12/3/13

El meu primer llibre

Avui estic molt contenta! En aquest post us presento el meu llibre! Per fi aquesta setmana l'he vist publicat i ja sortirà cap a les llibreries. Pel tema que tracto és ideal de cara al temps que anem, a la primavera-estiu, que és quan ens comencem a treure la roba, jejeje, us deixo la portada i l'enllaç a l'editorial.


Un nou col.laborador: Natur Nuá

Tenim un nou col.laborador al blog, l'empresa de cosmètica natural Natur Nuá. 

Els seus laboratòris Espirit de Natura estan situats al cor del massís de Peñagolosa (Villahermosa del Río), on encara es pot trobar "La naturalesa en estat pur".
Tot el procés de cultiu i fabricació que realitza Espirit Natura treballa de forma artesana i natural, utilitzant només productes naturals d'alta puresa i respectant al màxim el medi ambient.
Són especialistes en el cultiu i extracció de matèries primeres d'origen vegetal amb els que després es realitzarà la fabricació dels productes cosmètics.
Al seu ampli catàleg pots trobar productes de cosmètica natural, perfums amb feromones, arbre de té, entre altres. Si voleu fer una ullada a la seva pàgina web hi trobareu més informació.




Jo personalment ja he provat el recuperador cel.lular amb aloe-vera, rosa mosqueta, onagra, jojoba i vitamina C i cal dir que és una meravella de crema. La seva textura és suau i deixa la pell com abellutada. Et deixa un toc il.luminador al cutis que senta molt bé!

Espaguetis al pesto amb Gourmet Garden

Avui us presento uns espaguetis al pesto molt senzills de fer. Gràcies als diferents tubs d'espècies que ens van enviar Gourmet Garden vam poder-ne elaborar una recepta molt bona. Anem a veure:

Ingredients per a 2 persones:

250 grams d'espaguetis
mig tub d'alfàbrega de Gourmet Garden
1 grapat de pinyons
sal
oli d'oliva verge extra

Elaboració:

Bullim els espaguetis tal com indica el paquet. Paral.lelament anem preparant la salsa. En un morter hi evoquem els pinyons, els xafem amb la mà de morter i hi afegim el mig tub d'alfàbrega. Triturem tot i hi tirem un bon raig d'oli d'oliva. Barregem tot i reservem.


Una vegada tenim els espaguetis al dente, els colem i els mesclem amb la salsa pesto que hem elaborat. Emplatem i servim amb un rajolí d'oli.
Que vagi de gust :)

 

8/3/13

L'Ecocabàs, un nou mercat a Girona



Girona inicia un mercat ecològic i artesanal els diumenges al matí

·         Cada diumenge al matí es podrà fer la compra setmanal en el mercat ecològic i artesanal que s’emplaça a l’Avingunda Ramon Folch de Girona

·         El mercat es va iniciar el passat diumenge 3 de març amb èxit de participació, tant de públic com de venedors.

·         Per aquest segon diumenge, el mercat creix amb nombre de parades 



ECOCABÀS, és un mercat ecològic i artesanal impulsat i organitzat per Scata, filial de l’empresa Incatis i per Quins Pebrots.
En aquest mercat s’hi poden trobar una àmplia varietat de productes ecològics i d’elaboració artesanal com melmelades, conserves, pastisseria, carn de poltre, embotit, ous, fruita, verdura, llegums, pa, herbes remeieres, vins i caves, formatges, creps, croquetes, entre altres.
Una vintena de parades amb productes ecològics i de proximitat, garanteixen la diversitat suficient per poder fer tant la compra setmanal de manera habitual, com en un moment puntual, donat que el diumenge és festiu a Girona i aquest mercat obre la possibilitat de també poder comprar a la ciutat aquest dia.
L’espai de mercat pretén ser un lloc per a tota la família, i per això també s’hi organitzen activitats per la mainada, per tal que mentre els pares facin la compra  els  nens  i  nenes  també   puguin fer-hi  activitats  com  decoració  de galetes o bé pintar-se la cara. Ambdues activitats van a càrrec de Glopets de sucre. L’horari de les activitats és de 11 a 13h. i els nens es poden inscriure en el mateix moment.
El mercat però va més enllà i també s’hi distribueix mitjançant les parades una proposta de dieta saludable per tota la setmana.
L’objectiu és consolidar-se com a mercat de referència en aquesta tipologia de productes i donar resposta a totes aquelles persones que cada vegada més aposten per una alimentació sana i de qualitat i per tant pels productes ecològics i de proximitat



ECOCABÀS, mercat ecològic i artesanal
DIES: diumenges al matí
LLOC: Av. Ramon Folch de Girona
HORARI: Diumenges de 10 a 14 h


  
Més informació:                                                               
T. 972 21 32 34 (Rosa Bel)
T. 629 49 25 24 (Neus Matamala)          


 

Magdalenes de kumquats

Fa temps que tenim un taronger xino a la terrassa dels meus pares. Hem provat els seus fruits de varies formes, sols, macerats amb licor i herbes i ara els hem posat en unes magdalenes. Com que ara ens ha florit molt en tenim forces.

