15/5/12

Bombons de Can Palau

Un dels regals que vam rebre en el casament, justament d'una parella que no van poder venir, però ens van fer un súper-regal, que dic un, dos súpers regals, una caixa d'una escapada per a dues persones de la Vida es Bella, que és un pac on hi ha un munt d'hotels per triar, i una caixa de bombons de Can Palau.
És una pastisseria que està situada al carrer paral.lel d'on vivim, aquí a Figueres.
Bombons artesans
La veritat és que hi hem comprat, a vegades, els diumenges, la típica dolça per postres: merenga, xuixo, flaona, peces de reposteria, alguna mousse, una montserratina entre altres, però els bombons no els havia provat mai.
Eren molt bons, artesans clar, una presentació excel.lent i una xocolata molt fina. A mi que la xocolata negra no em va tant, em van agradar també!
N'hi havia de mousse d'avellana, nou i ametlla, molt bons aquests i altres que no sabria ben bé de que eren, però tampoc estaven gens malament :)
Mireu quina bona pinta! Nyam!




Sorteig de Saboreando con Mavi

Hola, aquesta entrada és per anunciar-vos que el blog de Saboreando con Mavi està de sorteig!

Si voleu fer una ullada als seus posts, veure-ho un munt de receptes per casa, bones bones. A més el que sorteja no està gens malament, jo ja m'hi he apuntat, a veure si toca alguna cosa!


10/5/12

Temps de flors a Girona

Aquest any ja arriba la 57ª edició del Temps de Flors a Girona.

És una mostra molt maca que fa sortir al carrer molt gironins i gent d'arreu de la província i de més lluny, fins i tot.

Del 12 al 20 de maig es podran visitar molt patis interiors, places, museus i altres racons de la ciutat.

La mostra floral arribarà al barri de Sant Narcís i tindrà 127 espais visitables.

Enguany els germans Roca han estat ambaixadors de la tradicional exposició floral Gironina.

El dissabte dia 19 de maig, a més de visitar la mostra floral, es podran visitar els museus de la ciutat i comprar a les botigues del centre fins les 12h de la nit.

Segurament el temps acompanyarà i tant la gent de casa com forastera que visitin el Temps de Flors poden aprofitar per degustar els menús que ofereixen alguns restaurants de Girona.

Us deixo l'enllaç amb els diferents restaurants i el que ofereixen, així com també el preu del menú amb i sense maridatge de vi:

http://www.gironahostaleria.com/arxius/packs/menu_tempsflors_CAT.pdf

A més si us heu quedat amb gana o simplement us voleu refrescar, el germà petit del Celler de Can Roca ha fet un gelat especial per al Temps de flors, amb mel caramel.litzada, aigua de flor de taronger, calèndula i gessamí. A més aquesta innovació formarà part de la carta del nou Rocambolesc Gelateria del carrer Santa Clara.

9/5/12

Gastronomia Tailandesa

Ratllant el coco
La gastronomia tailandesa és molt variada, especiada i picant, amb una gran mescla de sabors i olors i sempre elaborada amb productes frescos. És una cuina molt equilibrada quant a sabors.

Diuen que és una de les millors cuines del món, jo no sé si serà així o no, la qüestió és que, entre l'exotisme dels seus paisatges milenàris i l'aroma dels seus menjars, et captiva totalment.

L'ingredient principal de la seva cuina és l'arrós, ja que tenen molts camps d'arrós a les seves terres. L'arrós se serveix fregit o simplement blanc. És quasi present a gairebé tots els àpats, com a la majoria de cuines asiàtiques. L'arrós que es cultiva a Tailàndia és l'arrós de gessamí, el qual està molt ben cotitzat, el seu gra és molt aromàtic. També acompanyen alguns plats amb arrós glutinós.

Altres ingredients que també es fan servir comunment són les guindilles, alls, fideus, llet de coco, salsa de peix, llima i tamarinde.

