7/9/11

Acústica-Fira menjars del Món

Muchin de yuca
A Figueres se celebra, cada any, entre la última setmana d'agost i la primera de setembre l'Acústica. És un festival musical que se celebra des de l'any 2002. Ocupa espais urbans del centre de la població a l'entorn del Museu Dalí. Cada any si celebren una trentena d'actuacions. La particularitat del festival és que la gran majoria dels artistes que hi actuen ofereixen el seu repertori en format desendollat o unplugged.
Hi han passat artistes com Kiko
Empanada de formatge amb platan fregit
Veneno, Pastora, Elefantes, Gerard Quintana, Los Manolos, Gertrudis, Love of Lesbian, Beth, The Pepper Pots, Pastora, Facto Delafé y las Flores Azules, Jorge Drexler,Els Amics de les Arts, Mazoni, Pedro Guerra, Marc Parrot i Nena Daconte entre d'altres.
Aquest any, a més,  celebra la desena edició amb un  espectacle especial dedicat a Salvador Dalí.

A part també se celebra una fira de Menjars del Món, on pots trobar paradetes de cuina argentina, francesa, africana, brasilenya, equatoriana, boliviana, sefardita, sudanesa, mexicana, mediterrània, paquistanesa, hondurenya i hindú. Fins a 14 països diferents eren presents en aquesta cinquena edició de la Fira Menjars del Món.  La veritat és que el fet de realitzar-la en el nou emplaçament de Plaça Catalunya ha permès que hi càpiga més gent i en cas de pluja no afecti. La moneda per comprar els diferents menjars és l'acústic que equival a un euro.

Vacío argentí
Nosaltres vam anar-hi el dijous, el mateix dia que l'havien inaugurat.
Vam començar amb cuina equatoriana on vam provar una empanada de formatge i un muchin de yuca. D'acompanyament un chips de platan fregit molt bons. Vam seguir i acabar amb un entrepà de vedella, el vacío argentí,  i un postre de pasta fullada amb dolç de llet i xocolata que era una delícia. Al igual que la carn de la vedella feta lentament al foc, amb un aroma que agafa, era excel.lent.
Pasta fullada amb dolç de llet i xocolata

 Precisament tant el muchin de yuca, com l'empanada i també el vacío argentí ja els havíem  provat a les Músiques Religioses de Girona, un festival de música també, que se celebra al juny.



No hay comentarios:

Publicar un comentario