4/11/11

Fira de Sant Marti a Amer i concurs de torradors de castanyes


Des de temps immemorials se celebra a la població d'Amer la Fira de Sant Marti. Enguany serà diumenge dia 13 de novembre el dia que s'ompliran els carrers de gent tot passejant enmig de la flaire que desprenen les castanyes torrades.

Aquesta fira, que s'instal.la a la Plaça porxada, en el passat era una de les fires de bestiar més importants de Girona.
Actualment podem trobar parades d’artesania i de productes típics d’Amer: cistells, pipes fetes amb rabasses de bruc, mel, torrons d’avellana, dolços irresistibles típics d’Amer i embotits magnífics.

Diumenge al matí es celebra un Concurs de Torradors de Castanyes. Sovint parlem de fruit i, en realitat, hauríem de parlar de llavor o, si de cas, de fruita seca. El pes de les castanyes pot oscil·lar entre 5 i 24 grams, més petites les varietats silvestres i més grans les cultivades.

Torrar les castanyes és un art. Primer cal triar la millor castanya i fer-li un tall perquè no salti i espetegui. I cap a la paella emprada per fer-les torrar, de ferro i amb forats. Cal fer cremar la llenya al seu punt just i endavant, a coure castanyes, sense cremar-les, és clar!!!

Al migdia es pot realitzar un tastet gastrònomic. I per finalitzar la festa, el diumenge a la tarda es fa la Castanyada, es torren castanyes i es reparteixen acompanyades de vi dolç per tothom.


Horari: Tot el dia
Entrada: Gratuïta

2 comentarios:

  1. Qué ricas las castañitas asadas, como me gustan, fruto típico de esta época, el otoño me encanta...
    Besitos.

    ResponderEliminar
  2. mmm castanyes!! quins records em porten a la ment :)

    Lidia, tens una sorpresa al meu blog :) espere que t'agrade :D
    miscajonesdesastres.blogspot.com

    ResponderEliminar