Aquest dissabte passat ens vam reunir totes les amigues de la universitat a Vic. Aquest cop acompanyades dels nostres respectius xicots, promesos i algunes ja, marits :)
Vam quedar, per variar, al ninotet de la plaça de Vic a les 12 per anar a fer un vermutet. Just hi havia una recent trentanyera!
 |
Cuixa de cabrit al forn |
Després vam optar per anar al Fussimanya. Primer, passejant per Vic vam estar observant la carnisseria i la bona pinta que tenia tot i després ho vam poder provar in situ.
El restaurant es troba a Tavèrnoles, en un entorn molt bonic. Aquest restaurant va ser fundat al 1971 per
Rossend Viladecàs. Va ser tal l'èxit de la cuina de Fussimanya i del paratge natural que l'envoltava i l'envolta que ha permès a esposa i fills mantenir i millorar els valors, el saber fer i el bon tracte d'aquesta casa. Han agrupat la fórmula gairebé impossible en els nostres dies:
qualitat, quantitat i preu.
I és veritat, la qualitat dels embotits era excel.lent, i la quantitat abundant.
Quan al preu, no és gens car tinguen en conte la generositat dels plats.
Nosaltres al ser un grup numbrós vam decidir fer un pica-pica:
 |
Gelat de turró de Xixona amb xocolata calenta |
- Fusta d'embotits d'elaboració pròpia amb coca torrada del Mossèn: el pa era calent i cruixent i els embotits deliciosos; hi havia botifarra d'ou, bisbe negre, bisbe blanc, llonganissa de Vic, fuet i xoriço collaret. Tots ells bons, a destacar la llonganissa, no podia ser menys, té la indicació geogràfica protegida, i la botifarra d'ou.
- Assortiment de formatges: ovella curat, cabra, semi i tendre. Hi havien força talls al plat.
- Remenat de bolets: molt complert també, amb una barreja de bolets saltejats amb all i julivert.
- Calçots, amb la seva corresponent salsa romesco i el seu pitet, per no embrutar
 |
Lioneses artesanes de nata amb xocolata calenta |
De segon tots vam optar per fer un plat de carn, jo en aquest cas vaig demanar cuixa de cabrit al forn. Estava bona, ben cuinada i melosa amb les seves patatones i les verdures. Reconec, però que si hagués tingut més gana l'hagués disfrutat més.
I a sobre, per acabar de rematar, uns postres d'allò més contundents: gelat de turró de Xixona artesà amb xocolata calenta :) Bonissims, però no vaig poder acabar-me'ls, quin greu :(
El meu promès també va quedar molt satisfet amb les lioneses, les va trobar exquisides.