28/4/11

Restaurant Alt Empordà

Les aigues del dinar

Diumenge passat, vam anar amb els meus pares, germà i xicot a un restaurant on ja hi havíem menjat altres vegades, però ara feia molt que no hi anavem. Inicialment, al arribar, molt bé, t'acompanyen a la taula, molt ben parada, el local molt nou, acollidor i amb molta llum. El personal, això sí, no és de la terra, però serveixen bé i educadament. En un principi et porten les cartes, però nosaltres vam demanar el menú que no te l'ofereixen sinó i ja portavem la idea de fer-lo perquè sabiem que el feien.
Abans de les aigues et servien una safata amb pans precuits congelats, d'aquells que has de posar al forn, un plat de patates chips d'aquestes de bossa i olives pelotin, no massa bones. Per cert el pa un pèl massa torrat (massa estona al forn), tot i que no era fullola almenys.

Pa i aperitiu per picar

És un menú de 20 euros molt complert i bé. Tens un pica-pica a base de marisc: musclos al "ajillo", calamars a la romana, llagostins salats i cloïsses a la marinera. Tot estava bonissím, els musclos quedaven ressaltats pel gust de l'all, els calamars a la romana eren delciosos, gens tiragunyosos i un arrebossat molt ben fet, amb ou i farina, els llagostins salats normals, és el que menys em va agradar, tot i que els servien amb una salsa cocktail molt fina i encertada i unes cloïsses amb una salsa molt gustosa, d'aquelles per sucar-hi pa, que ja ho vaig fer ja :)

Entrecot amb salsa de jabugo
De segon, després de molt pensar-m'ho, vaig optar per un entrecot amb salsa de jabugo. Em va semblar original la salsa, la veritat és que no l'havia vist en cap restaurant. I, tot i que, quan em van servir el plat, vaig pensar, uf, t'has equivocat demanant-lo, conforme me l'anava menjant cada vegada m'agrada més. He de reconèxier que la salsa era forta, ja es veu pel color, però és que el pernil ja l'ha de tenir aquest gust fort. A més, també em va tirar enrera el pernil tallat que hi havia a sobre la carn al primer moment de veure-ho, però després t'ho menjaves tot barrejat i era sorprenent. L'acompanyació també era original, era com una dauphinois, però, en el lloc de la patata hi van posar porro. Quedava estrany però bo, que és el que conta ;) I la poca salsa que va quedar també va ser sucada pel pa!

El pernil que ens van posar era gustós i bo, no si era el mateix que tenien exposat, un de 5 jotes de la Jabugueña, em quedaré amb el dubte millor, per si de cas...

Sorbet de llimona

Finalment,  el postre va estar molt bé: un sorbet de llimona artesà. Boníssim i casolà totalment, fins i tot vaig trobar un pinyol de llimona :). Però valia la pena, tenia un toc àcid tal com m'agrada a mi i un gust fi i una textura ben encertada, tot i que la presentació no era massa bona.

Tots els altres plats que vaig anar veient tenien bona pinta, vaig probar l'arrós negre del meu pare i estava molt bo i fet amb gambes fresques, boníssimes!

La relació qualitat preu és més que bona, ja que han fet un preu molt ajustat pel que t'ofereixen.

No hay comentarios:

Publicar un comentario