5/7/12

Finca Prats

El dissabte dia 30 vam anar de casament, una de "nenes de Vic" es casava!!!!!!!!!!!!
Vam anar fins a Mollerussa, ciutat on viu la núvia, i ens vam allotjar en el seu hotel, un lloc molt bufó situat enmig del poble, el Jardí.
Allí ens vam trobar totes per anar a peu fins a casa de la núvia i, de pas, agafar l'autocar que havien organitzat els nuvis perquè ens portes a l'esglèsia i posteriorment al restaurant. I a més, després del ball tornar-nos a l'hotel a dormir.
El banquet va ser a un hotel amb golf i spa anomenat Finca Prats. Era un lloc diferent, teníem tota la finca per nosaltres. Primer vam fer la copa de benvinguda al hall, seguidament el coctail de cava rosat als jardins per, ja després, entrar a la sala on hi havien els aperitius:

  • Bufet de marisc: navalles a la marinera, caragols punxencs de la Costa, nècores al vapor, percebes a l'espígol, gambetes de Palamós, boques de mar a l'orenga i escamarlans a la planxa.

  •  Bufet de salmó fumat irlandès i gules

  •  Bufet de formatges: Brie, Tetilla, Manxec, Rulo de cabra, Roquefort i Mahó, tots ells acompanyants amb pa de sègol.

  • Bufet japonès de mini maki-sushi

  •  Pernil del país acabat de tallar: te'l disposaven en llesques de pa sucat amb tomàquet, sal i oli

  • Altres vasets de: delícies d'esqueixada de bacallà, escalivada amb anxova, mousse de caviar, pop amb vinagreta... 

  • Cucurutxos de foie amb confitura: originals, el foie dins un cucurutxo negre, molt bo

  • Anelles de calamar a la romana: no les vaig provar, van volar totes

Crema reial d'escamarlans
  • Brotxeta de llagostí a l'oli de llima: pel meu gust un dels millors aperitius, acabades de fer, delicioses.

  • Xupa-xups de foie: originals

  • Degustació de paella de marisc

  • Hamburguesetes de vedella amb foie, bones i mones

  • Crepes de foie i confitura
  • Ous de guatlla ferrats amb pa de nous i caviar: excel.lent aquest aperitiu també
  •  Tortellini de foie
  •  Farcellet d'escalivada: cruixent, calent, em va agradar
  •  Gaspatxo de síndria: me'l vaig perdre :(

  • Cullereta amb tonyina a l'oli d'oliva negre

Totes aquestes petites temptacions acompanyades amb kas de llimona i ja sortint cap a fora als jardins, tot seient al voltant de la piscina esperant l'arribada dels nuvis i l'entrada al saló on fèiem l'àpat.

Una curiositat és que els empleats de la Finca anaven vestits com majordoms/omes. Tenia un toc de classicisme agradable tot plegat. Abans d'entrar a la sala t'oferien una tovalloleta de rus molla d'aigua, la qual prèviament havien mullat amb una mini regadora de plata, per refrescar-te les mans.

Una vegada a dins el saló, era ampli, amb canelobres al mig de la taula, seguint la línia de decoració de la Finca. El menú consistia en:
 
- Crema reial d'Escamarlans amb rostes al Porto

- Paupiettes de Llenguado amb gambes de Palamós: les gambes van triomfar, bones.


- Sorbet de mandarina: perfecte per a fer baixar, estàvem molt tips.

- Melós de Vedella amb patates cruixents i salsa de ceps: la carn molt tendra i melosa, es desfeia a la boca. Tot i que és un plat que no m'agrada massa pel fil que fa la vedella, reconec que estava molt ben cuita.


- Ona de Nougat glacé amb trufa de cacau Ocumare i fons de crema a la canyella. Un postres espectacular visualment. La neula artesana que portava tenia un gust torrat ensucrat bo i delicat.

- Pastís Nupcial: no el vaig menjar, no podia. Era molt dolç i ja no m'hi cabia res més a l'estòmac.


Els vins que es van servir durant l'àpat van ser:

- Vi blanc "Castell del Remei" Planell
- Vi negre "Castell del Remei" Gotim Bru
- Cava "Codorniu" Blanc de Blancs, Brut


Seguidament van portar els petits fours, que a mi sempre em xiflen, i no els vaig poder ni provar. I això que eren piruletes en fils de xocolata blanca, negre o llet.
Per acompanyar-los té o cafè, tot junt, podies triar o beure-ho tot.
I ja per tancar, de moment, la selecció de licors, tot arrancant el ball.

