13/7/23

@formatgemontbru Sarró de cabra

Els que em conèixeu ja sabeu que sóc molt formatgera, i és que sempre dic el mateix, hi tants formatges a tastar que en podríem tastar un cada dia de la nostra vida i encara no els provariem tots.

Avui us parlaré del formatge Sarró de cabra Montbrú, un formatge semicurat fregat a mà molt conegut d'aquesta casa que data del 1989. 
A més va guanyar el Premi Supergold al World Cheese Awards 2019-2020. Un premi al millor formatge de pell florida del món. 


Es tracta d'un formatge suau, mantegós, amb un punt cítric que es fon a la boca i d'un color blanc impecable que resalta de la seva escorça florida grisa.

La seva pell ens aporta aromes de molsa i sotabosc, és a dir parla del lloc d'origen, el Moianès.


Fitxa tècnica: 

Origen: Moià (Barcelona)
Maduració: semicurat
Pes i forma: 1 kg, forma de sarró
Tipus de llet: llet pasteuritzada de cabra
Classificació: fresc madurat
Producció: Formatgeries Montbrú

Maridatge: 

Combina bé amb un vi blanc fresquet, cervesa o cava

Consells de presentació:

En una taula de formatges i també amb un bon pa amb tomàquet i si voleu quelcom diferent amb pa d'olives o de fruits vermells, com aranyons hi queda extraordinari!

Valor nutricional: 

Conté 427 kcal cada 100 gr, és força gras però això no vol dir que no en pogueu menjar, sinó que no n'heu d'abusar ;)



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario