30/12/23

Visita a Masetplana

Masetplana és un molí d'oli de referència per la seva antiguitat i qualitat, però també és un celler amb molta projecció.

Nosaltres l'haviem visitat quan prensem el primer oli però no haviem tingut la oportunitat de conèixer la seva bodega.

Situats a Garriguella, entre els Aiguamolls i l'Albera i a recer de la Tramuntana és on es troben les seves oliveres i vinyes.

Vam començar la visita davant les vinyes, amb un paisatge de fons de mar i muntanya indescriptible. Són ja la tercera generació vitivínicola i elaboren vins blancs, rosats i criança.

Nosaltres vam gaudir de la visita que ens va fer en Julià Maset i el tast final dels seus olis i vins;

El primer vi que vam tastar va ser un blanc;

- M'acabeu la paciència, fet amb Macabeu.


Un vi jove, molt aromàtic en nas i en boca, amb un bouquet floral molt agradable.

29/12/23

Benvinguts a Pagès 2023

Cada any anem a Benvinguts a Pagès i ara des que tenim el petit encara més, ja que va molt encarat als nens. 

Enguany hem visita tres granges lleteres;

- Mas Bes, una granja de tradició lletera dedicada a la pagesia i al turisme rural amb obrador propi situada a Salitja, prop de Girona

Aquí tenien la visita molt ben organitzada, amb una bona explicació i activitats per nens i una final degustació dels seus gelats artesans, bonissims per cert. Vam tastar els tres gustos disponibles, de xocolata, maduixa i mango i no sé quin estava més bo ;)




- La Selvatana, una granja de vaques ecològica situada a Campllong iniciada l'any 1970.

Aquí ens han ensenyat com tenen les vaques i ens dit els productes que elaboren com la llet fresca, els iogurts, mató i formatge.

- Mas Borni, a Llagostera, una granja dedicada a l'elaboració de formatges amb llet crua de les seves vaques

23/12/23

[#Radio] @gironafmcat Els canelons de Sant Esteve

Per Sant Esteve és tradició menjar canelons, normalment perquè el dia anterior fas el dinar de Nadal i del que sobra en fas els canelons, però tots sabem que avui dia no és així, ja sigui perquè el dia de Nadal fem una altra menja o perquè els comprem fets.

A més ara ja no ens limitem a menjar el típic de rostit de pollastre, sinó que ens trobem de diferents varietats i avui precisament és el que parlarem a la Ràdio, voleu descobriu-los?


Els seus canelons són fets amb pasta fresca d'elaboració pròpia a l'estil italià i la seva particularitat és que cada caneló porta la seva pròpia beixamel, ja sigui d'algun ingredient de la farsa o amb maridatges.

Per exemple el de peix i marisc porta una beixamel de peix, el de ceps i verdures en porta una de ceps i els de confit d'ànec i foie de poma. 

Unes combinacions molt encertades que fan que el caneló sigui únic i diferent. 

I ara per Nadal tenen el de pollastre de l'Empordà amb tofòna, un caneló més luxós per les Festes.


11/12/23

[#Restaurant] Arrels

Des que el vam veure al programa "Joc de Cartes", amb en Marc Ribas que voliem anar en aquest restaurant, l'Arrels a Quart.

Hi vam anar un divendres a fer el seu Menú de Migdia on hi ha diferents plats a triar, tant cuinats com de brasa, amb la beguda inclosa, per 20'50 euros. 

Nosaltres vam triar:

- Canelons de rostit amb salsa de pernil ibèric

Ben presentats en un plat de pissarra amb uns canelons petits, amb una farsa melosa, però amb algun tendrum que desmillorava el plat.


La salsa era bona, amb algun trosset petit de pernil ibèric.

8/12/23

Celler 1923 Wine Bar

Com us deia, després de la visita al Celler Peralada, ens vam quedar al Celler 1923 Wine Bar.

Només d'entrar molt amablement ens van acompanyar i ens van oferir una copa de cava, un dels meus caves preferits el Peralada Stars Touch of Rosé Brut, un cava fet amb Garnatxa i Pinot Noir, afruitat i de bombolla fina que passa molt bé ;)


I com a detall de la casa unes olives macerades amb pomelo i taronja, amb gustet amarg original i diferent

Durant l'àpat vam gaudir d'un vi blanc, el Collection, un vi afruitat que em van recomanar i que em va agradar molt.

