19/6/12

Espaguetis a la carbonara amb Président

Avui us mostro una recepta molt senzilla d'una salsa que agrada força, la carbonara. L'hem elaborat amb una de les cremes de formatge Président que em van tocar en un sorteig fa un temps. Concretament hem fet servir la de formatge emmental.

Ingredients per a 2 persones:

- 200g. d'espaguetis en cru
- 50 g. de xampinyons
- tires de cansalada
- formatge Président emmental
- oli d'oliva verge extra
- sal
- pebre negre

Elaboració:

Bullim els espaguetis, deixant-los al dente.
Per altra banda, fregim en una paella els xampinyons. Quan estiguin més rossos els separem.
Fregim a la mateixa paella la cansalada tallada a tires fines. Una vegada cruixent la barregem amb els xampinyons a la paella, hi afegim força formatge Président, al nostre gust, i hi evoquem els espaguetis. Ho barregem tot que els espaguetis empapin la salsa i hi posem un toc de pebre negre. I ja ho tindríem llest! A punt per servir-los i menjar :)


16/6/12

Els Jardins de la Mercè

Gelatina de gintònic


El dissabte que les meves amigues em van fer el comiat de soltera, que va ser fa quinze dies, sí ja estava casada, era un comiat post-soltera :), em van portar a sopar a un lloc molt bufó.


Als Jardins de la Mercè, a Girona. És un restaurant càlid, amb espelmetes, decoració amb un toc original i dividit en diferents espais;  terrassa, sala VIP, els jardins, la cafeteria i el restaurant.

En aquesta ocasió vam provar el menú de 25 euros, que constava d'una sèrie d'entrants:

- Gelatina de Gintònic: era original, amb pell de llimona ratllada al cim, però com que no acostumo a prendre res d'alcohol i fins i tot aquí li notava massa el gust, no em va acabar d'agradar.
- Còctel d'alvocat amb mango i esferificació de iogurt: era un vaset de vidre amb l'alvocat matxacat amb ceba, el iogurt amb un toc àcid i el mango. La mescla era bona, em va sorprendre per bé.

Còctel d'alvocat amb mango i esferificació de iogurt
- Broquetes de llagostins cruixents amb salsa teriyaki: un plat deliciós, el que més em va agradar. De gust potent.

Broqueta de llagostí amb salsa teriyaki
- Brie arrebossat amb confitura de maduixa: era un bon taco de formatge, ben arrebossat, la fritura correcte, molt bo.

Brie arrebossat amb confitura de maduixa

- Hamburguesetes de vedella amb foie: servides dins d'un panet tou i bo amb sèsam i l'hamburguesa molt gustosa amb el toc de foie i acompanyada de brots d'alfalfa.


Hamburgueseta amb foie


Com a segons podíem triar entre:

- Salmó amb salsa de cítrics i juliana de verdures: feia bona pinta, una amiga se'l va demanar, tot i que no sé si m'hagués agradat amb la salsa cítrica.

- Filet de porc amb dàtils, fruits secs i polenta de verdures: jo em vaig decantar per la carn. Diem que no em va desagradar, aquí el problema sóc jo que no m'agraden  massa les salses i pel meu gust la vaig trobar massa potent i dolça. Tampoc m'agraden els dàtils ni la polenta i entre una cosa i l'altra el plat no em va fer el pes.

Filet de porc amb dàtils, fruits secs i polenta de verdures

Postres:

- Pastís Sacher de xocolata i confitura de préssec amb gelat de vainilla: era casolà el pastís. No estava malament, és que el Sacher no em convenç ja que la melmelada no m'entusiasma. I el gelat de vainilla hi combina bé, però tampoc és un dels meus preferits.

Pastís Sacher

VI NEGRE : MO (D.O. EMPORDÀ)CAFÈS , AIGUA, INCLOSOS: l'aigua bona i fresca, el vi no el tasto, el tallat per finalitzar l'àpat bo, descafeïnat de sobre amb sacarina, per compensar els excessos :)

15/6/12

Delicatessen La Ermita

Una empresa de productes d'alimentació m'ha enviat una caixa amb algunes de les seves selectes preparacions: Delicatessen La Ermita. Està ubicada a Cantàbria (Casar de Periedo), des d'on elaboren els seus productes artesanalment seguint rectes tradicionals en alguns casos i en altres innovant.
La veritat és que tenen una àmplia gamma de productes delicatessen, anem a veure alguns dels que em van enviar:

- Iogurt natural 185 g: amb una recepta mil.lenària obtenen la inigualable textura i sabor que el caracteritza

- Crema de iogurt ensucrada 185 g: s'aprecia tota la cremositat i dulçura en aquest cremós

- Flam de formatge 110 g: és u postres làctic derivat del tradicional flam d'ou, amb un toc de formatge fresc.

- Delicatessen de llimona: postres làctic a base de crema de iogurt natural, formatge fresc i suc de llimona. Lleuger i fresc.

- Flam de xocolata 110 g: per als amants de la xocolata, de textura sorprenent

- Flam de cafè 110 g: flam amb un toc de cafè

- Arrós amb llet 270 g: postres tradicional a base d'arrós, sucre i llet. La paciència i la cura en la seva elaboració fan que la simplicitat adquireixi caràcter d'exquisitesa, deliciós.

- Cocido montañés 950 g: plat tradicional cantabra, elaborat a base de col, mongetes i amb el selecte producte de la matança.

Tots aquests productes i més són els que distribueixen per Espanya i a l'estranger.
Jo ja tinc ganes de provar-los, segur que són una delícia!



Pa de pita

Fa uns dies vaig rebre un paquet nou!

Aquesta vegada pa de Pita, i és que l'empresa Pita Hatting m'ha enviat dos paquets de sis pans de pita, uns de normals i uns altres integrals.

És un pa circular, que permet farcir-lo amb una gran varietat d'ingredients, el podem fer vegetal, amb enciam, tonyina, tomàquet, maionesa, formatge o el que preferim. I també el podem fer al forn amb formatge fos, ceba, pernil dolç o salat, xampinyons. La veritat és que admet tants ingredients com se'ns passin pel cap. I només s'han de posar al forn a 200ºC o en una torradora de dos a tres minuts i emplenar-los dels ingredients que vulguem.


És una bona opció per sopar ja que calòricament, 100 g d'aquest tipus de pa aporta:
  • 250 calories (l'integral) i 260 (el normal)
  • 8 g de proteïnes
  • 50 g de carbohidrats
  • 1 g de greix (l'integral) i 3 g (el normal)

Com en altres preparacions tot depèn del farciment.
Aviat en farem algunes receptes amb ells, estigueu atents!

13/6/12

Blanc Restaurant

El nostre racó ;)
Aquest passat dissabte vam anar  a un restaurant que feia molt temps que no anàvem. Era un dels nostres preferits. I dic era perquè ara últimament han anat canviant els plats i ens han tret just els que més ens agradaven, com ara, una amanida servida amb tosta de pa de soja, que portava pollastre, rúcula, tomàquet i parmesà i el bou tendre amb parmesà i rúcula, acompanyat també amb mitja ceba a la planxa, que també era deliciós. Sort que no han tret el coulan de xocolata, el xocolatíssim, que en diuen ells, que sinó...
 
Ell comença amb una cervesa fresqueta, jo amb aigua ben freda

Doncs bé, d'entre tot l'assortiment d'amanides, que n'hi ha de molt variades i originals, al final em vaig decantar pel carpaccio de bou amb rúcula i parmesà. M'agrada el parmesà, com podeu veure :)
Estava a punt d'optar pel foie micuit amb confitura de figues, però volia alguna cosa més lleugera. La veritat és que era bo, servit amb llesques de parmesà al cim i rúcula i amanit amb oli d'oliva.

Carpaccio de bou amb rúcula i parmesà
 El meu home va demanar un risotto de ceps amb parmesà. Era molt bo, servit amb forces llesques de parmesà, com es pot veure a la imatge, i amb el gust potent del cep. Bona cremositat de l'arrós també s'aprecia i es nota al gust.

Risotto de ceps amb parmesà

De segon vam demanar el magret d'ànec amb salsa Oporto. Era bo, el magret al punt, ben fet, servit amb la salsa i pera cuita. Massa dolç tot plegat. I el magret bo, però força escàs. M'hagués agradat tot un magret sencer.

Magret d'ànec amb salsa Oporto

I de postres, per mi el millor, el coulant, és realment bo. Tot i que abans, te'l servien amb una sopeta de xocolata i el coulant al centre, ben calent, a punt de clavar-li la cullera i que et surti la xocolata com un volcà. Boníssim, però ara va acompanyat amb un xic de xocolata al voltant :( Això sí, la maduixa de sempre i una fulla de menta. Tot i que aquest coulant encapçala el rànquing número 1 del millor coulant que he provat, de moment!

Xocolatíssim

En resum ja em va agradar, no com abans ho feia i això que el lloc és molt bonic. Tot amb fusta blanca i ampolles buides de colors a les vitrines, sofàs blancs, bon servei. De seguida t'acomoden i et serveixen pa de xapata calent, acabat de fornejar, i per cert, molt bo. Justament el pa és de les poques coses que mai acostumo a provar, tot i que aquesta vegada al haver-hi la salseta, vaig aprofitar. Com que tampoc em vaig quedar molt plena amb el magret.

Xapates calentes i bones :)

Quant al preu surt a uns 25 euros per persona. No és car, tot i que si hi vas entre setmana fan menú més econòmic i també està molt bé. Ara d'aquí poc anirem a un altre restaurant de la mateixa cadena a Barcelona, ja que en tenen repartits per arreu. A Filipines, Barcelona, Palamós, Madrid i aquest de Girona. Fa temps havíem provat ja dos de la seva cadena a Barcelona; Crema Canela i Les Quinze Nits, tots dos amb carta i menú i estan molt bé ambdós. Ja us explicaré l'experiència!

Sorteig al blog...

Aquesta entrada és per anunciar un sorteig molt interessant, un bon premi si fas cupcakes, galetes amb fondant...
Se sorteja una impressora mini Cricut Cake, per a retallar lletres, sanefes, etc.
Si voleu fer una ullada al blog, molt interessant i cuco, i de pas us apunteu al sorteig, teniu temps fins el dia 13 de juliol.
Jo ja m'hi he apuntat!

12/6/12

Farines Saiz

La setmana passada vaig rebre una caixa rosa molt cuca i a dins hi havia dues mostres de farines de la casa Felix Saiz Lozano. Són una empresa de Cuenca des de principis del segle XX, són un referent de les seves farines a nivell nacional.
Això es deu a les seves farines 100% naturals, sense additius ni millorants químics, essent, avui dia, una de les poques industries que es dediquen a l'elaboració de farines artesanes i de qualitat, cuidant tant l'elaboració com els blats que fan servir, que és la base fonamental de la seva qualitat. Tenen cura de la tria del blat passant un estricte procés de selecció, que avarca des de l'estudi de les varietats al seu laboratori fins a acords amb els agricultors per tal de controlar des de l'origen la qualitat.

Les dues mostres que m'han enviat són:

- "Farina de Casas Colgadas": que és una farina que ells denominen normal, ja que s'adapta a qualssevol tipus d'elaboració, tant brioixería com pans, beixamels, ètc.

- "Farina forta": farina perfecta per a l'elaboració de pans rústics, milfulles, ètc.

També disposen d'altres varietats de farina, i són especialistes en farines per fer porres i xurros.

Ja tinc ganes de provar-les, ja us ensenyaré a veure quines receptes elaborem!
 

8/6/12

Arrós Monstià


 L'empresa arrós Monstià ha tingut l'amabilitat d'enviar-me alguns dels seus productes, concretament:

  • Arrós Bomba: és un arrós ideal per a la preparació de plats d'alta cuina, gràcies a la qualitat d'una selecta varietat d'arrós que només prové del Delta de l'Ebre.Tendre i suau al paladar una vegada cuit, la gran capacitat d'absorció dels seus grans curts i arrodonits permet incorporar plenament el sabor del seus ingredients. És el preferit per elaborar bones paelles i arrossos caldosos de peix.

  • Arrós Extra: ideal per a paelles, amanides, acompanyaments de carns i peixos i, també, en la preparació d'excel.lents postres a base d'arrós. L'arrós Extra Monstià, de sabor i qualitat incomparables, fa  servir la mateixa varietat seleccionada, així doncs té el mateix temps de cocció i una gran capacitat d'absorció de gustos i sabors.

  • Kit Paella Monstià: un Kit especial que conté tots els ingredients necessaris per elaborar una paella de qualitat amb caldo concentrat de peix, mariscs i hortalisses. Inclou un sobre de safrà natural i un paquet d'arrós Extra de Monstià, que garantitza una cocció homogènia i absorbeix millor el caldo i els sabors. Fàcil de preparar i amb un sabor excepcional

La veritat és que a tinc ganes de provar tota la gamma d'arrossos i en especial aquest fantàstic kit de paella, quan el fem ja en faré un post a veure que tal! :)