18/12/12

Bon Nadal!!!!!!!



Repetim el Jamaica!

Diumenge passat vam tornar al Jamaica, vam provar un entrepà nou, aquesta vegada de llom amb formatge. Repeteixo que els entrepans deixen molt a desitjar, sobretot si els comparem amb els d'altres llocs... Començant pel pa que és congelat, tot i que cruixent una vegada escalfat, falta farciment. Dos talls de llom congelat amb escassetat de formatge i aquesta vegada sense acompanyament de patates. Ens va servir un altre cambrer, suposo que això fa que no s'hi esmerci tant, igual que tampoc ens va posar nata per decorar els pastissos :(. També cal dir però que la seva especialitat són els cafès no? Ho dic per justificar els entrepans.

Tot i això, hi tornarem un altre diumenge, perquè vam comprar varis menús a través d'internet i encara ens en queden dos.

I quan als pastissos, jo vaig repetir el mateix, el de formatge amb dolç de llet, perquè realment el trobo bo, i la meva parella va provar el de xocolata passió. Jo també el vaig tastar, però em va agradar força més el de nocilla. Això si el cafè amb llet, com sempre, correcte, amb la seva capa justa de crema per sobre.

  

Divendres: Pa amb tomàquet

Quan arriba el divendres ja estem tots més contents perquè tenim tot el cap de setmana per endavant. No hem de tornar a la feina fins dilluns així que comencem ja amb un bon sopar. I quin millor sopar que un bon pa amb tomàquet!

Ingredients:


Preparació:

Vam tallar unes quantes llesques de la barra de pa i la vam ben sucar amb tomàquet, pels dos costats. Hi vam posar sal i un bon raig d'oli d'oliva i vam acompanyar el plat amb unes canyetes de fuet, un snack que va bé a qualssevol hora i moment.




Gràcies Nous de California!

La setmana passada vaig rebre, gentilesa de Nous de California, unes quantes bossetes amb nous pelades. La ració perfecte per cada dia :)
I de pas, a part de felicitar-me el Nadal i algunes idees de receptes amb nous, em van regalar una espàtula de silicona, que de ben segur que ja faré servir per alguna de les meves receptes...

Gràcies!!!!!!!!!


13/12/12

Formatge: Petit Camembert

Avui tenim amb nosaltres un Petit Camembert procedent de llets de granges seleccionades i fabricat a Normandia, concretament l'Isigny Ste Mère.

És un formatge de pasta tova elaborat amb llet microfiltrada de vaca i amb un 45 % de matèria grassa. Si en voleu veure més informació visiteu el post que vaig fer del formatge Camembert.

En aquest cas era amb les mateixes característiques que el Camembert però de tamany més petit.

Fitxa tècnica

França: Baixa Normandia
Maduració: òptim al voltant d'1 mes
Pes i forma: 150 g. rodó
Dimensions: D. 7 cm aproximadament
Llet: vaca
Classificació: tendre blanc
Productor: varis



 Ningú en por dir el contrari, l'Isigny Sainte-Mère llet és com l'or blanc! I aquesta excel · lent matèria primera segueix sent la riquesa d'aquest formatge juntament amb tot el saber fer de les mans expertes de la seva cooperativa. El paper exercit pels Mestres formatgers assegura que l'Isigny Sainte-Mère desenvolupi un color exacte i un bon aroma. La cura i l'atenció que reben, mentre maduren és igualment crucial.

Tots els seus formatges són madurats en cellers especials abans de ser classificats a mà. Ells després es venen amb el grau exacte de maduresa especificat pel client.
El Camembert és un formatge suau amb una olor suau de penicil · lina en la seva escorça. Es madura des de les entranyes a l'escorça. 

Un àpat al Jamaica

Diumenge passat vam anar a menjar al Jamaica. Ja feia dies que volíem provar un dels seus pastissos, que la veritat fan molt bona pinta. Els veus a la publicitat que tenen a fora l'establiment i és allò que sempre penses, seran o així o és foto?
Així que vam anar a comprovar-ho ;)

Vam demanar un vegetal de pollastre. Constava d'una barreta de pa aproximadament d'un 70 grams amb enciam, dues rodelles de tomàquet, trossos de pit de pollastre i molt poca maionesa. Massa poca, un vegetal ha de portar més de tot, començant per la maionesa, però vaja...
Te'l serveixen acompanyat de patates xips.



El que més em va agradar van ser els postres. M'agrada moltissim el pastís de formatge i també el dolç de llet, així que vaig triar el pastís de formatge amb dolç de llet. Una mescla deliciosa. Era un pastís molt encertat, amb una base de galeta cruixent molt bona, el suau pastís de formatge i l'empalagositat del dolç de llet. Pel meu gust molt bo, tot i que se que precisament no són els pastissos més artesans que hom hagi provat. La presentació correcte, amb la seva nata al costat i sirop de xocolata i una línia fina de sirop de caramel per decorar.



La meva parella va optar pel de Nocilla, ell és molt xocolater, hi me'l va deixar tastar. Bo també, tot i que em va agradar més el meu! Per sort ;) Les avellanes que hi havien al seu estaven remollides, tot i que la xocolata era bona.


Vam acompanyar els pastissos amb un cafè amb llet per part meva i un tallat. Molt correctes, amb la seva espuma i al punt de calents.
Repetirem per provar les altres varietats de pastissos, així com algun altre entrepà que estigui més farcit, en aquest cas.











Formatge: Le Brebiou

De la seleccio de formatges francesos us presento Le Brebiou. Un formatge pur de llet d'ovella, amb una textura fina i fondosa. De gust suau i cremós, molt bo.

S'elabora a partir de la llet d'ovella pasteuritzada i té un 50% de matèria grassa. La pasta és tova, sent més ferma al cor, amb un punt àcid. El seu aroma pot recordar al de la nata. L'escorça natural de floritura és de color blanc, com a resultat d'una ràpida maduració de dues setmanes.
S'embala amb una caixa de fusta i té forma de disc de 180 grams.

Nosaltres feia dies que el teníem i tots aquests flavors se'ns van modificar una mica. El formatge va quedar més sec, perdent molta part de l'esponjositat i cremositat característica d'aquest formatge.

Fitxa tècnica

França: Aquitania
Maduració: 2 setmanes
Pes i forma: rodó, 180 grams
Dimensions: D. aproximadament d'uns 7-9 cm.
Llet: Ovella
Classificació: Fresc madurat
Productor: Fromagerie des Chaumes








Un plat de Delicatessen La Ermita

Fa uns mesos ja l'empresa Delicatessen La Ermita ens va enviar un magnífic lot amb els seus productes. Un d'ells era el "cocido montanyés" i encara no ens l'havíem menjat ja que esperàvem que fes més fred. I així ho vam fer,  dijous passat, un dia molt fred ens vam menjar aquest fabulós plat. Em va agradar molt, i això que jo no sóc d'aquest tipus de plats de cullera, però tenia un gust boníssim. Portava xoriç, costella de porc molt ben cuita, es desfeia, morcilla, mongetes blanques, patata i col. Un preparat sense conservants ni colorants ni additius.

El "cocido montanyés" és un plat tradicional cantàbra, que combina sabiament el millor de la seva terra: col i mongetes de l'horta amb el selecte producte de la matança. Tot plegat ja us ho diré una delícia pel paladar i un bon cuinat tradicional durant hores perquè tot quedi amorosit.

Un plat ideal, molt nutritiu i força calòric, d'aquells que fan passar la fred :)

Aquí us deixo algunes fotos: