31/10/18

[#Recepta] @GourmetGardenUK Tzatziki grec

El tzatziki o salsiki és una salsa típica de la cuina grega, turca i també persa. És un plat molt refrescant i saborós. És una recepta molt fàcil de fer i amb només dos ingredients principals!


Ingredients:
  • 2 iogurts grecs
  • 1 cogombre mitjanet
  • all trinxat Gourmet Garden
  • suc de mitja llimona
  • oli d'oliva verge extra
  • sal
  • pebre



Elaboració:

Primer de tot rentem el cogombre, el pelem i el ratllem.


El salem lleugerament i el deixem escórrer en una colador fins que vagi traient aigua.


Mentre barregem els iogurts en un bol amb el suc de la mitja llimona, l'all trinxat, la sal i el pebre.
Per últim afegim el cogombre i mesclem bé.


Reservem a la nevera unes dues hores per tal que estigui més fred i més espès.
Abans de servir-lo hi posem un bon raig d'oli d'oliva.


Consells de degustació:

Hi podem afegir unes fulles de menta que ens hi aportaran més frescor o també anet.

El podem fer com a aperitiu presentant-lo hi podem acompanyar palets de pastanaga, cogombre, pebrot vermell o palets de pa.


I també queda molt bé amb uns pinxos moruns o un entrepà de pita amb carn de xai.

Valor nutricional:

Es tracta d'un plat amb poques calories però molt complert ja que ens aporta hidrats de carboni i greixos tant del iogurt com de l'oli, a més de proteïna.
La introducció de la fibra ve de les verdures amb les que acompanyarem el tzatziki.
És un plat d'estiu perfecte per a passar la calor!


Maridatge:

Queda molt bé amb una cervesa fluixa o diluïda amb llimona.



Si t'ha agradat aquest post, em pots trobar i seguir-me a les xarxes socials Facebook, Twitter, Instagram
T'hi espero!

No hay comentarios:

Publicar un comentario