Ingredients per a  10 o 12 magdalenes (en funció del motlle):

  • 10 kumquats o més (nosaltres n'hi hem posat 16)
  • 3 tasses de farina
  • 1 tassa d'oli de girassol 
  • 1 tassa de sucre
  • 2 ous 
  • mig sobre de llevat


Elaboració:

Rentem bé la pell dels kumquats, els partim per la meitat i traiem totes les granes.

A part, posem en un bol el sucre, els ous i els kumquats. Triturem bé amb el turmix. Afegim la farina barrejada amb el llevat i anem batent amb el turmix fins que ens quedi una massa fina i homogènia.

Agafem els motlles de silicona i els procedim a emplenar amb la mescla sense que toqui el borde per tal que puguin créixer amb l'escalfor del forn. Hi espolsem un xic de sucre al cim. Els enfornem uns 20 minuts. Si les volem més rosses podem posar-les un minut a gratinar, però no més, que a mi gairebé se'm passen :(
La pròxima vegada espero que em surtin millor. És que era el primer cop que en feia!

 

Amb aquesta recepta participo al "Concurs la meva recepta estrella" organitzat pel blog "El Pucherete de Mari".


5/3/13

Botifarra dolça amb poma

Avui us presento un plat típic de l'Empordà, la botifarra dolça amb poma.
Es tracta d'una botifarra elaborada amb carn de porc i sucre. Se sol acompanyar amb poma. Anem a veure'n la recepta!

Ingredients per a dues persones:

  • 2 botifarres dolces
  • 2 pomes Golden
  • 4 cullerades de sucre
  • pela d'una llimona
  • 2 branques de canyella
  • aigua
  • algunes llesques de pa 

Elaboració:

Agafem una llimona, la rentem bé i la pelem. En una cassola hi posem les dues botifarres, la pela de la llimona, dues branques de canyella i quatre cullerades de sucre. Cobrim amb aigua que quedi fins a la meitat de les botifarres i ho deixem coure a foc lent.
Paral.lelament, rentem les dues pomes, les pelem i les tallem a làmines.
A mitja cocció de les botifarres hi afegim la poma que vagi agafant color.
Quan tenim ja la botifarra cuita, que ja ha agafat un color més rosat i la poma ben caramelitzada, emplatem. Veiem que encara queda suc a la cassola, aleshores tallem unes fines llesques de pa, en aquest cas provençal, i les passem pel suc volta i volta, que quedin ben empapades.
Servim la botifarra amb la seva poma d'acompanyament i algunes llesques de pa impregnades d'un suc dolç i bo aconseguit gràcies a la poma i el sucre.


Un plat deliciós!!!!!!!!!!!




Verdura fregida

Avui un plat que m'agrada molt, la verdura. Una molt bona manera de cuinar-la, sense que perdi cap propietat i quedi molt gustosa és fregir-la.

Ingredients per a una persona:

  • 70 g. de mongeta verda fina
  • 1 ceba tendra mitjana
  • 1 carrota mitjana
  • oli d'oliva verge extra
  • sal

Elaboració:

Es resten totes les verdures ben netes. Primer es treuen els puntes de les mongetes verdes i es tallen petites. Després pelem la carrota i també la tallem a làmines fines. Fem el mateix amb la ceba tendra. Ho posem tot en una paella amb un rajolí d'oli d'oliva i fregim fins que estiguin ben dauradetes.


Queda un plat boníssim i no cal menjar-les sempre bullides, que són més avorrides ;)

4/3/13

Truita d'espàrrecs

Ahir diumenge al matí vam anar amb els meus pares a buscar espàrrecs. Feia estones sol i estones s'amaga i feia un aire més fred, però a la muntanya al caminar i tot plegat ja vam estar bé. Em va agradar perquè em van trobar forces. Hi vam estar una horeta aproximadament i vam aconseguir aagafar tres manats. Avui ja n'hem fet una truita, anem a veure-la!

Ingredients per a 4 persones:


6 ous de pagès
un bon manat d'espàrrecs
sal
oli d'oliva verge extra


Elaboració:

S'agafen els espàrrecs i es renten bé sota l'aixeta. Es tallen les puntes fins que ja no queda part tendra. Es baten els sis ous amb un xic de sal i es tiren a la paella quan aquesta estigui ben calenta. S'hi afegeixen les puntes dels espàrrecs i quan qualli perl costat del foc girem la truita. Deixem coure per l'altra costat i emplatem.


Bonissima, si us agraden els espàrrecs!!!!!

