14/11/13

Vichy Catalan - Circuit Termal

A arrel d'un "Instagram Your City" que havia organitzat el Patronat de Turisme de Costa Brava a Caldes de Malavella fa unes setmanes enrera, vam poder visitar el balneari de Vichy Catalan on ens van oferir un magnífic esmorzar per llepar-se'n els dits, amb plats de forquilla i tot com ja us vaig descriure fa uns dies.


Com que vam quedar encantats amb l'àpat li vam fer saber a Vichy Catalan i el seu director comercial, el senyor Lluís López, molt amablement ens va respondre i com si no fos poc, ens va convidar a poder gaudir del Circuit Termal a les seves instal·lacions :)
Així doncs que, encantats de la vida, vam acordar un dia i ja ens veus fent cap a Caldes per visitar i veure les fantàstiques instal·lacions del balneari així com del seu circuit termal!

Hi vam anar el dissabte a la tarda i just arribar, ja ens va rebre una noia molt simpàtica de l'entrada on ens vam donar a conèixer i ja ens va fer passar cap a dins.


La durada del circuit és aproximadament d'una hora i quart i disposes de diverses zones per recòrrer.
L'aigua de les piscines termals prové directament del manantial de Vichy Catalan a una temperatura de 34º.

Disposen d'una sauna calenta (finlandesa); una sauna humida (Hamman); una dutxa bitèrmica, on tens aigua molt freda dins un cubell al sostre i et pots tirar pel cim; una piscina jacuzzi i una altra piscina amb rajos subaquàtics i canons d'aigua termal de diversos tipus; una dutxa cub i finalment un pediluvi.

L'ús terapèutic d'aquestes aigues és d'acció analgèsica, antiinflamatòria i relaxant muscular i ideal en afeccions cròniques de l'aparell locomotor i processos reumàtics.

Doncs res, que si ja n'estàvem encantats de la primera vegada, ara encara molt millor, després de poder-nos relaxar a les seves instal·lacions i ser tant ben tractats.


I com a cirereta del pastís, quan ja marxàvem i ens vam anar a despedir de la noia de l'entrada, aquesta ens va fer un detall molt bonica: una ampolla d'edició especial d'aigua.

L'avió de tornada amb Pullmantur

Tornant cap a Madrid, ens van donar sopar a l'avió, no massa bo aquest cop, sort que veniem tips dels àpats de l'hotel.

- Una amanida amb maionesa


- Un arrós amb verdures i pollastre amb un pa gens bo


- De postres un trosset de coca, passable

- Un cafè d'avió, dolent amb ganes

I després a dormir un xic, fins que faltaven 3 horetes per arribar que ens van servir l'esmorzar:


- Un entrepà de pernil dolç i formatge prou bo


- Un muffin de xocolata, tou i bo, lo millor

- Suc de taronja i cafè

Els coctails de l'Occidental Grand Punta Cana

Si una cosa tenen en comú els hotels del Carib són la gran varietat de coctails que ofereixen. Tant si t'agrada l'alcohol com si no. Però el que més m'agrada són les màquines de granissat que tenen, on el gel està perfectament picat i la mescla del coctail a punt, són els frozen, com en diuen ells. Preparacions fetes sense alcohol i si la vols amb alcohol t'hi afegeixen ron (la beguda típica del país).

Anem a veure'n uns quants dels que vam tastar, que amb calor que fa entren sols :)

- Margarita: tequila blanca, suc de llimona i triple sec


- Pinya colada sense alcohol, es diu Virgin Pinya Colada: crema de coco i suc de pinya


- Virgin Banana Mama: crema de coco, suc de pinya, plàtan i granadina. Boníssim aquest, potser massa empalagós però la barreja queda bona


- Frozen Lemon: suc de llimona i sucre


- Frozen Strawberry: suc de maduixa, suc de llimona i sucre


La Taqueria de l'Occidental Grand Punta Cana

Restaurant-taquería obert cada dia  a partir de les 18h. per oferir una carta d'enchilades, fajitas, tortillas i tacos de pollastre o de res amb varitas de salses i verdures. Cal dir que tenien traça en fer-les i et servien molt ràpid en comparació al buffet gran i seguint la tònica del país, suposo que per la calor :)

Enchilada de pollastre amb crema agria i verdures
Nosaltres vam provar, de fet, el mateix que ja havíem menjat al mexicà perquè comparteixen la cuina i el forn de llenya, vet aquí el bon gust que li confereix als plats.