Va caldre ballar molt per baixar aquest àpat tan copiós. Sort que van llogar uns ballarins brasilers i ens van ajudar a cremar amb les seves coreografies. Havies de seguir el seu ritme ràpid i marxós.
I anar ballant fa venir sed, doncs anem a la barra lliure, a beure més kas llimona.
En vaig acabar beguen sis, ja que després van treure croisantets amb mantega i pernil salat, dolç o formatge. També una torre de fruita punxada: maduixes, pitihaya, pinya, meló i síndria. I a més, algunes xuxes tipus núvols.

També, un xic més tard, tot lo bo es fa esperar, un pernil amb minis de pa partits en dos sucats amb tomàquet. Eren molt generosos amb els talls i ens venia de gust, no per gana, sinó que era díficil resistir s'hi.
Sort que vam ballar fins les sis del matí, no sense abans, però,  haver fet una xocolata desfeta amb xurros calents, acabats de fer, bons.
I ja cap a quarts de set, que ja era de dia,  tornàvem del casament rumb l'hotel per descansar un xic.
Tot plegat una vetllada molt bona, i és que anar de casament, a mi personalment, m'agrada :)










Infusions i tés de "Soloinfusiones.com"

Aquesta setmana passada vaig rebre, gentilesa de "Soloinfusiones.com" diferents herbes per a preparar infusions i tes.

Soloinfusiones són professionals de la venta d'infusions, coneixen els productes, les seves qualitats i beneficis.

Realitzen de forma artesanal les seves mescles pensant sobretot en el seu sabor i en el plaer que produeix prendre una deliciosa infusió però també en les seves qualitats i possibles recomanacions per a l'organisme.

El seu objectiu és oferir la millor qualitat al millor preu. Per això han decidit eliminar intermediaris i centrar-se únicament en el té, no en el disseny del seu embalatge ni en imatges de la marca.

Així cada vegada podem gaudir de les meravelloses propietats de les infusions i de la seva increïble varietat que disposen.



Nosaltres estem desitjant provar-ne alguna de les varietats que ens van enviar, la de xocolata i gengibre em crida molt l'atenció :)



Museu de la xocolata

Continuant el dia per Barcelona, després de dinar vam anar a fer una volta per portal de l'Àngel i al Fnac a mirar llibres i més llibres, n'hi ha una gran diversitat.
Tot seguit ja vam agafar el metro direcció Arc de Triomf per anar a visitar en Museu de la Xocolata.
La visita és força complerta, vas passant les diferents sales on s'explica la història del cacau, les diferents varietats de cacau, la seva exportació i descobriment, entremig de varies mones de xocolata repartides pel museu, i ja per acabar un xic de maquinària i estris per a l'elaboració d'aquest preuat menjar dels deus.


Posteriorment vam realitzar una cata a cegues. Va estar prou bé, ens vam posar una cinta negre als ulls i vam iniciar el tasts de diferents varietats de cacau i tants per cents, seguint l'ordre in crescendo de tant per cent de cacau:

- Vam començar amb unes natilles de vainilla, que es veu que porten un 20% de cacau. No ho hagués dit mai.

- Vam seguir amb una xocolata amb llet, concretament, amb un 40% de cacau, la  Jivara. Era bona, dolça, més untuosa, amb notes finals de vainilla.

- Tot seguit una xocolata ja del 64%, amb més cacau, la Manjari. Està elaborada amb la varietat Trinitària de Madagascar. LLibera unes notes àcides de fruits vermells amb un toc de nous.

- La propera va ser la Caraïbe, una xocolata amb un 66% de cacau. Originària de petites explotacions del mar del Carib, et deixa un suau aroma de nous al paladar. I també, com que l'arbre del cacau s'impregna dels camps de cafè que hi ha al voltant, el grans de cacaus tenen un toc de cafè.

  - I ja la penúltima, la Guanaja, amb un 70% de cacau. Era amarga, més astringent i gens untuosa. Forta al paladar. Notes el gust més fort i persistent del cacau.

A punt per la cata
 - Per acabar ho vam fer amb una xocolata fondant. És a dir una xocolata dura i  amarga, amb molt d'aroma de cacau.

 La cata va estar bé, m'esperava trobar més xocolata amb llet, que és la que a mi  m'agrada, però està bé provar varietats de xocolata negre també. De fet és la més bona i sana.
 Com a curiositat us diré, segons ens va dir el director del Museu, que havíem provat la millor xocolata del món, i que costa molt trobar aquesta varietat i és: la Trinitària.
 Tota la xocolata que ens van donar a la cata va ser de la casa Valrhona, és una empresa francesa.

    

4/7/12

Restaurant La Dolça Hermínia

Aquest divendres passat, dia de Sant Pere, festiu a la meva ciutat, vam aprofitar per anar a passar el dia a Barcelona.
Al matí ben aviat, vam agafar el tren direcció Barcelona Gràcia per visitar l'exposició del Titanic. Em va agradar, a través d'una audioguia vas recorreguent les diverses sales temàtiques. És molt interessant i treballada, fins i tot hi trobes un tros d'iceberg.
Després de descobrir més història d'aquest vaixell tan gran i luxós, vam endinsar-nos per carrerons colindants a la Rambla per trobar alguns dels restaurants que havíem ullat per web i que pertanyen al mateix grup que el Blanc de Girona. Vam ullar els menús de La Fonda, La Crema Canela, el de Les Quinze nits encara no l'havien posat i vam acabar a la Dolça Hermínia. Cal dir que tots els menús eren força semblants en quant als plats que oferien, tant de primer, com de segon i postres.

Ous remenats amb patata i xistorra
Hamburguesa amb ceba, formatge i xips de iuca
Excel.lent presentació
Vam optar per aquest, en part, perquè volíem provar-ne un de nou i era a La Fonda o aquest.

El local és ampli, dos pisos, decorat amb terra i cadires de fusta i sofàs  blancs, és acollidor. El personal era tot asiàtic, són amables, tot i que els hi falta rodatge amb els plats. M'agrada preguntar per un plat i treure'n una idea clara de com seria, cosa que no vaig aconseguir aquí, però vaja...


Vam menjar de menú, que relació qualitat preu és bona. Per beure la meva parella una estrella i jo aigua ben freda, que amb la calor que feia venia molt de gust.

De primer vam optar pels ous remenats amb patates i xistorra. Estaven ben fets, bona proporció d'ou i xistorra.
Tot seguit una hamburguesa amb formatge, ceba fregida i xips de iuca. Molt ben presentada. L'hamburguesa casolana amb julivert barrejat i la ceba molt ben fregida, pel meu gust massa poc formatge.
I de postres unes profiteroles de nata amb xocolata calenta, passables.


Profiterols de nata amb xocolata calenta
   

27/6/12

Gràcies a Tururú Shop

Moltes gràcies a Tururú Shop que m'he fet unes arrecades molt originals, uns cupcakes :)
Ara està de moda portar dolços en forma d'arrecades, penjolls, anells, braçalets o penjats al mòbil.
Mireu que macos que són:




Milestone Project

Els propers dies 12 i 13 de juliol, la ciutat de Girona serà l’escenari d’un nou projecte musical: el Milestone Project.

És un esdeveniment d’avantguarda que portarà a la ciutat música, art al carrer i gastronomia.

Actuaran més d’una trentena d’artistes internacionals, nacionals i reconeguts arreu, dels qual destaquen Eli Paperboy Reed (EUA), Daisy & Lewis, el grup bisbalenc Mazoni i els gironins Radical Animal Beat.
És un festival diferent a molts d’altres que es fan a l’estiu, ja que és té un format totalment alternatiu, amb la finalitat d’arribar a diferents públics.

Les entrades dels concerts, que són els únics actes de pagament,  es poden comprar a un preu de 40 euros pels dos dies de concerts i 25 euros per l’entrada d’un sol dia. I si ets un dels 500 primers en comprar la teva entrada et sortirà per 30 euros els dos dies de concerts. L’escenari estarà al costat del parc de les ribes del Ter.

Paral·lament, l’esdeveniment es complementa amb la participació de nou restaurants de la ciutat -La Cocollona, Jardins de la Mercè, La Font, Occi, La Penyora, Sa Clova, Vinil Didal i l’Est- que han elaborat menús especialment pensats per a l’ocasió i que, segons l’organitzador del festival Xavier Masó, també incorporaran “alguna sorpresa”. Aquests menús es poden degustar del 9 al 13 de juliol i s’inspiraran en el festival. El preu del menú exclusiu elaborat per aquesta primera edició del Milestone Project va entre els 20 i els 40 euros.

