8/12/11

El nostre dinar d'avui :)

Metxembrat d'arrossos
Avui hem decidit fer un metxembrat de plats per dinar. Com que només teníem una ració d'arrós de verdures, amb xoriç, salsitxes, carbassó i esbergínia, l'arrós estil Ramon :), hem decidit acompanyar-lo bullint arrós blanc amb uns quants pèsols, que hi donen un bon gust dolcet.

Cap de llom amb ceba
I de segon cap de llom amb ceba, senzillament deliciós. No l'ahvia probat mai i em va sorprendre agradablement. La seva elaboració és tan senzilla, com fregir la ceba amb oli d'oliva verge extra i en una altra paella, fregir, també, els trossos de cap de llom. Posteriorment es barreja tot i així la ceba hi dóna el seu particular bon gust. També ho hem de salpebrar, que no quedi massa dolç.

Bombons de la Formigueta
I de postres, no podia ser menys, unsbombons artesans d'una botiga que es dedica a la xocolata, la Formigueta de Figueres.
Tenen una extensa varietat de  bombons artesans, teules de xocolata, fonts de xocolata, torrons i una gran varietat de tes i accessoris, com tasses, culleres, coladors pel te...

Aquí us deixo els bombons, que són un regal que em va fer algú molt especial en un dia també molt especial ;)
Aquí a la foto ja ens n'havíem menjat uns quants, no ens vam poder resistir a la temptació.  Tot i que només falta una varietat, els altres ja hi són repetits i són boníssims, la xocolata em perd...

Projecte trnd Pannini del Dr. Oetker

Per fi, aquesta setmana, he rebut el meu pac d'inici de Pannini del Dr. Oetker.

Em va fer molta il.lusió estar dins d'aquest projecte, ja que com veure-ho al meu blog, sovint faig algun pannini.
Tot i que en aquesta ocasió, només hauré d'encendre el forn per escalfar-lo.

Pannini del Dr. Oetker és la marca amb el major assortiment de sabors per triar, des dels clàssics Pernil i formatge o Barbacoa, passant per gustos de peix amb la seva excel.lent baguette de Tonyina o la última novetat de baguette Speciale, amb un excel.lent salami.

Quan les provi ja faré un altre post explicant l'experiència!

Coca de iogurt i pinyons

Aquesta coca m'agrada moltissim, ja sé que és la típica coca de iogurt de tota la vida, ja la meva àvia en feia, però no deixa que és la meva preferida entre totes.

A part dels ingredients principals, s'hi poden afegir variacions, com ara un xic de coco ratllat, un raig de conyac o anís, xocolata en pols, panses a dins la massa...
També es es pot cobrir amb xocolata fondant o posar-hi pinyons al damunt, com hem fet nosaltres :)

Coca de iogurt i pinyons
Ingredients:

- 1 iogurt de llimona o natural
- 3 vasos de farina
- 2 vasos de sucre
- 1/2 vas de llet
- 1/2 vas d'oli d'oliva verge extra
- 3 ous
- 1 sobre de llevat
- ratlladura de pell de llimona
- mantega

Elaboració:

Es barreja el iogurt, la llet, l'oli i els ous en un bol amb el turmix. Afegim el sucre i la farina a poc a poc i el llevat. Quan estigui la massa ben fina, hi afegim la ratlladura de llimona i ho remenem a mà. Hi tirem uns quants pinyons.
Untem el motlle amb mantega i evoquem la massa.
Ho fornegem a uns 180 graus durant 3/4 d'hora.


Pannini

Pannini al tonno
Ja fa un temps també vaig publicar un post amb panninis. És un plat molt senzill de fer, et treu d'un apuro i aprofites pa que no és del dia :)

En aquesta ocasió l'hem fet de:

- formatge rulo de cabra
- ceba fregida
- tonyina
- pa del dia anterior
- tomàquet de sucar
- oli d'oliva verge extra
- orenga

Elaboració: talem el pa per las meitat i el suquem amb tomàquet. Mentre fregim la ceba prèviament tallada a rodelles molt fines amb un xic d'oli. Posem la tonyina sobre el pa, la ceba ja fregida , unes rodelles de rulo de cabra i un xic d'orenga. Ho fornegem fins que el formatge es desfaci i ja ho tenim :)

Gràcies

Aquest post d'avui va dedicat a tots vosaltres, perquè ja tinc més de 50 seguidors!!!!!!!
Per a tota aquella gent que em segueix, moltissimes gracies, sou qui m'ajuda a anar actualitzant el blog i posar-hi continguts!!!

