26/4/24

[#Restaurant] Calçotada al Tot Brasa

Fa molts de temps vam anar a un restaurant que aleshores feia poc que havien obert, el Tot Brasa i tot i que no ens va acabar de convèncer i ara li hem donat una altra oportunitat, provant la seva calçotada.

El menú de la calçotada val 35 euros i consta de tants calçots com vulguis i després una carn a la brasa, on pots triar entrecot, entre altres. Inclou pa, beguda i postres.

Jo vaig optar per el menú de cap de setmana que val 25 euros i tens diferents primers a triar, segons, postres i beguda. Les opcions no són massa atractives, però sempre trobes quelcom.

Aquell dia en els primers del menú hi ha havia un plat de cova i el que vaig demanar, sense all i julivert, perquè no m'agrada que li posin indiscriminadament a tot el marisc, el fa deslluir.

25/4/24

[#RadioGirona] @gironafm.cat Guia Sols Repsol 2024

Aquest mes de març passat s'ha celebrat a Cartagena (Múrcia) la Gala de Sols Repsol.

La Guia Repsol ja fa 45 anys que existeix i reconeix molts restaurants on val la pena fer-hi parada o anar-hi expressament si es el cas. Jo avui destacaria alguns de la província de Girona per tal que poguem gaudir de la seva gastronomia;

- L'Almadraba, situat a l'Almadraba Park hotel, fundat l'any 1969 per Josep Mercader, un dels mestres de la cuina catalana però quan ell va morir el seu gendre, en Jaume Subirós va dirigir-ho tot i ara ho segueix fent acompanyat pels seus dos fills, en Lluís i l'Albert on fan una cuina marinera, senzilla i honesta, sempre treballant amb proucte fresc.

- Els Pescadors de Llançà, el que abans havia estat una taberna marinera avui dia s'ha convertit en un restaurant molt conegut a Llançà on la segona generació, els seus fills, en Lluís i la Mª Àngels, jefes de cuina i de sala respectivament s'encarreguen de fer una cuina mar i muntanya amb matisos d'altres cultures del món. 


- Normal, a la Plaça de l'Oli, i tot i que ells es defineixen com un restaurant normal en una cantonada normal, de normal precisament no en té res. Porta el segell dels germans Roca, així que ja us podeu imaginar!

- Saó by Vicens Fajardo, un restaurant situat a Fonteta, molt singular, on en xef Vicens i la seva parella d'encarreguen d'aquest espai gastronòmic basat en forn i brasa. Ells abans regentaven el restaurant La plaça de Madremanya i ara aquí s'ha reiventat amb la seva carta creativa i dos menús degustació amb productes del mar i de l'horta. 


Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

22/4/24

[#RadioGirona] @gironafm.cat Vívid, el festival del vi

El Vívid és un esdeveniment gastronòmic dedicat al món del vi. És un festival que se celebra durant tot el mes d'abril on pots trobar diferents propostes al voltant del turisme del vi. Des de tasts guiats en llocs peculiars fins a esmorzars entre vinyes i moltes d'altres interessants.

Concretament són una seixantena d'activitats que es fan a la Costa Brava, entre l'Alt i el Baix Empordà.

Tenen experiències per a famílies, per a parelles i amics i també temàtiques, sobre l'art o la música.


Jo personalment us recomanaria un esmorzar entre vinyes, per tot el que implica, per conèixer el celler i els seus vins, pel seu paisatge, per l'entorn, per gaudir dels vins acompanyats d'un bon esmorzar, fet per un xef reconegut i també maridar aquest vins. És a dir que trobo que és una activitat molt complerta on poder gaudir de tot el que implica aquest festival.

Normalment és una de les experiències que té més èxit i prova d'això és que per alguns cellers i/o xefs ja no queden entrades, així que si us ve de gust afanyeu-vos que algunes sessions encara no s'han venut.

Si voleu veure tot el calendari d'abril amb cada una de les activitats que fan, seguiu aquest enllaç.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

4/4/24

[#Recepta] Coca de poma

Les coques a casa ens agraden molt, de tots els tipus, des de la típica de iogurt fins a la més sofisticada.


És veritat que unes porten més feina que altres i normalment tendim a tenir poc temps per dedicar-hi, així que fem receptes senzilles i fàcils de fer com aquesta coca de poma que us porto avui!