28/4/11

König del Cul de la Lleona

Focaccia de verdures i formatge blau
Avui tornem al könig, però en aquest cas, en el que fan focaccies, n'hi ha un munt per triar, jo acostumo a demanar sempre la 23, que és a base de verdures: albergínia, carrota, xampinyó, carbassó, ceba i espàrrec de jardí fets a la brasa i acompanyats de formatge blau. La veritat és que queda boníssima i passa molt bé, és molt lleugera. Això es deu al tipus de pa pla procedent d'Itàlia anomenat focaccia. Està feta amb farina, oli, aigua, sucre, sal i llevat. Queda molt esponjosa, tot i que al calentar-la, per servir-la, queda més sequeta.
 Vam acompanyar la focaccia amb unes patates braves, com no, i uns sticks de mozzarella amb salsa brava per sucar bastant encertada. De les patates braves ja n'haviem parlat en una altre post anterior, segur que us enrecordeu perquè estan de vici ;)

Gelat d'avellana a l'antiga
Com a colofó del sopar, vaig demanar un gelat d'avellana a l'antiga, sublim!!!! Només l'he vist en aquest könig també i és una delícia. Té un gust d'avellana torrada i una textura suau,cremosa i airejada amb trossets d'avellana. És d'una untuositat inmillorable, ni massa dens ni flonjo. Te'l serveixen en una tulipa de neula, una neula dura i cruixent, amb aquell toc torrat com caramelitzat, és una bona parella del gelat. Ambdues coses són de gran qualitat. Es nota que és un gelat artesà. És un del millors gelats que he menjat, el disfrutes a cada cullerada! :)

No hay comentarios:

Publicar un comentario