarem altres dolços :)
La presentació del cafè amb llet, amb el seu dibuixet excel.lent, com sempre. Amb la seva galeta que no falti!
El cafè d'aquesta casa és boníssim i pel meu gust el croissant és un dels millors que mai he menjat :) Això que n'he provat forces, però com aquest cap!
La presentació del cafè amb llet, amb el seu dibuixet excel.lent, com sempre. Amb la seva galeta que no falti!
El cafè d'aquesta casa és boníssim i pel meu gust el croissant és un dels millors que mai he menjat :) Això que n'he provat forces, però com aquest cap!
12/3/13
El meu primer llibre
Avui estic molt contenta! En aquest post us presento el meu llibre! Per fi aquesta setmana l'he vist publicat i ja sortirà cap a les llibreries. Pel tema que tracto és ideal de cara al temps que anem, a la primavera-estiu, que és quan ens comencem a treure la roba, jejeje, us deixo la portada i l'enllaç a l'editorial.
Un nou col.laborador: Natur Nuá

Els seus laboratòris Espirit de Natura estan situats al cor del massís de Peñagolosa (Villahermosa del Río), on encara es pot trobar "La naturalesa en estat pur".
Tot el procés de cultiu i fabricació que realitza Espirit Natura treballa de forma artesana i natural, utilitzant només productes naturals d'alta puresa i respectant al màxim el medi ambient.
Són especialistes en el cultiu i extracció de matèries primeres d'origen vegetal amb els que després es realitzarà la fabricació dels productes cosmètics.
Al seu ampli catàleg pots trobar productes de cosmètica natural, perfums amb feromones, arbre de té, entre altres. Si voleu fer una ullada a la seva pàgina web hi trobareu més informació.

Jo personalment ja he provat el recuperador cel.lular amb aloe-vera, rosa mosqueta, onagra, jojoba i vitamina C i cal dir que és una meravella de crema. La seva textura és suau i deixa la pell com abellutada. Et deixa un toc il.luminador al cutis que senta molt bé!
Espaguetis al pesto amb Gourmet Garden
Avui us presento uns espaguetis al pesto molt senzills de fer. Gràcies als diferents tubs d'espècies que ens van enviar Gourmet Garden vam poder-ne elaborar una recepta molt bona. Anem a veure:
Ingredients per a 2 persones:
250 grams d'espaguetis
mig tub d'alfàbrega de Gourmet Garden
1 grapat de pinyons
sal
oli d'oliva verge extra
Elaboració:
Bullim els espaguetis tal com indica el paquet. Paral.lelament anem preparant la salsa. En un morter hi evoquem els pinyons, els xafem amb la mà de morter i hi afegim el mig tub d'alfàbrega. Triturem tot i hi tirem un bon raig d'oli d'oliva. Barregem tot i reservem.
Una vegada tenim els espaguetis al dente, els colem i els mesclem amb la salsa pesto que hem elaborat. Emplatem i servim amb un rajolí d'oli.
Que vagi de gust :)

250 grams d'espaguetis
mig tub d'alfàbrega de Gourmet Garden
1 grapat de pinyons
sal
oli d'oliva verge extra
Elaboració:
Bullim els espaguetis tal com indica el paquet. Paral.lelament anem preparant la salsa. En un morter hi evoquem els pinyons, els xafem amb la mà de morter i hi afegim el mig tub d'alfàbrega. Triturem tot i hi tirem un bon raig d'oli d'oliva. Barregem tot i reservem.
Una vegada tenim els espaguetis al dente, els colem i els mesclem amb la salsa pesto que hem elaborat. Emplatem i servim amb un rajolí d'oli.
Que vagi de gust :)
8/3/13
L'Ecocabàs, un nou mercat a Girona
Girona
inicia un mercat ecològic i artesanal els diumenges al matí
·
Cada diumenge al matí es
podrà fer la compra setmanal en el mercat ecològic i artesanal que
s’emplaça a l’Avingunda Ramon Folch de Girona
·
El mercat es va iniciar el
passat diumenge 3 de març amb èxit de participació, tant de públic com de
venedors.
·
Per aquest segon diumenge,
el mercat creix amb nombre de parades
ECOCABÀS, és un mercat
ecològic i artesanal impulsat i organitzat per Scata, filial de l’empresa
Incatis i per Quins Pebrots.
En aquest
mercat s’hi poden trobar una àmplia varietat de productes ecològics i
d’elaboració artesanal com melmelades, conserves, pastisseria, carn de
poltre, embotit, ous, fruita, verdura, llegums, pa, herbes remeieres, vins i
caves, formatges, creps, croquetes, entre altres.
Una vintena
de parades amb productes ecològics i de proximitat, garanteixen la diversitat
suficient per poder fer tant la compra setmanal de manera habitual, com en un
moment puntual, donat que el diumenge és festiu a Girona i aquest mercat obre
la possibilitat de també poder comprar a la ciutat aquest dia.
L’espai
de mercat pretén ser un lloc per a tota la família, i per això també s’hi
organitzen activitats per la mainada, per tal que mentre els pares facin la
compra els nens i nenes també puguin fer-hi activitats com decoració
de galetes o bé
pintar-se la cara. Ambdues activitats van a càrrec de Glopets de sucre.
L’horari de les activitats és de 11 a 13h. i els nens es poden inscriure
en el mateix moment.
El mercat però
va més enllà i també s’hi distribueix mitjançant les parades una proposta
de dieta saludable per tota la setmana.
L’objectiu
és consolidar-se com a mercat de referència en aquesta tipologia de productes i
donar resposta a totes aquelles persones que cada vegada més aposten per una
alimentació sana i de qualitat i per tant pels productes ecològics i de
proximitat
ECOCABÀS, mercat ecològic i artesanal
DIES:
diumenges al
matí
LLOC:
Av. Ramon
Folch de Girona
HORARI:
Diumenges de
10 a 14 h
Més informació:
T. 972 21 32
34 (Rosa Bel)
T. 629 49 25
24 (Neus Matamala)
Suscribirse a:
Entradas (Atom)