7/12/23

Celler Peralada

Per l'aniversari de la meva parella li vaig regalar una visita al nou Celler de Perelada i un dinar al Celler 1923 Wine Bar, un pack d'estiu per poder gaudir també de la seva gastronomia.

El restaurant del Nou Celler Perelada és un espai enogastronòmic on delectar-se amb propostes gastronòmiques by Paco Pérez, platillos empordanesos, selecció d'embotits de Girona o taules de formatges by Toni Gerez, plats dissenyats per acompanyar els vins Peralada.

Primer vam fer la visita al Celler Peralada, propietat de la família Suqué Mateu. 
El nou celler, dissenyat per RCR Arquitectes, guanyadors del Pritzker 2017, és el primer d'Europa amb certificat LEED Gold, la màxima certificació de sostenibilitat a nivell mundial.

Amb una tradició vinícola de més de sis segles, els vins Peralada reben constantment el reconeixement de la crítica internacional i estan presents als cinc continents.

Aquesta sala està inspirada en les piràmides Egípcies

5/12/23

Ous trencats

Trencats, estrellats o fins i tot cabrejats, una recepta on els ous són els protagonistes del plat i que es trenquen al cim de les patates fregides per obtenir un plat exquisit.

Abans aquest plat era molt humil i en canvi avui dia el trobem a molts bars i restaurants, tot i que també l podem fer a casa. A més se'n poden fer varies versions, amb pernil, amb botifarra esparracada, amb foie i els clàssics, que són precisament el que avui us presento:



Ous trencats

Ingredients per a 2 persones
  • 4 ous ecològics Liderou
  • 500 gr. de patates
  • oli d'oliva verge extra
  • sal gruixuda

3/12/23

[#Radio] @gironafmcat Busquem els torrons més originals

I una setmana més, arriba la secció Va de Teca a dins el programa "Els 4 Rius" de Ràdio Girona, on aquest cop i ja que el Nadal es comença a apropar, buscarem els torrons més originals per intentar donar-li un toc diferent a aquestes festes, perquè els típics ja els coneixem no? ;)

1. Torrons Vicens cada any revoluciona el mercat del torró amb les seves propostes. Aquest any té 10 noves espectaculars creacions;

- Torró de Chupa Chups de maduixa i nata

Un torró elaborat amb praliné d'ametlla, nata i maduixa amb cruixent de Chupa Chups i recobert amb xocolata blanca i xocolata ruby. El torró més divertit que fusiona els deliciosos sabors del torró amb l'icònic caramel.

Un cop més han comptat amb la col·laboració del xef Albert Adrià per crear aquestes dues varietats de torrons;

- Torró de Nata i nous (Adrià Natura) fet amb praliné de nous pacanes amb nata, és una varietat exquisida elaborada amb nous pacanes a l'estil cantonès, una tècnica de caramel·lització, que permet assaborir la textura cruixent de les nous fusionada amb la dolçor i suavitat del praliné de nata.

- Torró de Massapà de Mandarina i Yuzu. Adrià Natura

Una original i refrescant varietat de torró elaborat amb paté de fruits de mandarina i yuzu amb un dolç toc de xocolata. Un torró que fusiona sabors i textures que permeten apreciar la frescor de la mandarina, la dolçor de la xocolata i el sabor cítric altament aromàtic del yuzu.


[#Radio] @gironafmcat Dolços Nadalenc diferents del torró

Us diria que si ens cansem del torrons tenim altres propostes diferents, tot i que crec que més aviat us diré que podem combinar un xic de tot oi?

- Torrons Felix fa un arbre de Nadal de xocolata negre decorat amb fruita seca. La idea és que es vagin trencant les diferents parts de l'arbre ja que a cada una hi ha un ingredient diferent i així cadascú tria al seu gust.

Una bona idea pels més xocolaters de la casa, que a més acompanya molt bé el cafè.

- Casa Cacao a Girona fa una bola de Nadal vermella feta amb xocolata amb llet Hacienda del 55%, praliné de pipa i avellana

- Rocambolesc fa un tió de Nadal súper divertit, sobretot pels peques de la casa. Està elaborat amb xocolata amb llet caramel i quan el trenques trobes avellanes recobertes de xocolata amb llet. Unes postres per posar al mig de la taula i que en gaudeixi tothom!

- Casa Graupera, són mestres neulers des del 1895 es dedica a l'elaboració de neules artesanes i en fan més de 50 varietats, tot i que avui ens centrarem amb les seves joies gastronòmiques, tal i com anomenen ells a les neules farcides i no és per menys.