23/11/16

Ous al plat

Els ous són molt sans, ens aporten proteïna de molt bona qualitat i també greixos bons. A més és un fals mite això de que no es poden consumir perquè porten colesterol. Està demostrat científicament que fins i tot conté un tipus de greix que ajuda a reduir-lo. És a dir que en podríem menjar un cada dia i tan panxos.


Jo en aquesta recepta, com que les temperatures tendeixen a baixar els he preparat al plat. Anem a veure'n la recepta!

Ingredients per 1 persona:

  • 2 ous de gallina campera
  • 3 talls de xoriç ibèric
  • 1 tall de pernil dolç
  • tomàquet fregit
  • sal

Elaboració:

Posem els ous en un plat apte pel forn, una cassoleta de fang o d'acer, i a continuació el tomàquet fregit, una cullerada sopera plena aproximadament i ho rematem amb el xoriç tallat a bocins i el pernil dolç. Hi espolsem un xic de sal al cim del rovell de l'ou i els enfornem fins que quedin cuits.
Es poden deixar més estona, que el rovell estigui totalment fet o deixar-lo una mica líquid, que té més gràcia. Això va a gust de consumidor!


Consells de degustació:

Jo hi he afegit xoriç ibèric, però també els poder preparar només amb pernil dolç o pernil salat, que sempre serà menys greixós.
El mateix passa amb el tomàquet, el podeu incorporar ja fregit o bé fregir-lo vosaltres perquè sigui més sa, més bo i menys calòric.
Una altra idea que us dono és la incorporació d'alguna verdura al plat, com pèsols o espinacs i així en podríeu fer un plat únic, sense haver de cuina i menjaríeu de forma sana.

Valor nutricional:

Com hem dit abans l'ou és un aliment molt bo i les combinacions que en feu depenen de vosaltres el fet d'afegir-hi o no calories.
Si esteu a dieta els podeu menjar sols, sense res, només al forn amb un toc d'orenga o alguna altra espècie. O fer-los amb pernil dolç o gall d'indi, que serà més lleuger.

2 comentarios:

  1. Lídia, els preparo gairebé igual que tu! M'encanten.....i als de casa, també!
    Petonets,
    Olga

    ResponderEliminar
  2. Són bonísdims Lídia, nosaltres enlloc de xoriç i prrnil dolç els fem o amb pernil salat o amb sobrassada i a casa agraden moltíssim.
    Ptnts
    Glòria

    ResponderEliminar