El Cava Berdié del Germans Jovani és un extra brut reserva (conté 4 gr. de sucre per litre) que prové d'una bodega jove i dinàmica, situades sobre un mar de vinyes del Penedès. Els tres germans van iniciar el seu camí vitivinícola, un somni compartit, moguts per la passió pel vi que van viure a la casa familiar i que els vi va traspassar el seu pare Robert Jovani quan es va iniciar als anys 80. Des d'aleshores que amb entusiasme, dedicació i esforç elaboren caves a la bodega de Castellví de la Mata, molt prop de Vilafranca del Penedès.
Elaboren un cava amb complexitat aromàtica i alhora molt frescos, nosaltres vam tastar el Cava Berdié fet a partir de varietats tradicionals com el Macabeu, Xarel·lo i Parellada, més la Mediterrània Garnatxa.
La vendimia comença a finals de setembre on se selecciona cada raïm a les vinyes i es traslladen ràpid cap a la bodega on es premsem suaument per extreure el primer most, el "most flor".
Cada raïm es vinifica per separat amb temperatures controlades per preservar tota la gamma aromàtica i en botes de roure i posteriorment es fa el cupatge per tal d'aconseguir la línia personal d'aquest cava. En la segona fermentació aconsegueixen una molt bona integració del gas carbònic.
Elaboren un cava amb complexitat aromàtica i alhora molt frescos, nosaltres vam tastar el Cava Berdié fet a partir de varietats tradicionals com el Macabeu, Xarel·lo i Parellada, més la Mediterrània Garnatxa.
La vendimia comença a finals de setembre on se selecciona cada raïm a les vinyes i es traslladen ràpid cap a la bodega on es premsem suaument per extreure el primer most, el "most flor".
Cada raïm es vinifica per separat amb temperatures controlades per preservar tota la gamma aromàtica i en botes de roure i posteriorment es fa el cupatge per tal d'aconseguir la línia personal d'aquest cava. En la segona fermentació aconsegueixen una molt bona integració del gas carbònic.