28/4/11

Dürüm de barri

Dürüm de vedella
Us poso la foto d'un Durum, que la veritat, no té molt a comentar per si sol, ja que aquest precisament no és un bon exemple de bo ni ben fet. Per començar, estava massa buit, faltava carn, les verdures bé, tot i que es notaven massa degut al dèficit de carn. De verdures portava lo típic: enciam iceberg trinxat, tomàquet a làmines finíssimes, blat de moro i remolatxa. Vaig triar salsa blanca, massa líquida i aigualida i també picant, sort d'això, que sinó, entre poca carn i, a més sossa, i les salses, pobre durum! A sobre estava fred amb tant verd fresc i no va passar, com s'acostuma a fer, el durum per la planxa una vegada fet, que fa que quedi calentet, més cruixent i més bo!
Un sopar de dijous de Setmana Santa un xic decebedor, sort que venien més dies de festa i de teca bona :)
Aprofitaré doncs per parlar del dürüm que en turc significa "rotlle"; és un pa molt utilitzat en la cuina turca i s'elabora amb farina de blat, aigua, oli vegetal i un xic de llevat. Té una forma aplastada i rodona d'uns 30 a 70 cm aproximadament de diàmetre.

1 comentario:

  1. Si que dónes poca informació sobre el durum! ;)

    ResponderEliminar