9/10/12

Més galetes marroquines

Aquesta setmana m'han regalat una altra caixa plena de galetes marroquines. Us deixo la foto perquè veieu quina bona pinta fan. La veritat és que estan molt ben fetes amb la seva decoració de flors de xocolata, sèsam...



4/10/12

Formatge: Brie

Mireu quina meravella de safata de formatges que m'han portat els meus sogres d'Andorra. És que ens agrada molt el formatge :)


En aquesta ocasió provarem formatges francesos.
avui hem començat per un Brie, de Le Rustique (una marca comercial de formatges francesos pasteuritzats industrials).

El Brie és un formatge de pasta tova elaborat amb llet de vaca crua. El seu nom prové del lloc d'on procedeix, la Brie, a la regió de l'Illa de França.
Està cobert per una capa suau totalment comestible formada per un fong (Penicillium Candida) que aparèix durant el període de maduració. La pasta és d'un color marfil i la seva textura és cremosa. De gust força intens, desprèn un lleuger olor a amoníac.

Aquest formatge i el camembert són semblants tot i que tenen un caràcter propi i diferenciat determinat pel tamany, la microflora, el clima únic i el past.

A gust personal m'ha agradat, l'he trobat de sabor intens i amb un lleuger gust a humitat.
Això si, s'ha de consumir a temperatura ambient.


Us anuncio un magnífic sorteig que fa el blog "La Juani de Ana Sevilla" gràcies a la col.laboració de Montexeclencia, una botiga gourmet que ven productes a través d'internet. Si us hi voleu apuntar, el premi està molt bé i el seu blog també!

28/9/12

Cuina marroquí

Una clienta que ve a la consulta, tot parlant de la seva gastronomia i coincidint amb el final del Ramadà, em va dir que em portaria unes pastes salades que feia ella i uns dolços típics de la seva cuina.
Anem a veure un xic aquests plats:

- Com a salat hi havia una selecció de pastes anomenades pastilles que estan elaborades amb pasta de full farcida. Aquest farciment pot ser dolç o salat. Les salades que vam provar es dividien en dos tipus, unes de carn (les que tenien forma de triangle) i les altres de peix (les que eren com un rotlle). Ambdues eren bones, les de carn eren de vedella condimentada amb espècies com ara el coriandre, el qual li dóna un gust més potent. I les de peix tenien un sabor curiós, molt gustoses, amb algunes verdures al seu interior i també ben condimentades. Em van agradar més le de carn :)


- Com a dolços vam provar també algunes d'aquestes pastilles però farcides de mel i ametlles picades i decorades amb sèsam en forma de triangles. I també altres galetes fetes amb farina i molta ametlla, algunes d'elles farcides amb dàtil i altres amb xocolata i nous. La base de la galeta s'assemblava força, el que variava era la presència dels fruits secs, tot i haver-hi ametlla  a gairebé totes.
Pel meu gust les que em van agradar més eren les ovalades que anaven farcides d'una pasta d'ametlla molt fina i bona.


També vam poder provar un bon tall del pastís que havia preparat. Aquest consistia en una base de pa de pessic farcida d'una crema de xocolata rebaixada amb un xic de nata i trossets de préssec. I per decorar nata, ametlla picada, algunes guindes i xocolata. Tota una bomba de greix i massa dolça pel meu gust.

Tot un detall rebre totes aquestes pastes típiques del Marroc.





Nous de California

Nous de Califòrnia col.labora al blog. I ha tingut la gentilesa d'enviar-me varis paquets de nous envasades. A més d'un llibre de receptes fetes per cuiners amb estrella Michelin.
Gràcies a Nous de Califòrnia tindrem el plaer de provar els paquetets que m'han enviat. Paquets on hi ha la mida d'una ració, justament la quantitat de nous que tots podríem o hauríem de menjar al dia per tal d'obtenir tots els beneficis d'aquest fruit sec tan preuat.

Hi ha pocs aliments tan complets nutricionalment i bons per al cos humà com les nous.
Consumir nous és una de les maneres més fàcils que tenim per ajudar a millorar la nostra salut. Un grapat de nous al dia és una bona font de vitamina B6, àcid fòlic, fòsfor, magnesi i coure. Les nous també contenen antioxidants, com la melatonina o el seleni, que estan associats amb la reducció del risc de patir certs tipus de càncer i altres malalties cròniques.
Les nous són riques en proteïnes i no contenen colesterol. Una ració de 42,5 grams aporta 6,5 grams de proteïnes.


