8/6/11

Espaguetis senzills

Avui hem decidit fer uns espaguetis amb una salsa de tomàquet molt fàcil de preparar però que té el seu toc.

Ingredients per a dues persones:
  • 200 g. d'espaguetis secs
  • 1 ceba de Figueres mitjana
  • 1 pot de salsa de tomàquet natural
  • sal
  • pebre
  • oli d'oliva verge extra
  • alfàbrega
  • formatge edam
  • llet sencera
Elaboració:

Pelem la ceba de forma ràpida que no ens piqui els ulls. Com? Tallant amb el ganivet les puntes de les cebes i així treurem tota la pela sencera i cap a la brossa que l'aroma és molt volàtil. La trinxem amb l'ajuda de l'aparell i la posem a coure a foc baix.
Paral.lelament posem encara no mig litre d'aigua a bullir amb un xic de sal i un rajolinet d'oli d'oliva verge extra. Esperem que bulli per tirar els espaguetis i coure'ls uns vuit minuts, han de quedar al dente.
Quan ja tinguem la ceba rosseta, s'hi afegeix el tomàquet de pot i es deixa coure fins que començi a reduir. Salpebrem la mescla i hi afegim un rajolí de llet per amorosir la salsa i una mica d'alfàbrega.
Una vegada els espaguetis bullits, els escorrem i els barrejem amb la salsa. Hi ratllem formatge edam al damunt que es desfaci i ja ho tindriem!!!!!!!!!

Cal dir també que els espaguetis de la recepta, Giuseppe Cocco, són un producte gourmet, és una pasta italiana feta amb la vella recepta de la Fara San Marino. Agafant la millor sèmola, aigua de font i ous, es pasta a poc a poc, per assegurar un òptim desenvolupament del gluten  i s'asseca a una temperatura baixa, que ajuda a mantenir el seu valor nutritiu original. És una pasta que es produeix artesanalment, per això es fa amb poques quantitats.

3 comentarios:

  1. Hola Lidia, te recuerdo que debes poner el logo del concurso en tu blog.
    Gracias y suerte,

    ResponderEliminar
  2. Uns espaguetis deliciosos i si la pasta es delicatessen millor que millor el toc de l'alfàbrega m'agrada molt.
    Un abraç

    ResponderEliminar
  3. Hola Lidia, no sabia lo de posar una mica de llet a la salsa de tomàquet.
    Perdona que no t'he contestat el teu comentari perque acabo de veure ara la teva visita al meu blog.
    Espero que ens tornem a visitar mutuament...
    Petonets.

    ResponderEliminar