25/12/12

Fem el Menú de la Caça al Tull d'en Francesc

Diumenge passat, dia en el que fèiem sis anys que que vam començar a festejar amb el meu ara ja marit ;) vam celebrar-ho al Trull d'en Francesc. Un restaurant que ens agrada molt , tant pels seus plats com per la situació paisatgistica que l'envolta. Preciós tot l'entorn i, quan arribes al restaurant, encara més :)

Hi vam anar convidats, ja que uns mesos enrere s'havíen de proposar frases al facebook que descriguessin un xic el restaurant. I precisament com que sempre que hi he anat m'ha encantat, va ser fàcil plasmar amb unes quantes paraules la filosofia del restaurant.

Per començar unes croquetetes de bacallà, molt bones, s'hi nota el bacallà. Uns talls de botifarra blanca i unes olivetes per anar obrint boca :)


Per beure aigua amb gas, que fa pair i quant al pa, un pa de Terrades que no ens vam poder resistir a provar amb sal i un oli de gust fort, d'aquell que pel color ja saps que serà bo.


Vam aprofitar que justament era l'últim dia del Menú de la Caça. Ofereixen un menú de temporada que és molt variat i gaudeixes d'una gran selecció de productes frescos. A més consta de tres plats i postres, un entrant, primer i plat, segons i postres. Anem a veure'l:

- D'entrant una amanida tèbia de bolets. Exquisida. Mesclum d'enciam amb diferents bolets i acompanyada amb ou dur, tomàquet cherry, remolatxa i carrota. Servida ja ben amanida.


- Com a primer plat vam optar per l'arrós de ceps i calamars. Ja l'havíem provat en el Menú de la Castanya i el Bolet. Senzillament deliciós. Una bona ració d'arrós amb el gust predominant del cep.


- De segons vam diversificar-nos, la meva parella va demanar civet de senglar amb trompetes de la mort. Li va encantar, la carn melosa, es desfeia. Va gaudir molt amb aquest plat, li agrada molt el senglar a ell i justament estava cuinat perfecte.
Jo vaig optar ple bacallà a la crema de ceps confitats. I què en puc dir? Diria una paraulota per descriure'l :), deixem-ho amb celestial. El gust potent del cep confitat d'aquella crema et transporta. Un plat que si us agrada el bacallà no es pot deixar de provar!


- I de postres ja, que vam arribar molt tips, tot i que amb ganes de menjar-lo vist l'excel-lència dels plats anteriors. Aquí la meva parella va optar pel gelat de xocolata amb panses a l'Armagnac. Molt bo, xocolata pura en un gelat amorós i amb la textura òptima de cremositat, us ho dic perquè el vaig tastar també! La presentació més que bona també, amb un fruit de physalis, maduixa i una galeta.
Jo em vaig delectar amb el flam de castanyes amb confitura de ceps. Quina combinació més encertada i deliciosa. Acompanyat amb la seva nata recent muntada, amb la fermesa que no té la de esprai, i també una galeta dolça i cruixent.

Tots els plats, una explosió de sabors, sobretot si t'agraden els bolets, és un menú que no et pots perdre.

Vam acabar amb uns xarrups de licor de maduixa servits amb vasets de xocolata negre. Fantàstic!

Vull agrair també a tot l'equip del restaurant el bon servei que realitzen. El personal és molt atent i amable. Gràcies a tots!


Més galetes marroquines, ara amb xocolata

Aquesta vegada unes bonissimes galetes amb xocolata fetes artesanes d'una noia marroquí que ve a la consulta! Gràcies, et queden molt bé!
Aquí les teniu: algunes rosquilles d'anís, altres galetes d'ametlla, de coco, cobertes de xocolata blanca i amb llet...


18/12/12

Bon Nadal!!!!!!!



Repetim el Jamaica!

Diumenge passat vam tornar al Jamaica, vam provar un entrepà nou, aquesta vegada de llom amb formatge. Repeteixo que els entrepans deixen molt a desitjar, sobretot si els comparem amb els d'altres llocs... Començant pel pa que és congelat, tot i que cruixent una vegada escalfat, falta farciment. Dos talls de llom congelat amb escassetat de formatge i aquesta vegada sense acompanyament de patates. Ens va servir un altre cambrer, suposo que això fa que no s'hi esmerci tant, igual que tampoc ens va posar nata per decorar els pastissos :(. També cal dir però que la seva especialitat són els cafès no? Ho dic per justificar els entrepans.

Tot i això, hi tornarem un altre diumenge, perquè vam comprar varis menús a través d'internet i encara ens en queden dos.