I és que les nous són exquisides i tan es poden menjar soles, com utilitzar-les per a elaborar una multitud de plats. Les podem posar a l'amanida, a la pasta, a un risotto i a molts postres, com ara el tan conegut brownie.

Més endavant elaborarem receptes amb les nous de Califòrnia, estigueu atents!

Ara anem a conèixer un xic més d'on provenen aquestes nous;

La indústria de les Nous de Califòrnia es concentra en una de les terres més fèrtils del planeta, la Vall Central de Califòrnia. Està constituïda per més de 4.000 cultivadors i 62 processadors, tots ells representats per la California Walnut Commission (CWC).

Els seus noguers aconsegueixen altures d'entre 24 i 30 metres, i són capaços de produir nous al llarg d'un segle.

La indústria exporta aproximadament un 45% de la seva collita. Els seus mercats principals són Espanya, Alemanya, Japó, Korea del Sud, Itàlia, Canadà, Israel, Turquia i Xina.

A Espanya, un dels majors consumidors mundials d'aquest gra sec, el 80% del mercat correspon a les Nous de Califòrnia.

Espanya importa cada any al voltant de 16.000 tones de nous, de les quals més de 11.000 en closca i 5.000 pelades. Aquestes dades converteixen al nostre país en un dels majors importadors de nous en closca i la cambra de nous pelades. Cal destacar que les xifres d'aquesta última modalitat han augmentat un 64% en els últims cinc anys.




26/9/12

El Darrer Ball d'Estiu 2012

Ja estem acabant l’estiu i arriba “El Darrer ball d’estiu 2012″ al Mercat del Lleó de Girona. Aquest dissabte dia 29 de setembre, l’Associació de Comerciants del Mercat del Lleó de Girona, i amb la col·laboració de l’empresa SCATA, organitza una festa per acomiadar l’estiu.

Aquesta festa que s’allargarà fins a mitjanit, pretén atraure tota classe de públics, des de petits fins a grans. La finalitat és dinamitzar i donar vida al mercat per tal de que vingui tant un públic més habitual com més esporàdic.

La programació serà variada i complerta amb activitats per a totes les edats. Hi haurà un concurs de dibuix per als més petits, un mercat d’artesania per tothom i diverses actuacions que aniran amenitzant la jornada. A dins del mercat les parades oferiran tastets a preus reduïts.
Amb aquesta ja és la tercera festa que organitza el Mercat del Lleó aquest estiu 2012. Així doncs ja saps aquest dissabte, amb cabàs o sense, visita el Mercat que segur que t’enduràs alguna sorpresa!


Pizza barbacoa arreglada :P

Fa uns dies avm comprar les pizzes Margarites Alfredo del Lidl, estaven molt bé de preu i en venien quatre a la caixa.
Nosaltres normelment ens la fem nosaltres, comprant la massa a la panadería això si. Però amb tomàquet fregit natural i els ingredients que decidim posar-hi.
Però ahir vam agafar una d'aquestes margarites i la vam arreglar un xic :)
Tenime salsa barbacoa Ferrer així que n'hi vam posar un xic. Vam fregir carn picada de vedella ben salpebrada i la vam posar al cim amb una bona capa de formatge emmental ratllat i una mica d'orenga.
La vam fornjenar fins que el formatge es fongués i va quedar molt bona. La carn va quedar un xic cruixent i amb el toc del picant de la salsa i el formatge quedava una bona mescla!


Ja he arribat als 100 seguidors!!!!!!!!!!!!

Qui ho anava a dir que el meu bloc arribaria a tenir 100 seguidors!

Precisament fa poc que m'han donat un premi ja que era bloc que no arribava als 100 seguidors i ara, també gràcies al premi que 'hi ha ajudat, els passo! 101 concretament a hores d'ara :P

No em vull enrotllar, simplement donar les gràcies a tots els que em seguiu i als que llegiu el meu bloc, encara que sigui alguna vegada. A tots voslatres gràcies!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!