Per endolcir fan servir sucre de coco. Podem veure part de l'elaboració a les diferents imatges. El fan ratllant el coco, després el bullen per eliminar-ne l'aigua, el couen fins que agafa un color més torrat i  finalment l'assequen per a fer-lo servir per endolcir. Es venen en bosses en forma de rocs petits de coco. És bo, sembla un caramel de coco super dolç, això si.


Mango acabat de collir de l'arbre
També fan servir molts condiments com el curry verd o el curry vermell tailandès, que s'elabora amb coriandre i pebrots verds. A més de la nou moscada, la cúrcuma, cardamom, gingebre, anís...
La cuina tailandesa barreja cinc sabors fonamentals: dolç, picant, agre, amarg i salat.
Normalment els plats tailandesos es mengen amb coberts, a excepció de la sopa de tallarines.
De sopes també se'n mengen moltes a la seva cuina. Són caldos clars, lleugers i amb pocs fideus.
Botifarres i pinxos

Com a carns utilitzen pollastre i porc.
El pollastre te'l presenten en forma de brotxeta amb curry vermell a la planxa i també en forma de cuixetes ben rosses també amb curry vermell i all, delicioses.

Inclouen també molts peixos, a la graella i arrebossats.

Alguns dels seus plats són:


Khao Pad: Aquest arròs fregit és un dels plats més comuns a Tailàndia. Normalment es fa acompanyat amb pollastre, vedella, gambes, porc, cranc, coco, pinya o verdures.
Ous i botifarres
 
Phad Thai Khung: Un dels plats que més fama han adquirit a nivell popular és l'anomenat "pad tai" que s'elabora amb fideus fregits acompanyats de brots de soja en un brou que prèviament s'ha preparat amb salsa de peix, suc de llima, bitxos, aigua de tamarinde, escalunya i sucre. Finalment en algunes ocasions aquesta delícia culinària sol anar amanida amb trossos de pollastre, gambes, porc i quallada de soja groga.
També trobem els Phad thai noodle, que són fideus fregits tailandesos.
 

Kao neaw: arrós glutinós, el posen com a acompanyament de carns.

Satay: brotxeta, la que nosaltres vam provar era de pollastre, molt bona :)

Nuea: vedella, la única que vam intentar menjar era una de molt picant amb salsa. No vam poder, entre el picant i l'especiament. Massa forta.

Com a postres sempre ens servien fruita, ja que era realment dolcissima, era mel. 
Disposen d'un gran assortiment de fruites exòtiques, i és que tenen el clima a favor. 
Des de litchis, pinya, plàtans baby, síndria, mango, mangostàn, rambutà, taiot, papaia, pitahaya blanca i vermella...

També vam provar una espècie de crèpes feta amb fils de fruita, ja em va agradar.

I una de les coses que vam menjar en el bufet del migdia un parell de dies va ser la tempura japonesa, suposo que també adopten menjars d'altres països. 

Per beure hi havia una cervesa tailandesa de producció local,  la Singha, bona, segons el meu xicot. És la més popular i coneguda a Tailandia.
Tot i que també tenen la Chang, que és un xic més forta i barata i la Leo, que és la segona marca de la Shinga, és més suau i econòmica.
I per acompanyar la cervesa que millor que uns xips de iuca. Eren bonissimes i són sanes, gens olioses i a un preu super econòmic, sobretot en comparació amb el que et cobren aquí, que t'ho serveixen en plan delicatessen :)
 

Formatges per cuinar Président

D'un sorteig que vaig guanyar del blog elconsumidordeproductos.blogspot.com m'han enviat un lot de tres formatges Président per a cuinar.
La veritat és que es poden elaborar un munt de receptes, hi havia un llibret amb alguns exemples, però llegint-lo te'n venen moltes més al cap!

Són tres tipus de formatges: formatge emmental, formatge semicurat i formatge blau.

Segur que per fer salses per pastes és ben bo, però també es pot posar a les truites, verdures, amanides...

