15/11/11

33ª Fira de Sant Martirià de Banyoles

Al centre de les comarques gironines hi trobem la comarca del Pla de l'Estany, d'on Banyoles n'és la capital.

És una ciutat molt bonica i amb gran interès cultural i històric,  amb el seu emblemàtic llac, el museu darder, els jaciments arqueològics... i queda aprop de Girona.

Els propers dies 18,19 i 20 de novembre se celebra a Banyoles la Fira de Sant Martirià. Enguany ja és la 33ª edició que se'n fa i la pel que fa a la mostra de races autoctònes.

La fira té lloc al costat de l'Estany de Banyoles, al Parc de la Draga.

Per qui li agradi el món del cavall aquesta és una bona fira, ja que el diumenge al matí es fan exhibicions de disciplines hípiques i demostracions de races autoctònes. Podem observar els millors exemplars cavalls de tir, híbrid i ase català. També es realitza un concurs morfòlogic de cavalls.

Hi ha diversos espais on podem visitar:

- La mostra comercial multisectorial
- Fira del dibuix i la pintura
- Mercat d'artesania
- Concurs i exposició de bestiar Rossam
- Races autoctònes

Com a apartat culinari s'oferiran esmorzars i dinars elaborats amb productes de les seves races autòctones durant el dissabte i el diumenge. I, a més, el Raçatast d'autor amb el jove cuiner: Oriol Cartanyà.

Si voleu consultar més informació sobre la fira, així com descarregar el programa d'activitats per dia, podeu consultar els següents enllaços:

http://www.firasantmartiria.cat/
http://www.firesifestes.com/Fires/F-Sant-Martiria-Banyoles.htm

3 comentarios:

  1. Muchas gracias por apuntarte a mi sorteo, aquí estoy devolviéndote la visita. Y ya de paso me quedo por aquí, que bien que me hace falta una dietista.

    ResponderEliminar
  2. Hola Lidia, después de comentar tu receta de arroz para el Sorteo de Recetas Navideñas me he dado un vistazo a tu blog y me parece estupendas las entradas que haces. Me quedo por aquí contigo y de paso practico el catalán que desde que falleció mi padre, por circunstancias, no he podido hacerlo y ya va para 3 años. Muchas gracias.
    Bss
    La cocina de Mar
    http://la-cocina-de-mar.blogspot.com

    ResponderEliminar
  3. Traigo buenas noticias,como el sorteo se hizo y nadie se ha llevado el lote, se vuelve a sortear el 2 de diciembre, el plazo sigue abierto hasta entonces, suerte !!! esperemos que el día 2 se lleve alguien este lote ibérico http://www.losblogsdemaria.com/2011/10/sorteo-universo-sibarita-y-los-blogs-de.htmlanasorren@gmail.com

    ResponderEliminar