Restaurant Camping Pous

Ahir diumenge vam anar a provar un restaurant que ja existia abans també com a bufet lliure però ara han canviat la gerència i vam voler saber què tal era. Hi havíem anat quan el regentaven els amos anteriors i no estava malament, tot i que no m'agraden els bufets lliures. Em posen nerviosa tanta gent amb una plats super abundants i clar, la qualitat i presentació del plat no hi entra en joc. Personalment prefereixo un menú pautat o de carta. Val més poc i bo que molt i de pitjor qualitat. Però en fi, com que els que ho porten ara són uns argentins que van quedar-se un altre restaurant on hi havíem menjat molt bé, un restaurant casolà a peu de carretera i ara s'ha convertit en argentí, i els meus pares van provar-lo doncs vam voler també veure que oferien aquí.
El restaurant no ha canviat massa, el que si han fet és un forn per coure les pizzes i la brasa argentina, el asado. Anem a veure alguns dels plats que vam provar:

Com a plats freds: pernil salat, formatge d'aquest tipus sandwich, fiambre de pernil dolç, formatge fresc llengua de vedella, botifarra de fetge, ensaladilla russa millorada gràcies  ala tonyina que m'hi vaig afegir, gambes i caragols de mar. La llengua era bona, ben amanida amb ou dur i una vinagreta d'all i julivert.


Com a plats calents: empanada argentina (feta amb carn de vedella, panses i olives), llom amb pasta fullada i pebrot, una espècies de caneló de formatge i pernil dolç, navalles que estaven massa cuites i una patata farcida que no em va agradar gens.


Tot i això hi havien molts altres plats per triar: sopa de cocido, amanida, botifarra negre, amanida de pasta amb maionesa, carne mechada i altres que no recordo.

De calents: croquetes, nuggets de pollastre, patates fregides, calamars a la romana, pota i tripa amb cigrons, verdures a la planxa (carabassó, espàrrecs, albergínia), guisats de carn, peix a la planxa, calamars a la planxa, gambes amb all i julivert a la planxa, musclos i altres que encara en vaig fer menys cas.

Podies acompanyar tot el dinar amb tantes begudes com volguessis: fanta, coca-cola, cervesa, aigua fins i tot cava.

En realitat jo el que volia provar era la seva carn i algunes delícies argentines.

Botifarra i vacío de vedella amb torrada de pa
Com a carn vaig provar, un churrasco, un vacío, xoriç i botifarra. Acompanyat d'un pa de pagès que també passaven pel foc i si volies un allioli d'aquells tan blancs que semblen maionesa de gust.
Cal dir que el gust de la brasa era bo, tot i que les carns, tan el xurrasco com el vacío, eren tiragunyoses. El xoric i la botifarra no em van pas agradar.

Xurrasco de vedella
La pizza que m'esperava bona, res. Molt de gust de tomàquet de pot, l'únic bo era la massa perquè estava ben cuita gràcies al forn.

Crema catalana
I de postres n'hi havía forces, jo vaig optar per un pudin molt soso acompanyat amb nata muntada d'spray, un tall de pinya àcida, una crema catalana d'un color estrany que no em vaig acabar, un tros de canya de xocolata, que estava ben seca i amb poca xocolata i alguns fruits secs: avellanes i ametlles torrades.

Pudin amb nata
També oferien: taronges, platans, madalenes, arrós amb llet, natilles de vainilla amb maduixes, flam que es va acabar i no van repostar, lioneses de nata, préssec amb almívar, pasta fullada amb fruites, pastissets de nata i sucre cremat, nous i un pastís. El més bo de tots un pastís amb massa de pa de pessic amb trossets de préssec amb almívar i cobert de trossets de merenga. A mi no em va agradar però als meus pares si. El merengue si que era bo.

Pastís de merengue i préssec, pinya, canya de xocolata i fruits secs

I finalment vam fer un tallat descafeïnat de sobre, no inclós en el preu. Un tallat bo, la llet era bona i de sobre trobo que queda un gust molt fi, amb espuma, tal com m'agrada a mi.

Tot això ho tens per 18 euros. Tot i que no és car, prefereixo pagar un xic més i anar a un restaurant que em serveixin, meys quantitat però més qualitat. Segurament a qui li agradi menjar abundant li atraigui aquest lloc, perquè de gent ja n'hi havía. I això si, també cal dir que conforme s'acabava tot ho anaven respostant (excepte el flam). El lloc era net i el personal atent, sempre retirant els plats de seguida.





Un divendres de Kebab

Divendres, un dia que dius per fi s'ha acabat la setmana i comencen dos dies de relax, dos dies per dedicar-te a passejar, anar a fires gatsronòmiques, fer bons àpats, cinema, entre altres coses i disfrutar amb la teva parella i els familiars i amics. És un dia per començar-lo menjant alguna cosa que t'agrada, o sopar fora o anar a buscar una cosa econòmica i no massa sana però que ens encanta, un Kebab ;)

En aquesta ocasió el vam comprar en un lloc aprop d'on treballo. No era més bo que el que sempre acostumem a agafar, que és justament aprop d'on vivim però volíem provar aquest. Vam fer dos kebabs complerts de carn de vedella amb salsa de iogurt i una molt poc picant. El pa de pita és gran, la verdura correcte i la salsa de iogurt totalment casolana, n'estaven fent més just quan ens preparaven els nostres. La pega és que la carn ja està tallada, no la tallen al moment, molt mal fet per part seva, ja que la carn queda freda i a més fa gràcia que la vagin tallant al moment i més quan queda tota rossa, que és precisament quan és més bona. Aquí us deixo la foto d'un kebab que no repetirem: