25/7/23

[#Recepta] Salmorejo

El salmorejo és una crema freda feta amb una base de tomàquet, pa i un bon oli d'oliva verge extra. Podriem dir que és cosí germà del gaspatxo.

El secret és la seva textura densa i el gust que li proporciona l'oli. És típic de Córdoba i realment és un bon aprofitament del pa sec i els tomàquets que ara a l'estiu estan ben madurs.

A casa ens agrada molt més que el gaspatxo, així que em sembla que a partir d'ara és l'únic que farem ;)

15/7/23

[#Restaurant] Repetim el Restaurant El Pelegrí

Feia dies que volíem repetir aquest restaurant, El Pelegrí,  ja que hi vam anar per les vacances de Nadal i ens va agradar molt. 

Com a aperitiu t'ofereixen unes olives que són boníssimes, de calibre gran i amb un gust molt suau.

13/7/23

@formatgemontbru Sarró de cabra

Els que em conèixeu ja sabeu que sóc molt formatgera, i és que sempre dic el mateix, hi tants formatges a tastar que en podríem tastar un cada dia de la nostra vida i encara no els provariem tots.

Avui us parlaré del formatge Sarró de cabra Montbrú, un formatge semicurat fregat a mà molt conegut d'aquesta casa que data del 1989. 
A més va guanyar el Premi Supergold al World Cheese Awards 2019-2020. Un premi al millor formatge de pell florida del món. 


Es tracta d'un formatge suau, mantegós, amb un punt cítric que es fon a la boca i d'un color blanc impecable que resalta de la seva escorça florida grisa.

La seva pell ens aporta aromes de molsa i sotabosc, és a dir parla del lloc d'origen, el Moianès.

10/7/23

Amanida de colzes amb mató, tomàquet, nous i oli de romaní

A l'estiu només menjaria plats freds i és que amb aquesta calor és el que ve més de gust. Doncs avui us presento una amanida de pasta un xic diferent!



Amanida de colzes amb mató, tomàquet, nous i oli de romaní

Ingredients per a 2 persones:
  • 200 gr. de pasta tipus colzes
  • 250 gr. de mató de Làctics Cabrianes
  • 2 tomàquets Cor de Bou
  • un grapat de nous
  • oli de romaní
  • sal i pebre

3/7/23

[#Restaurant] Koop Too

Aquest passat dissabte vam anar a Reus, a la capital del Vermut ;) i ens va agradar molt.

Una ciutat amb molt edificis modernistes preciosos i amb una zona comercial força gran amb moltes botigues i restaurants amb encant i com no, llocs on fer un vermut.

Nosaltres amb el petitó no vam poder seure a cap terrassa a degustar cap vermut, ja que vam anar a visitar el Mercat de Reus i el Museu del Vermut i ja cap a dinar. Ja se sap que quan tens nens, ells marquen l'horari ;)

Dies abans vam estar mirant a quin restaurant podiem anar i ens va cridar l'atenció el Koop Too. Situat a la Plaça Castell, es tracta d'un local amb una decoració vintage i amb un bon ambient de treball.

Vam estar molt ben atesos i servits en tot moment, fins i tot amb el peke van tenir alguns detalls.

Per començar vam demanar una beguda i el menú del cap de setmana, que va ser;

- Steak Tàrtar amb ou curat i crema d'albergínia

Un plat molt ben presentat, amb la carn ben picada i macerada. Tots els elements estaven ben integrats i el rovell d'ou curat li dóna un punt molt interessant.

28/6/23

[#Coca] La coca de Sant Joan de la Pastisseria Quer

No sempre tenim el privilegi de tastar una coca recent fornejada, però aquest any hem tingut la oportunitat de menjar-la acabada de fer.

Una coca de la Pastisseria Quer, de la qual ja us n'he parlat en altres ocasions ja que tot el que que fan m'encanta, i la coca no podia ser menys.

25/6/23

[#Restaurant] Kubu

Kubu és un restaurant i cafeteria conegut pels seus bols saludables però avui us vull mostrar una altra cara d'ells que no està gens malament, la seva cuina!

Fa poc va ser el Temps de Flors a Girona i em va semblar molt interessant el Menú que ells proposaven, sobretot em va cridar l'atenció el plat d'ànec, però al final tot feina bona pinta;

Com a entrant ens van dur;

- Teula de pa cruixent amb crema de formatge idiazabal i codony

Un aperitiu molt original i gustós, ja que anava amb una salsa bonissima que hi combinava molt bé

20/6/23

[#Recepta] Amanida tèbia de llenties amb formatge fresc

Ara ja comencen a venir de gust les amanides i si encara trobem que no fa prou calor sempre les podem fer tèbies :)


La que avui us porto és amb una base de llegums, que també s'han d'incloure en una dieta equilibrada, com a mínim dues vegades per setmana, així que una d'elles pot ser en forma d'amanida.

De fet aquest recepta és ben fàcil i súper ràpida de preparar, sobretot si feu servir un pot de llenties ja cuites.

La particularitat de la recepta és que al afegir-li el formatge fresc la ressalta, ja que es tracta d'un
formatge amb un gust molt suau i fresc, amb un lleuger punt de sal. Elaborat amb llet fresca, és un aliment amb un baix contingut en greixos, ric en calci, proteïnes i minerals.