8/10/13

El Buffet de l'esmorzar de l'Occidental Grand Punta Cana

 

Esmorzars al Occidental Grand Punta Cana

A Punta Cana ens vam allotjar a l'hotel Occidental Grand Punta Cana, situat a la platja de l'Arena Gorda, una de les platges més boniques de tota la República Dominicana.

Era un hotel molt bonic en una zona preciosa, envoltat de palmeres i el seu clima tropical, la sorra blanca i l'aigua turquesa. Disposava de 10 restaurants i 8 bars repartits entre totes les piscines, jardins, recepció, teatre i platja de l'hotel.

Aquí us deixo amb les fotos d'alguns l'esmorzars.

- Bacon: com sempre fregit, ben cruixent
- Truita de pernil dolç i formatge, bonissima, acabada de fer
- Ous ferrats fets al moment
- Croquetes
- Plàtan mascle fregit
- Croissant mini amb banyes
- Patates


- Uns doughnouts artesans amb gust de canyella i ensucrats, eren bons.
- Napolitanes de xocolata negra
- Crema de cacauet
- Formatge, el de la foto no era bo, pastós i com amb farina, en canvi els dels altres dies correcte


  - Per beure hi havia una gran diversitat de sucs; de taronja (no era bo, d'aquells en pols), en canvi els naturals que feien eren una delícia: de plàtan, de meló (molt refrescant), de papaia (lechosa per ells) i de pinya. Era com beure la fruita.
També era bona la llet, ben fresqueta i els batuts de xocolata ja preparats i freds, bonissims.


Volant cap a Punta Cana amb Pullmantur

El viatge d'aquest any cap a Punta Cana l'hem fet amb l'aerolínea Pullmantur Air. Una companyia que està molt bé de preu i que disposa d'avions de gran capacitat. El nostre era de dos pisos, sent el pis superior per la primera classe. La pega que té és que has de ser dels primers a facturar ja que si no corres el risc de no anar al costat de la teva parella, com ens va passar a nosaltres a l'anada :(

En aquests post però us mostraré una mica el menjar d'aquesta companyia aèria, perquè crec que també és important poder menjar bé en un avió.

Només pujar ens van donar dinar:

- Amanida de col amb carrota i maionesa, vam passar tanta calor abans no ens vam enlairar que ja em venia de gust i per tant la vaig trobar bona també.


- Fideus amb verdures: carrota, escarxofa, mongeta verda, pebrot vermell i pèsols. Eren correctes, tenien bon gust.


- Coca amb ametlla picada: molt toveta, flonja i bona. I això que no em solen agradar els postres dels avions.


- El pa, encara fred: integral i immenjable i més sense la típica mantega que acostumen a donar.

- Aigua per beure i cafè, com sempre força dolentot.

I més tard, quan faltaven un parell d'horetes per arribar ens van donar un berenar consistent en:

- Suc de taronja: marca desconeguda per mi


- Un entrepà de gall d'indi i formatge amb un pa emmassat, segons ells focaccia, tot i que no en tenia res d'aquest tipus de pa italià bo i lleuger, que costava un xic d'empassar, això sí atipava.


- Una magdalena petita de xocolata amb algun encenall d'ametlla: molt bona la textura i el gust, amorosa.

  

L'esmorzar d'Insta Caldes de Malavella





















I d'un poble d'aigües, ens n'anem en un altre, en aquest cas d'aigues i balnearis, aprofitant el seu subsòl paisatgistic.

Aquest diumenge passat hem fet l'Instagram de Caldes. Què dir-ne? Simplement fantàstic. Tothom va quedar molt content, començant per l'esmorzar i acabant pel pica-pica i entremig tota l'explicació del guia pel poble.

Un excel-lent esmorzar, copiós i exagaradament generós per part del Balneari Vichy Català, que cal dir, que és preciós i el personal molt amable i atent. Després de l'Instagram ens van fer una visita guiada pel centre i és una meravella.

Ara tornem a l'esmorzar, vam entrar al Balneari, una llarga catifa al centre de diverses habitacions disposades a banda i banda ens va guiar cap a la Sala on ens esperaven taules molt ben servides d'un fantàstic esmorzar. Molta variabilitat de dolç, també hi havia salat i varis sucs (de préssec i pinya, ambdós sense sucre, llet, cafè, infusions, xocolata en pols i aigua.

 De salat: llesques de pa rodó torrades i sucades amb tomàquet, o també sense torrar ni sucar, acompanyades de plats d'embotit: pernil dolç, molt bo i natural, formatge tendre, botifarra negre i de fetge.



I de dolç: impressionant, safates plenes de doughnouts petits de xocolata i normals (cal dir que aquests van volar, sort que en vaig agafar un de xoco només entrar), croissants normals, napolitanes de xocolata i algunes de crema, ensaïmades i coca de sucre farcida de crema.


També hi havia dues taules amb plats cuinats: cigrons amb xoriç i botifarra negre, sardines amb marinada i mongetes amb botifarra. Això no em vaig atrevir a provar-ho :)


Una altra cosa nova era la pinya, plats amb talls de pinya, suposo que per ajudar a digerir l'esmorzar ;)


En definitiva vam quedar encantats amb aquest inici del dia i per acabar la jornada un pica-pica al Balneari Prats, tot i que molt menys generós, era qui no corre, vole per tastar alguna de les croquetes, truita, llesquetes de pa sucat i llonganissa o brotxetes amb fruita que anaven traient. Per beure no en faltava, això si, tòniques, aigua amb gas o copa de cava. També ens van oferir una visita guiada pel centre, que tal com ens van comentar, les sales de tractament estan conservades tal qual eren abans.

7/10/13

Balneari de Font Vella

L'altre cap de setmana que vam anar a #InstaSantHilari, aprofitant el nostre recorregut pel poble visitant els seus edificis més emblemàtics, fent un recorregut per la Plaça Jacint Verdaguer, la plaça General Moragues, l’Església i l’Ajuntament, la Plaça Gravalosa, la plaça Guilleries i Can Rovira, també vam visitar, com no, les seves fonts.

Així és que vam poder fer un passeig en un dia ben assolellat tot visitant la Font Rocosa, la Font del Pic i finalment, pels volts boscosos del poble, la famosa Font Vella, situada just al costat de la seva fàbrica i molt a prop del Balneari del mateix nom, Font Vella.
Val a dir que l'entorn és magnífic i vam fer un agradable passeig! I també, tal i com ens van dir que mana la tradició, vam provar l'aigua de la font amb un anís.