També venia una nevereta de regal, que per aquest estiu a la platja ens anirà de perles :)

Arrós de Valencia: Dacsa

L'empresa d'arrós de València Dacsa ha tingut la gentilesa d'enviar-me dues de les diferents varietats d'arrossos que tenen.
A més d'una bossa per anar a fer la compra! I un davantal per cuinar els arrossos, que ja en tinc unes ganes :)

D.O. Arrós de València

Concretament un arrós de gra rodó, que té unes excel·lents propietats organolèptiques que asseguren la cremositat del gra, que aquest quedi solt, i el més important, la perfecta absorció dels sabors.
És molt apropiat per elaborar les tradicionals paelles valencianes, tot i que aquí haurem de fer un arrós mar i muntanya, per la nostra proximitat, tant amb el mar com amb la muntanya.
Certificat per la Denominació d'origen Arrós de València, que garantitza la seva procedència i qualitat.

Basmati

 Disponible en envàs d'1 kg. L'arròs Basmati és un arròs aromàtic de gra fi i extrallarg. Es conrea en el nord de l'Índia i del Pakistan, a les aigües pures de les valls de l'Himàlaia.
 De característic perfum i sabor, s'usa en amanides i guarnicions, i en moltes receptes de cuina oriental.


8/5/12

Ja he tornat de la lluna de mel!!!!

Hola, avui fa una setmana justa que vam marxar de Phuket, si estava d'allò més bé, però havíem de començar a treballar l'endemà ja :(

Un viatge fantàstic, Bangkok genial, la ruta cap al nord una meravella i l'estada final de la platja, relax i luxe total.

Tot va anar molt bé, tant el dia del casament com la lluna de mel. Erem tot un grup de honeymonies :)

Ens ho vam passar d'allò més bé i vam poder recórrer molta part del país fent aquesta ruta, entre anar amb elefant, amb jeep, amb la balsa de canoa...

Han estat un munt d'experiències que sempre recordarem, un dels millors viatges que he fet, fins ara ;)

Us deixo amb alguna foto del Palau Reial de Bangkok i la platja Phi Phi a Phuket.


13/4/12

Llet Ato

L'altra dia vaig rebre el pac de LLet Ato que m'envien pel projecte trnd :)
Que bé poder gaudir d'aquesta llet de casa, provinent de granges catalanes i aconseguida de forma natural.
Gràcies al seu alt percentatge en omega-3, àcids grassos insaturats i CLA (Àcid Linoleic Conjugat) s'aconsegueix una llet saludable i de molt bon gust.
Aquests àcids grassos tan bons  procedeixen de la vaca a través de la seva alimentació.


A part, aporta un molt baix contingut en àcids grassos saturats i alt en monoinsaturats i poliinsaturats, que ajuden a mantenir una dieta sana i equilibrada.

Des de la seva creació el 1970, ATO és un referent làctic en la nutrició dels consumidors catalans.
Ho fa amb llet procedent exclusivament de granges catalanes, concretament de set ramaderies certificades per ATO Natura:

- SAT Sant Mer (Sant Esteve de Guialbes, Girona)
- Can Costa de Manol (Lladó, Girona)
- Mas La Coromina (La Garrotxa, Girona)
- Mas Bes (Salitja, Girona)
- Granja El Trèvol (Vilobí d'Onyar, Girona)
- Mas Guri (Cassà de la Selva, Girona)
- Granja Sant Josep (Almacelles, Lleida)

En aquests centres ramaders es té una especial cura de l'alimentació del bestiar, ja que aquesta és una de les principals claus de les característiques pròpies dels productes ATO. Les granges també disposen d'un nivell tècnic més alt per aportar confort a les vaques i, en conseqüència, a la qualitat de la llet.

La marca ATO està participada en un 60% per Natura Llet, una companyia que pertany 100% als propietaris de les granges d'ATO.

Igualment, Natura Llet participa en el 60% de Vidreres Llet, la fàbrica on hi ha les línies exclusives d'envasat de la llet ATO Natura. La seva inversió supera els 30 milions d'euros.