Ingredients per al coulant de carn:
Per
això, pelarem i picarem una ceba i la posarem a caramel·litzar amb
abundant oli d'oliva, sal i pebre a foc ben lent i una cullerada sopera
de mel.
Una vegada la ceba estigui caramel·litzada, hi afegirem el formatge brie tallat a bocins ben petits i la mitja llauna de cervesa i l'anirem remenant contínuament a foc lent fins que s'hagi reduït completament i s'hagi
evaporat tot l'alcohol, quedant-nos així una mena de salsa més
homogènia.
Quan haguem folrat la part interior del motlle, buidarem a dins la nostra crema de ceba, formatge i cervesa i l'emplenarem fins a dalt.
Mentre se'ns està fent el coulant dins el forn, prepararem la base per acompanyar aquest plat tant especial. Una mena de sopeta que elaborarem a partir d'un parmentier de patata més líquid.
Emplatat:
Ara ja podrem desmotllar el coulant i anar per
emplatar-lo. Agafarem un plat, hi buidarem la nostra sopa de parmentier i
hi posarem el coulant al bell mig.
Amb aquesta recepta participo al concurs de Receptes amb Cervesa per a Blogaires!
- 100 grs de carn de cavall picada
- 1 ceba petita de Figueres
- 1 cullerada sopera de mel
- 50 grs de formatge Brie
- 1/2 llauna de 33 cl de cervesa
- oli, sal i pebre
Ingredients per a la sopeta de Parmentier:
- 1 cullerada de postres de mantega
- sal, pebre i nou moscada
- 1 patata petita, d'uns 50 g.
- 50 ml de crema de llet
Preparació del coulant:
En primer lloc començarem preparant la crema de ceba.
Salpebrem la carn picada i la barregem bé amb una mica d'oli
d'oliva. A continuació, agafarem el motlle i hi posarem la carn picada a
la base i tot al voltant de les parets del motlle.
Quan haguem folrat la part interior del motlle, buidarem a dins la nostra crema de ceba, formatge i cervesa i l'emplenarem fins a dalt.
Finalment, només ens quedara crear una tapa de carn
al motlle i posar-ho al forn a poca temperatura (uns 170 graus) durant
uns 10 o 15 minuts.
Mentre se'ns està fent el coulant dins el forn, prepararem la base per acompanyar aquest plat tant especial. Una mena de sopeta que elaborarem a partir d'un parmentier de patata més líquid.
Preparació de la sopeta de Parmentier:
Pelem la patata i la tallem a daus molt petits.
Els posem en una paella on hi haurem posat una cullerada de mantega. Barregem tot i anem coent fins que veiem que la patata es comenci a desfer. La triturem amb l'ajuda d'una batedora i hi incorporem la crema de llet, un xic de sal, pebre i un toc de nou moscada. La posem de nou a la paella uns cinc minutets més i ja tindríem la sopeta.
Pelem la patata i la tallem a daus molt petits.
Els posem en una paella on hi haurem posat una cullerada de mantega. Barregem tot i anem coent fins que veiem que la patata es comenci a desfer. La triturem amb l'ajuda d'una batedora i hi incorporem la crema de llet, un xic de sal, pebre i un toc de nou moscada. La posem de nou a la paella uns cinc minutets més i ja tindríem la sopeta.
Emplatat:
Amb aquesta recepta participo al concurs de Receptes amb Cervesa per a Blogaires!