Quan el vaig crear no pensava arribar mai a 50 seguidors i ara ja els tinc, m'encanta :)
Cada vegada que en tinc un més és una alegria per mi, per això us volia dir:


30/11/11

Pastís de Cola-Cao


Ingredients:
  • 100g. de farina
  • 100g. de sucre
  • 100 g. de Cola-Cao
  • mig vas de llet
  • 1 sobre de llevat
  • 2 ous
  • mantega


Elaboració:
 
Separem les clares dels rovells i ho batem al punt de neu.
Per altra costat, barregem tots els altres ingredients i deixem la farina i el llevat en últim lloc.
Barregem bé i hi incorporem els ous a punt de neu.


Untem un motlle amb mantega i evoquem la mescla. Ho fornegem mitja hora a 190 Graus i ja ho tindríem :)


Amb aquesta recepta participo al sorteig del blog Las Delicias de la Pungui, que ceelbra el seu primer Choco-Cumpleblog!


Cafeteria La Terra


Aquesta cafeteria està situada a la part antiga de la cuitat de Girona, just al costa de la riba del riu. L'interior està decorat amb rajoles i coixins variats, amb taules de ferro forjat i marbre blanc, hi donen un toc antic-romàntic. El millor és agafar una taula que doni al riu i així pots gaudir d'una vista espectacular, veient les cases de colors reflexades al riu Onyar.
En aquest lloc hi fan infinitat de sucs naturals, pots demanar la barreja que desitgis. També hi pots fer un mos, fan entrepans freds i calents, hamburgueses, i també amanides.
Jo em vaig demanar una llimonada deliciosa. La fan al punt de dolç, hi posen aigua, sucre morè i com no, llimona. Guaiteu-la:



Restaurant +Cub

Havíem passat moltes vegades per davant d'aquest restaurant i no ens hi havíem fixat. Si que tenien la terrassa amb gent fent sucs naturals i cerveses, de les quals en tenen una amplissima carta. Cerveses selectes i d'importació. Però ens quedàvem al costat fent un gelat :)
Aquesta cervesa concretament és una Binchoise brune, una especial negre de 7'7 graus.

Així que per fires a Girona vam decidir anar-hi i provar el menú per colles que ofereixen.

La veritat és que estava molt bo tot.

Vam començar amb una pica-pica, compost per:

- Una amanida, que no vam fotografiar, tot i que feia bona presència, era de mezclum d'enciams amb tomàquet i carrota ratllada i amanida amb oli d'oliva i tapenade. Tenia el seu toc.

- Vam continuar amb unes croquetes casolanes bones i curioses; unes eren de tomàquet, un xic massa dolces i fortes de gust, el meu veure, i les altres, més suaus de bleda.

- Després ens van dur una plata d'embotits variada amb pernil salat, catalana, llom, llonganissa, bull blanc i botifarra negre. Acompanyat de trossets de pa sucat amb tomàquet, oli i sal. Estaven bé els embotits.

Hamburguesa artesana de verdures
 - Tot seguit va venir una crepe, deliciosa, era llarga i farcida de verduretes; carrota, tomàquet, pernil dolç i formatge i gratinada amb formatge al cim i més tapenade.

- Ja per acabar amb el pica-pica, vam menjar un pastís de patata, farcit de verdures; carrota, mongeta verda i tomàquet. Tot gratinat i acompanyat d'una salsa cremosa de beixamel amb formatge.

Pit de pollastre marinat
De segon podies triar entre dos plats de peix i dos plats de carns. Jo vaig optar per l'hamburguesa de vedella feta a casa amb verduretes. Em va sorprendre agradablement. Era una massa de carn picada de vedella amb bleda, i molt gustosa, amb sal i pebre. A més molt ben acompanyada amb unes patatones gens olioses, amb un toc cruixent i servides amb dos bols de salsa per sucar-les, un de salsa brava, boníssima, i un de maionesa, normal.
El meu xicot va optar pel pit de pollastre marinat a la planxa, i era més aviat escàs, però també era bo.
Tot i no tenir foto, vam finalitzar l'àpat amb un postres que em va encantar, una crepe ben farcida de xocolata amb llet. Boníssima, segur que hi tornarem perquè tot plegat em va deixar un bon gust de bo