Quesadillas variades amb verduretes


Risotto de gouda amb reducció de cervesa

Ens agraden molt els risottos a casa i donen tant de joc a la cuina que sempre n'anem improvitzant. En aquesta ocasió hem combinat un formatge gouda amb reducció de cervesa.


Ingredients per a 2 persones:

3 tasses d'arrós extra
mig litre de brou de pollastre
100 g. de formatge gouda
mig got de cervesa
oli d'oliva verge extra
sal

Elaboració:

Posem un raig d'oli d'oliva en una cassola al foc. Quan aquest estigui calent hi afegim l'arrós. Posteriorment anem evocant el brou mentre anem remenant, que no s'enganxi.
Hi tirem la cervesa a poc a poc, que es vagi reduint i evaporant l'alcohol.
Ara ja tindríem l'arrós mig fet, quan falti menys de cocció hi posem el formatge tallat molt fi que es desfaci bé i quedi ben barrejat.
Apaguem el foc quan s'hagi absorbit tot el brou.

Observacions:

Si veiéssim que a l'arrós encara li falta però ja se'n ha begut el brou i podem afegir una mica d'aigua.
Recordem que ha de quedar un arrós ben cremós.

Vaig ser la guanyadora del sorteig del blog Callidora

Els blogs sovint van fent sortejos, alguns molt interessants, com el que em va tocar a mi. Del blog Callidora tu moda vaig sortir-ne la guanyadora!!

Així que ahir mateix em van arribar els regals, molt macos, sobretot l'anorac, que a part de ser guapissim, m'anirà de perles ja que just demà arriba el fred :)


També hi havia un bolso vintage molt bonic, una agulla per penjar al jersei molt bufona, hi dóna el toc especial, i crema de mans, de cos per bronzejar-te, mostres de maquillatge i una mascareta que aviat em faré ;)

Estic molt contenta amb els regals, gràcies!!!!!!


12/11/13

L'esmorzar d'Insta Calonge

Diumenge passat vam fer el penúltim Instagram d'enguany, a Calonge, aprofitant la Fira del Vi Nou.

 

 Vam començar esmorzant en un celler amb molt bones vistes al mar.


A l'esmorzar hi havia un xic de dolç i un xic de salat.



De dolç: croissants petits farcits de xocolata, ensaïmades i croissants petits amb banyes.

 

De salat: talls de baguette sucada amb tomàquet, oli i sal i acompanyada amb safates molt ben presentades d'embotit variat: llonganissa, pernil salat, formatge manxec, xoriç ibèric i algunes virutes de parmesà i raïm moscat. Excel-lent combinació amb el formatge.


Per beure, sucs de taronja i pinya i cafè amb llet, que no vaig poder provar perquè es va acabar :(

Ja m'ha arribat el meu AIG

Que bé, quina il-lusió m'ha fet, ja veia altres blogs que el rebien i jo per fi ja el tinc també!


De la mà de Jissy Cocinitas m'han arribat varis regals del meu amic invisible gastronòmic

- Un llibre: El Libro de las Guisanderas de Asturias, molt interessant, sobretot perquè es tracta d'un grup de dones que preserven les receptes de tota la vida.

- Uns pastissets petits per penjar al mòbil, molt cucos

- Dos marcs d'acer per fer galetes

- Motlles de paper per fornejar els cupcakes

- Una agulla de roba en forma de pastisset

- Un imant artesà molt bufó fet amb forma de cupcake

- Un motlle de silicona per fer xocolata


Em seran molt útils aquests estris per algunes receptes que ja tinc pensades ;)

Gràcies!!!!!!!!!!!