I quan als pastissos, jo vaig repetir el mateix, el de formatge amb dolç de llet, perquè realment el trobo bo, i la meva parella va provar el de xocolata passió. Jo també el vaig tastar, però em va agradar força més el de nocilla. Això si el cafè amb llet, com sempre, correcte, amb la seva capa justa de crema per sobre.

  

Divendres: Pa amb tomàquet

Quan arriba el divendres ja estem tots més contents perquè tenim tot el cap de setmana per endavant. No hem de tornar a la feina fins dilluns així que comencem ja amb un bon sopar. I quin millor sopar que un bon pa amb tomàquet!

Ingredients:


Preparació:

Vam tallar unes quantes llesques de la barra de pa i la vam ben sucar amb tomàquet, pels dos costats. Hi vam posar sal i un bon raig d'oli d'oliva i vam acompanyar el plat amb unes canyetes de fuet, un snack que va bé a qualssevol hora i moment.




Gràcies Nous de California!

La setmana passada vaig rebre, gentilesa de Nous de California, unes quantes bossetes amb nous pelades. La ració perfecte per cada dia :)
I de pas, a part de felicitar-me el Nadal i algunes idees de receptes amb nous, em van regalar una espàtula de silicona, que de ben segur que ja faré servir per alguna de les meves receptes...

Gràcies!!!!!!!!!


13/12/12

Formatge: Petit Camembert

Avui tenim amb nosaltres un Petit Camembert procedent de llets de granges seleccionades i fabricat a Normandia, concretament l'Isigny Ste Mère.

És un formatge de pasta tova elaborat amb llet microfiltrada de vaca i amb un 45 % de matèria grassa. Si en voleu veure més informació visiteu el post que vaig fer del formatge Camembert.

En aquest cas era amb les mateixes característiques que el Camembert però de tamany més petit.

Fitxa tècnica

França: Baixa Normandia
Maduració: òptim al voltant d'1 mes
Pes i forma: 150 g. rodó
Dimensions: D. 7 cm aproximadament
Llet: vaca
Classificació: tendre blanc
Productor: varis



 Ningú en por dir el contrari, l'Isigny Sainte-Mère llet és com l'or blanc! I aquesta excel · lent matèria primera segueix sent la riquesa d'aquest formatge juntament amb tot el saber fer de les mans expertes de la seva cooperativa. El paper exercit pels Mestres formatgers assegura que l'Isigny Sainte-Mère desenvolupi un color exacte i un bon aroma. La cura i l'atenció que reben, mentre maduren és igualment crucial.

Tots els seus formatges són madurats en cellers especials abans de ser classificats a mà. Ells després es venen amb el grau exacte de maduresa especificat pel client.
El Camembert és un formatge suau amb una olor suau de penicil · lina en la seva escorça. Es madura des de les entranyes a l'escorça. 

Un àpat al Jamaica

Diumenge passat vam anar a menjar al Jamaica. Ja feia dies que volíem provar un dels seus pastissos, que la veritat fan molt bona pinta. Els veus a la publicitat que tenen a fora l'establiment i és allò que sempre penses, seran o així o és foto?
Així que vam anar a comprovar-ho ;)

Vam demanar un vegetal de pollastre. Constava d'una barreta de pa aproximadament d'un 70 grams amb enciam, dues rodelles de tomàquet, trossos de pit de pollastre i molt poca maionesa. Massa poca, un vegetal ha de portar més de tot, començant per la maionesa, però vaja...
Te'l serveixen acompanyat de patates xips.



El que més em va agradar van ser els postres. M'agrada moltissim el pastís de formatge i també el dolç de llet, així que vaig triar el pastís de formatge amb dolç de llet. Una mescla deliciosa. Era un pastís molt encertat, amb una base de galeta cruixent molt bona, el suau pastís de formatge i l'empalagositat del dolç de llet. Pel meu gust molt bo, tot i que se que precisament no són els pastissos més artesans que hom hagi provat. La presentació correcte, amb la seva nata al costat i sirop de xocolata i una línia fina de sirop de caramel per decorar.



La meva parella va optar pel de Nocilla, ell és molt xocolater, hi me'l va deixar tastar. Bo també, tot i que em va agradar més el meu! Per sort ;) Les avellanes que hi havien al seu estaven remollides, tot i que la xocolata era bona.


Vam acompanyar els pastissos amb un cafè amb llet per part meva i un tallat. Molt correctes, amb la seva espuma i al punt de calents.
Repetirem per provar les altres varietats de pastissos, així com algun altre entrepà que estigui més farcit, en aquest cas.