A més, els visitants del festival podran recórrer i contemplar set espectacles en viu d’art al carrer, música nacional i internacional i diverses conferències. Durant deu dies els artistes treballaran en murs i instal.lacions i les seves creacions quedaran exposades a l’aire lliure. Artistes com Streer Art amb Erica II Cane, Momo, Lucy McLauchlan i MoneyLess, són alguns dels que s’encarregaran de dotar de significat alguns dels llocs més emblemàtics de Girona.

Quant a les conferències, pensadors, pedagogs, artistes i cuiners hi seran convidats i invitaran als assistents a participar i a construir una visió del món contemporani. Ignacio Castro Rey, Oriol Leira i Luis Arenas en són alguns dels personatges que ens exposaran les seves inquietuds més immediates en aquest espai. Pel dia 13 al Centre Cultural La Mercè a les 11.30h el restaurador Christian Sorensen,  reconegut amant de la cuina d’autor de l’Est Restaurant, en serà el protagonista.

Si voleu trobar més informació d’aquest festival, així com tota la programació, conferències i menús dels diferents restaurants que hi participen, visiteu:

Pebre fumat "La Chinata"

Ahir mateix ens va arribar, gentilesa de "La Chinata", dos pots de pebre fumat.

L' empresa NETASA (Nord Catalana de Transformats Agrícoles SA), de caràcter totalment familiar, va ser fundada el 1975. Més de tres dècades després, se segueix sostenint sobre els mateixos pilars sobre els quals va ser aixecada: oferir als seus clients la màxima qualitat i el control més rigorós en el seu pebre fumat "La Chinata".

Gràcies a aquestes premisses, i després d'un selectiu procés, la denominació d'origen "Pebre de la Vera" els va triar entre les seves empreses membre. Aquesta distinció confirma a "La Chinata" com a marca de qualitat i garantia.

El nom de "La Chinata" prové del gentilici del poble (Malpartida de Plasencia) on va néixer el fundador de l'empresa, Florentino Oliva. Els seus fills i néts, tres generacions després, segueixen amb la seva il · lusionant tasca, aportant petites innovacions que no distorsionin el tradicional procés productiu.

Ofereixen un producte elaborat de principi a fi a la seva terra d'origen i sotmès a nombrosos controls, des que la matèria primera és comprada als agricultors fins que arriba als clients.


Tenen un gran assortiments de pebres, nosaltres en probarem dos, que són els que ens van enviar:

- El pebre fumat dolç
- El pebre fumat picant

De seguida els farem servir per elaborar algunes de les nostres receptes, segur que hi dóna un bon toc!
 

Jornades del Menú Inèdit a Girona

Ara que ja ha començat l’estiu, la gent té ganes de passejar i sortir a la fresca tot prenent alguna beguda refrescant. I què millor per passar la calor i la set que una cerveseta ben freda? Doncs atents perquè arriben les segones Jornades del Menú Inèdit a Girona. En podrem gaudir del 28 de juny al 29 de juliol, de la mà de l’exclusiva cervesa d’Estrella Damm.

L’Inèdit és un tipus de cervesa que combina bé amb qualsevol tipus de recepta i serà la que acompanyarà els diferents menús d’estiu proposats pels diversos restaurants de Girona que participen a la mostra.

Una cosa a destacar d’aquests menús és que els productes i ingredients que els formen són d’origen gironí i/o de la comarca. Així doncs és un motiu més per anar a alguns dels restaurants de l’Associació d’Hostaleria i Radial que han ideat els diferents menús.

Els restaurants que participen en aquesta jornada gastronòmica són:
  • Artusi
  • Bubbles Gastrobar
  • Cal Ros
  • La Calèndula
  • Can Marc
  • Can Veí
  • Cocolino
  • Draps
  • Duc de l’Obac
  • La Fundició
  • Hostatgeria Santuari dels Àngels
  • Índigo
  • Els Jardins de la Mercè
  • Mas Casilda
  • München
  • La Penyora
  • Taùerna Urtau
  • Sa Clova
Si el que voleu és veure prèviament els menús que proposen, els teniu en el següent enllaç.

Així doncs ja tenim una excusa per sortir i gaudir de l’estiu que tot just acaba de començar!